ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

10 November, 2017 - 03:08

Categories: 

Μείωση φόρου διαφημίσεων για τους καναλάρχες, στο ΣτΕ ΑΝΤ1, Alpha για τις τηλεοπτικές άδειες και η Clip News γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας!

Τροπολογία που μειώνει από 20% σε 5% το συντελεστή του ειδικού φόρου επί της αξίας των διαφημίσεων για τα κανάλια που θα λάβουν άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ μέσω της επικείμενου διαγωνισμού αδειοδότησης, αλλά και για τα κανάλια της ΕΡΤ, κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Η μείωση θα ισχύσει από 1.4.2018. Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από την νέα ρύθμιση θα επέλθει ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προυπολογισμού ύψους 20 εκ. ευρώ. Για το ’18 η μείωση θα περιοριστεί στα 15 εκατ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η παραπάνω απώλεια θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εισόδου του κρατικού προϋπολογισμού. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων και αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Δευτέρας.

 

ΑΝΤ1 και Alpha προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειεςΆλλοι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, ο ANT1 και ο Alpha προστέθηκαν στην λίστα με εκείνους που έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές και οι νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ήδη στο ανώτατο δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάϊ και Star αλλά και η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, τόσο κατά του αριθμού των αδειών που θα δοθούν, συνολικά επτά, όσο και για την τιμή εκκίνησης, που έχει προσδιοριστεί στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Όλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι σχετικές αποφάσεις, ως αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι προσφεύγοντες, μεταξύ άλλων υποστηρίζουν, ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά. Παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι υπερβολικά μεγάλη η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης.

 

 

 Η Clip News γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας και παρουσιάζει τη νέα της ταυτότητα

Εδώ και 25 χρόνια, η Clip News παρέχει ανελλιπώς υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αποδελτίωσης τόσο των έντυπων μέσων, όσο και των νέων τεχνολογιών. Πιστή στις αξίες της, εισήγαγε συνεχώς καινοτόμες υπηρεσίες και εργαλεία εξειδικευμένης τεχνολογίας, με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη παροχή υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της συνεχούς ανανέωσης, η Clip News αποκτά νέο λογότυπο και εταιρική ταυτότητα. Παραμένει, ωστόσο, ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης σε υπηρεσίες Αποδελτίωσης Τύπου, Internet, Social Media, Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης, καθώς και σε υπηρεσίες Ανάλυσης, Reporting και Αποδελτίωσης Διεθνών Μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το νέο λογότυπο της εταιρείας είναι minimal και γεωμετρικό, με φρέσκια διάθεση και ζωντανά, δυναμικά χρώματα που αντιστοιχούν στους τρεις βασικούς τομείς της δραστηριότητας: Monitoring Services, Reporting & Analysis και International Monitoring. Επίσης, η Clip News ανανέωσε την ιστοσελίδα της (www.clipnews.gr), ενώ παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο Mobile Application για iOS και Android, ώστε οι συνδρομητές της να έχουν πρόσβαση στα αποκόμματά τους όπου και αν βρίσκονται, απολαμβάνοντας τις ίδιες δυνατότητες που δίνει και η πλατφόρμα της Clip News.

«Η Clip News είναι μια εταιρεία που αλλάζει και εκσυγχρονίζεται διαρκώς, καθώς παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζουμε σε καινοτόμες υπηρεσίες Αποδελτίωσης, που εξυπηρετούν τις ανάγκες ενημέρωσης και ανάλυσης σε όλα τα επίπεδα. Με την ευκαιρία των 25 χρόνων λειτουργίας, η Clip News ανανεώνει την εικόνα της, ώστε να αντανακλά τη δυναμική της ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Θεόφιλος Αργυριάδης.

 

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!
-Παρασκευή και σας περιμένω στην εκπομπή "Θρυλούμενα", μαζί με τον Κ. Παλαιολόγο, στις 19.30, στο HIGH TV,  για να μιλήσουμε για τα θέματα του Ολυμπιακού...


-Προσθήκη στο Γραφείο Τύπου της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι την φετινή σεζόν η Τζένη Γραβιά...


-Επίσης, το Γραφείο Τύπου της ΚΑΕ Άρης ανέλαβε ο Νίκος Καραγιώργης...


-Το έφερε από εδώ, το έφερε από εκέι η κυβέρνηση, τελικά έκανε το χατίρι των καναλαρχών για τον φόρο...


-Με τον τομέα επικοινωνίας της UEFA ασχολείται εδώ και λίγο διάστημα ο Αλέξης Σπυρόπουλος...


-O Xρήστος Μεγγλίδης ξεκίνησε συνεργασία με την εφημερίδα "ΦΩΣ"...


-Το ΦΩΣ βρίσκεται στην έκθεση Ergo Marathon Expo στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο. Με δικό του περίπτερο και ένα δωρεάν οκτασέλιδο με ειδικά θέματα για τους λάτρεις της αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου, από την Πέμπτη 9 έως το Σάββατο 11/11...


-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!


Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea