ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

25 September, 2023 - 23:08

Categories: 

Με αέρα πρωταθλήτριας η ΑΕΚ στη Λεωφόρο!

Καρδιά και εικόνα Πρωταθλήτριας επέδειξε η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου απέναντι στον Παναθηναϊκό! Με ανατροπή και με τέρματα των Τσούμπερ (36’) και Πινέδα (71’) οι νταμπλούχοι επικράτησαν  1-2 των «Πρασίνων» στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική και έβαλε γερές βάσεις για τον φετινό τίτλο! Ο Παναθηναϊκός που είδε τον Μάγκνουσον να αποχωρεί με τραυματισμό στο γόνατό του στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και τον Γεντβάι να παίρνει τη θέση του άτυχου Κροάτη στόπερ, στο 10’ ευτύχησε να προηγηθεί μ’ ένα πολύ όμορφο γκολ. Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Ιωαννίδη και Τζούριτσιτς, ο Σέρβος μέσος με διαγώνιο σουτ αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς ανοίγοντας το σκορ για το «Τριφύλλι».

Η ΑΕΚ μετά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, έβγαλε αντίδραση και στο 24’ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε πολύ ψηλά και πήρε κεφαλιά ολομόναχος από τη μικρή περιοχή, όμως ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι εκτινάχθηκε ενστικτωδώς και έδιωξε την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η υπεροχή των «κιτρινόμαυρων»

 απέφερε καρπούς στο 36’. Μετά από μονομαχία του Λιβάι Γκαρσία με τον Χουάνκαρ, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ, που πέτυχε το 1-1. Ο Χουάνκαρ στη συγκεκριμένη φάση έπεσε στο έδαφος από μονομαχία του με τον σκόρερ και φώναξαν για φάουλ στον Παναθηναϊκό, αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα και μαζί του συμφώνησε και το VAR.

HAEΚ μετά τον τραυματισμό του νεοαποκτηθέντα Καλέντ (σ.σ. στη θέση του πέρασε ο Σιμάνσκι που αγωνίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς σε ρόλο στόπερ λόγω των απουσιών των Βίντα-Μουκουντί) ανέβασε ρυθμό και πίεσε ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, το οποίο και πέτυχε στο 71’ και αφού χρειάστηκε η βοήθεια του VAR. Από μπαλιά του Τσούμπερ ο Πινέδα φάνηκε να καλύπτεται οριακά και έγραψε το 1-2.Οι γηπεδούχοι στα υπόλοιπα λεπτά πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης και στο δίλεπτο 73-74’ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες με κεφαλιές των Ιωαννίδη και Αράο. Με την ΑΕΚ να χάνει με τη σειρά της τεράστια ευκαιρία με τον Ελίασον στο 85’ που σούταρε ελάχιστα άουτ.

 

Ομάδα: