ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

6 February, 2018 - 02:47

Categories: 

Με λιγότερες παραστάσεις και πλεονασματικό έρχεται φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσίασε την Δευτέρα το μεσημέρι ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σε συνέντευξη τύπου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 

«Με πλεόνασμα που φτάνει τις 800.000 ευρώ για το 2016 και 2017, στόχος του φεστιβάλ είναι ο απογαλακτισμός του από το υπουργείο πολιτισμού», όπως τόνισε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φεστιβάλ.

 

Ο Sting, οι Calexiko και η Νάνα Μούσχουρη είναι ορισμένα από τα διεθνή ονόματα, που θα περάσουν φέτος το καλοκαίρι από τη σκηνή του Ηρωδείου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ενώ η Καμεράτα υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου θα παρουσιάσει το μεγάλο συμφωνικό μιούζικαλ “Company” του Στήβεν Στοντχάιμ.

 

Στην Πειραιώς 260, οι παραστάσεις ξεκινούν την 1η Ιουνίου και μεταξύ άλλων το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα αφιέρωμα στην Λούλα Αναγνωστάκη.

 

Σημειώνεται ότι από φέτος θα υπάρχουν αγγλικοί υπέρτιτλοι σε όλες τις ελληνικές παραστάσεις, καθώς και υπότιτλοι στα ελληνικά για τους κωφούς.

 

Όσον αφορά στις διεθνείς παραγωγές, νέες φωνές του παγκόσμιου θεάτρου θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους και θέμα όλων των παραστάσεων είναι οι πολιτικές καταστάσεις του σήμερα.

 

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί η νέα παράσταση του Κριστόφ Βαρλικόσφκι αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Βαρσοβία.

 

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα παρουσιάζεται η εγκατάστση “Αντιστολή” του Παντελή Μάκκα.

 

Η ενότητα “Άνοιγμα στην Πόλη” συνεργάζεται και φέτος, μεταξύ άλλων, με το δίκτυο “Athens Culture Net” του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, εκδηλώσεις της θα λάβουν χώρα σε δύο νέους χώρους, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας και στο Ωδείο Αθηνών.

 

Τέλος, όσον αφορά στο Λύκειο της Επιδαύρου, τα μαθήματα του οποίου, θα πραγματοποιηθούν σε δύο κύκλους, 2 με 16 Ιουλίου και 18 Ιουλίου με 1η Αυγούστου, όπως είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος οι εκπαιδευτικές του δραστηριότητες θα πιστοποιούνται από το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εδώ.

πηγή athina984.gr

olymbic idea