ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

15 June, 2017 - 02:43

Categories: 

Λέσβος: 337 σπίτια μη κατοικήσιμα

Τριακόσια τριάντα επτά είναι τα κτίσματα που κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου από τις αυτοψίες που έφτασαν τις 583 από χθες το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα της Τρίτης. Διακόσια σαράντα έξι κτίσματα κρίθηκαν κατοικήσιμα.

Ο αριθμός των αυτοψιών αποτελεί ρεκόρ σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και αποδίδεται στην κινητοποίηση 100 μηχανικών που έστειλε στο νησί το υπουργείο.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συγκροτήθηκε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το σεισμό της περασμένης Δευτέρας στη Λέσβο εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί οι κατοικίες στον οικισμό της Βρίσας και της υφιστάμενης επικινδυνότητας, απαγορεύεται η επίσκεψη-κίνηση εντός του οικισμού, πλην των ειδικών συνεργείων καταγραφής των ζημιών καθώς και υπαλλήλων των αρμοδίων φορέων που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη και την παροχή βοήθειας.

Η πρόσβαση των κατοίκων στον οικισμό θα είναι ελεγχόμενη και θα επιτρέπεται μόνο για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους με τη συνοδεία των αρμοδίων οργάνων (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Μηχανικοί, Ομάδες Διάσωσης), με καταγραφή του ονόματος κατά τις ώρες εισόδου και εξόδου, από τις 8.30 μέχρι τις 10.30 το πρωί και από τις 17.30 μέχρι τις 19.30. Η πρόσβαση θα πραγματοποιείται μόνο μέσω των δυο βασικών οδικών αρτηριών που οδηγούν στον οικισμό.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας θα τοιχοκολληθεί σε εμφανή σημεία στις εισόδους που οδηγούν στον οικισμό, στους χώρους φιλοξενίας και σε χωριά και δημοτικά καταστήματα της ευρύτερης περιοχής προς ενημέρωση των πολιτών.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αναβολή των πανελλαδικών εξετάσεων στη Λέσβο, μέχρι νεωτέρας, με αφορμή την κήρυξη του νησιού σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Τραπεζικός λογαριασμός για σεισμόπληκτους

Για την ανακούφιση των πολιτών της Λέσβου που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, ο δήμος Λέσβου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με:

Αριθμό 415/545327-58 Υ/ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

IBAN GR16 0110 4150 0000 4155 4532 758.

Ο δήμος παρακαλεί κατά την κατάθεση να δηλώνονται αναλυτικά προσωπικά στοιχεία για την έκδοση των νόμιμων παραστατικών.

πηγή  Αθήνα 9.84 ΑΠΕ ΜΠΕ

olymbic idea