ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

14 April, 2018 - 03:43

Categories: 

Με tweet υποδέχθηκε ο Σόλτς τον Τσακαλώτο – ΥΠΟΙΚ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδας, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του και Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο. 

 

ΥΠΟΙΚ: Καλό κλίμα

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση, η οποία να σημειωθεί είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών εφόσον ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ. Σόλτς, διεξήχθη σε καλό κλίμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και της ευρωπαϊκής πολιτικής, και αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανάρτησε φωτογραφία στο twitter από την υποδοχή του κ. Τσακαλώτου από τον Γερμανό ομόλογό του.

 

«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση – Ο ομοσπονδιακός Υπ. Οικονομικών Olaf Scholz συναντά τον έλληνα Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο», αναφέρει.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του κ. Σολτς, Γιοχάνες Μπλάνκενχάιμ, δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα θα ληφθούν πριν από το τέλος του προγράμματος το οποίο εκπνέει τον Αύγουστο και ότι η τελική έκθεση των θεσμών αναμένεται πριν από τη θερινή ανάπαυλα.

 

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Μπλάνκενχάιμ σημείωσε ότι το Βερολίνο αναμένει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα από την Αθήνα.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να φανταστεί τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης χρέους της Ελλάδας χωρίς νέους όρους, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου παρέπεμψε στην προβλεπόμενη διαδικασία και παρακάλεσε για υπομονή.

 

 

 

πηγή Αθήνα 9.84

olymbic idea