ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

5 February, 2018 - 04:48

Categories: 

Κοσμοπλημμύρα στο Σύνταγμα – Οι εκτιμήσεις ΕΛ.ΑΣ. και διοργανωτών- To tweet του Ν. Κοτζιά

Παρέλυσε σήμερα το κέντρο της πρωτεύουσας λόγω του συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ. Η αστυνομία εκτιμά τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 140.000, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνολικά αφίχθησαν στην Αττική για το συλλαλητήριο, 283 λεωφορεία εκ των οποίων 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας.

 

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές κάνουν λόγο για πολλαπλάσιο αριθμό διαδηλωτών, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

 

Στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος και δήλωσε χαρακτηριστικά «Είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό. Σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του. Την αριστερόστροφη. Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι τρομοκράτες» .

 

«Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι όσο ποτέ αυτά τα προβλήματα. Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από τη θέση μας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» τόνισε. Όπως είπε, «τα Σκόπια, με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας. Αν υποχωρήσουμε τώρα στην πρόκληση των Σκοπίων, επειδή θέλουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με τη δική μας ψήφο, για να μπορούν αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ανοίγουμε τις πόρτες για να περάσει ένα ιστορικό ψέμα».

 

«Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι από την άλλη μεριά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες διεθνείς δυνάμεις εναντίον της ακεραιότητας της χώρας μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να μην έχουμε αυταπάτες. Αυτή η κατάσταση της συνέχισης του status quo και της ειρηνικής συνύπαρξης, πρέπει να είναι η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε. Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, είναι κάτι που δεν μας αφορά. Μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή όχι το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται μέσω του όρου Μακεδονία ένα μεγάλο τμήμα του ελληνισμού.Χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες. Και όχι χάρτινοι όπως θεωρούνται σήμερα» πρόσθεσε.

 

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης που επίσης ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα στην ομιλία του τόνισε: «Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό». Συνεχίζοντας είπε ότι: «Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι «χειροπόδαρα» συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο «ναι» στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του».

 

Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας, αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού θα φτάσει έξω και ελπίζω, είμαι σίγουρος, να καταλάβουν όλοι».

 

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

 

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter, επισημαίνει ότι συνεχίζει να διαπραγματεύεται για το καλό της πατρίδας και εξαπολύει βολές κατά της ΝΔ.

 

«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας» γράφει ο κ. Κοτζιάς.

 

πηγή Αθήνα 9.84

olymbic idea