ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

14 January, 2024 - 22:53

Categories: 

Κράτησε τις αποστάσεις ο Λιβάι Γκαρσία

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το ντέρμπι κορυφής της «Opap Arena» ανάμεσα σ ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, το οποίο έληξε ισόπαλο με 2-2. Οι πράσινοι» κρατούσαν στα χέρια τους την νίκη μέχρι το 96’ όμως ο Λιβάι Γκαρσία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε και κράτησε την ΑΕΚ σε απόσταση δύο βαθμών από τον αντίπαλό της που έμεινε στην κορυφή έχοντας την συντροφιά του ΠΑΟΚ (σ.σ. έχουν αμφότεροι από 41 πόντους έναντι 39 της «Ένωσης».)

Η ΑΕΚ που αγωνίστηκε με την επετειακή εμφάνιση των 100 της ετών,  ευτύχησε στην πρώτη της σπουδαία της φάση να ανοίξει το σκορ! Στο 24', ο Σιμάνσκι έβγαλε μια τρομερή μπαλιά από την άμυνα προς τον Λιβάι Γκαρσία που με το δεξί και «έγραψε» το 1-0!Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο φετινό πρωτάθλημα, με τον 26χρονο να σκοράρει σε πέμπτο σερί ματς! Η αντίδραση του Παναθηναϊκού όμως ήταν άμεση. Με τους παίκτες του Τερίμ να ισοφαρίζουν από στημένη φάση. 

Στο 31’ κι έπειτα από εκτέλεση φάουλ και κακή αντίδραση του Σιντιμπέ, η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ, ο οποίος σέντραρε και ο προωθημένος Γεντβάι με σεντερφορίσια κεφαλιά έκανε το 1-1. Η ΑΕΚ στο 58’ πέτυχε γκολ με τον Γκαρσία, το οποίο όμως δεν μέτρησε, καθώς έπειτα από υπόδειξη του VAR είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Πινέδα επί του Βέρμπιτς. 

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 63΄έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ιωαννίδη. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 66’ πήραν προβάδισμα στο σκορ. Από το φάουλ του Μπερνάρ, ο Κώτσιρας κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, πάσαρε με το κεφάλι στον Αραό και ο Βραζιλιάνος με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-2.

Η ΑΕΚ έσωσε την παρτίδα στο τέλος, αφού κέρδισε πέναλτι στο 94. ΄Έπειτα από σουτ του Λιβάι Γκαρσία η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ζέκα και ο ρέφερι  Αλ Χακίμ  αφού συμβουλεύτηκε το VAR  υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Με τον Γκαρσία στο 96’ με ψύχραιμη εκτέλεση από την βούλα να ισοφαρίζει σε 2-2. Μάλιστα η «Ένωση» στο 98’ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία με τους Μάνταλο και Αραούχο.

 

Ομάδα: