ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

30 November, 2023 - 22:24

Categories: 

Λύγισε στο φινάλε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μονακό

Την ήττα με 85-77 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Μονακό. Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί σε όλο το ματς, όμως στο τέλος έχασαν τη συγκέντρωσή τους και το πλήρωσαν. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι μετρούν 6 νίκες στη Euroleague και 5 ήττες, ενώ το επόμενό τους παιχνίδι στη διοργάνωση είναι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, στις 5 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Γουίλιαμς-Γκος και τους ανέτοιμους Μήτρου-Λονγκ και Φίλιπ Πετρούσεφ.

 

O Oλυμπιακός γνώριζε εξ αρχής ότι το έργο του απέναντι στη Μονακό δεν θα είναι εύκολο. Οι Πειραιώτες φρόντισαν από νωρίς να μπουν «ζεστοί» και να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να επιβάλουν το παιχνίδι τους στην έδρα τους. Οι γηπεδούχοι ωστόσο είχαν τα ηνία στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-17, 10'), όμως ο Θρύλος έμεινε κοντά στο σκορ, με τον Αϊζάια Κάνααν να το παίρνει πάνω του.

 

Με τον Κάνααν να συνεχίζει από εκεί που το άφησε, ο Ολυμπιακός έμεινε σε απόσταση... αναπνοής από τους Μονεγάσκους. Με 4/6 τρίποντα ο Αμερικανός έδειξε το δρόμο στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι βρήκαν ρυθμό για τα καλά στην επίθεση και κατάφεραν να προηγηθούν στο τέλος του ημιχρόνου με ένα καλάθι και μία βολή του ΜακΚίσικ, ο οποίος επέστρεψε μετά από μήνες.

 

Μετά το 38-39 του ημιχρόνου οι δύο ομάδες πορεύτηκαν χέρι-χέρι, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να παραμένουν σταθεροί στην απόδοσή τους και να μην επιτρέπουν στη Μονακό να κάνει το παιχνίδι της. Μάλιστα, οι Πειραιώτες ήταν ξανά εκείνοι που βρέθηκαν σε θέση οδηγού στο τέλος της τρίτης περιόδου (58-59, 30'), δείχνοντας χαρακτήρα και πάθος!

 

 

 

Με μία τρομερή συνεργασία λίγο μετά το ξεκίνημα του τελευταίου μέρους του αγώνα, ο Γουόκαπ ευστόχησε από τη γωνία για τρεις και έδωσε στον Ολυμπιακό το μεγαλύτερο προβάδισμά του στο ματς (58-62). Ένα προβάδισμα που δεν κράτησε πολύ, αφού η Μονακό απάντησε άμεσα. Όπως ήταν λογικό το παιχνίδι εξελίχθηκε σε... θρίλερ αφού οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Με ένα νέο τρίποντο ο Γουόκαπ έκανε το 69-71, τρία λεπτά πριν το φινάλε, όμως και πάλι οι Μονεγάσκοι δεν επέτρεψαν στον Θρύλο να βρει ρυθμό από αυτό το καλάθι και να ξεφύγει εκ νέου. Με ενάμιση λεπτό να απομένει ο Τζέιμς σκόραρε για τρεις, κάνοντας το 76-73. Στη συνέχεια ο Γουόκαπ αστόχησε από κοντά και ο Τζέιμς κέρδισε βολές στην επόμενη επίθεση της Μονακό, ευστοχώντας μόνο στη μία από τις δύο. Ο Κάνααν αστόχησε από μακριά στη συνέχεια και έπειτα οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά για το 79-73, κάνοντας το έργο των Πειραιωτών πολύ δύσκολο. Ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε για το 79-75 όμως η Μονακό διατήρησε το προβάδισμά της και έφτασε στη νίκη με 85-77.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-39, 58-59, 85-77

Ομάδα: