ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

25 November, 2023 - 00:46

Categories: 

Λαρεντζάκης: «Βρήκαμε ρυθμό στην τρίτη περίοδο»

Επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός αναδεικνύοντας τρομερά σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης σε όλους τους μείς φτάνοντας το φετινό του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα στο 6-4.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εξήρε τους Κάνααν και Λούντζη, στάθηκε στο παιχνίδι της Ζάλγκιρις με τους ψηλούς που τους ευνόησε, αναφέρθηκε στην αξία του ρόστερ των «ερυθρόλευκων», στη διαχείριση του Γιώργου Μπαρτζώκα και περιμένει την επιστροφή των απόντων.

Αναλυτικά:

Για το επιθετικό πρόσωπο του Ολυμπιακού και τη βελτίωσή του: «Καθημερινά κι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Είχαμε μία εβδομάδα προπόνησης για αυτό το ματς. Βρήκαμε ρυθμό. Όταν παίζουμε τέτοια άμυνα, νιώθουμε καλά. Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν τρομερά εύστοχος και μας ‘τράβηξε’ όλους προς τα πάνω. Για αυτό κι ‘ανοίξαμε’ το σκορ».

Για την πιεστική άμυνα που δίνει σκορ στο τρανζίσιον: «Όταν μια ομάδα βρίσκει εύκολους πόντους, παίρνει ψυχολογία πάντα. Σου δίνει αυτοπεποίθηση όταν παίζεις μια καλή άμυνα. Κάναμε καλή δουλειά στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκανε και ο Λούντζης καλή δουλειά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν στο ίδιο επίπεδο».

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και τα ποσοστά στα τρίποντα: «Μπήκαμε στο τρίτο δεκάλεπτο με το αμυντικό μας πλάνο και βρήκαμε ρυθμό. Η Ζαλγκίρις έπαιζε με ιδιαίτερη άμυνα όταν πήγαινε η μπάλα στους ψηλούς και βρήκαμε τα σουτ».

Για όσους δεν τον πίστεψαν στην αρχή και την παρόμοια συνθήκη αμφισβήτησης με τον Κάνααν: «Κατάλαβε τι γινόταν, κάθε παίκτης αφουγκράζεται τι συμβαίνει. Τα ξένα παιδιά θέλουν έναν συγκεκριμένο χρόνο προσαρμογής. Ο Κάνααν είναι καλός παίκτης, το ξέρουμε. Τρομερός σκόρερ.

Έχουμε την τάση στην Ελλάδα να συγκρίνουμε παίκτες, αλλά κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Κανείς σε αυτό το επίπεδο δεν είναι άσχετος. Τους κάνουμε σε ένα βράδυ άσχετους ή παικταράδες. Ο Κάνααν έχει ψυχολογία, μας βοηθάει πάρα πολύ. Τον στηρίζαμε και τον στηρίζουμε. Αυτός είναι ο ορισμός της ομάδας».

Για την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα στους παίκτες του: «Ο κόουτς μας δείχνει καθημερινά την εμπιστοσύνη του. Μας το λέει, φαίνεται αυτό, μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Ξέρουμε ότι θα μας στηρίξει όλος ο οργανισμός. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη αυτό. Η χρονιά είναι μεγάλη, πάντα θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές».

Για τη διαχείριση των κακών στιγμών: «Δεν θυμάμαι να έχει γίνει καμία τρομερή, μεγάλη κρίση μέσα στα αποδυτήρια. Διαχειριζόμαστε τα πάντα με προπόνηση, δουλειά κι εμπιστοσύνη στο πλάνο».

Για τις επιστροφές των τραυματιών: «Είναι πολύ σημαντικό. Προπονούμαστε μαζί, βελτιωνόμαστε μαζί. Ξέρουμε ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο παίκτης να μας βοηθήσει. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει ‘βάθος’».

Για τη δική του συνεισφορά και το σκοράρισμά του: «Θεωρώ ότι πάντα θέλω να παίζω και να βοηθάω με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα, είναι ωραίο το να σκοράρεις. Όμως, δεν είναι δουλειά μου να βάζω 20π. σε κάθε ματς. Πρέπει να βοηθάω όσο μπορώ για να νικάει η ομάδα. Είναι και θέμα ψυχολογίας, ρυθμού και λίγο κούρασης.

Μπορεί να κάνουμε έναν μήνα όχι τόσο καλό και μετά να ανέβουμε. Ποτέ δεν με ένοιαζε με τι ποσοστά σουτάρω, πάντα παίζω για να νικήσω. Μπορεί να είναι ένα σουτ, ένα tip που δεν θα φανεί στη στατιστική. Έχω μάθε από μικρός να παίζω για την νίκη είτε στα μονά, είτε στους αγώνες. Είτε σουτάρω με 1%, είτε με 100%, θα συνεχίσω να σουτάρω». 

 

Ομάδα: