ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

20 June, 2023 - 22:05

Categories: 

Μπαφές: «Δικαιούται το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, θέλουμε κοντά μας τον Σάσα»

Πριν … προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του δεύτερου συνεχόενου και ισιτρικής σημασίας νταμπλ, στον Ολυμπιακό έχουν σηκώσει ήδη μανικια τόσο για τον σχεδιαμσό της επόμενη απαιτητικής σεζόν, όσο και για το νέο … ΣΕΦ.

Δηλώσεις στο ΕΟΚ Web Radio έκανε ο Χρήστος Μπαφές. Ο Αθλητικός διευθυντής των νταμπλούχων Ελλάδας μίλησε για το ΣΕΦ που θα αποκτήσει ο σύλλογος και για την επόμενη μέρα

 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αναβάθμιση του ΣΕΦ: «Το γήπεδο του Ολυμπιακού ήταν και παραμένει το ΣΕΦ. Απλά από τώρα ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει αυτό που δικαιούται, ο Ολυμπιακός δικαιούται και πρέπει να αποκτήσει το “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας”, ώστε να είναι ένα γήπεδο αντάξιο μιας εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Εμείς τα τελευταία χρόνια είμαστε σε άριστη συνεργασία με τη διοίκηση του “Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας”. Πραγματικά προσπαθούμε να βελτιώνουμε την εγκατάσταση, αλλά βέβαια πολλά πράγματα δεν εξαρτώνται από εμάς. Είναι ένα κρατικό γήπεδο, στο οποίο δε μπορείς να κάνεις παρέμβαση όπως θες».

 

Για τις εργασίες που γίνονται και αυτές που είναι προγραμματισμένες στο ΣΕΦ: «Όσα πράγματα μπορούμε να αλλάξουμε τα αλλάζουμε με τη συνεργασία της διοίκησης του γηπέδου. Αυτό που θα κάνουμε και ήδη έχουμε ξεκινήσει είναι να διαμορφωθούν κάποιοι χώροι ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα κατά τουλάχιστον 400 θέσεις τη νέα σεζόν. Μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω, θα το δούμε. Η ομάδα φέτος έκανε 12 φορές sold-out, νομίζουμε ότι αξίζει να έχει τη δυνατότητα περισσότερος κόσμος να δει την ομάδα από κοντά, να είναι δίπλα της και να τη βοηθάει γιατί χωρίς τη βοήθειά του η ομάδα χάνει πάρα πολλή απ’ τη δύναμή της. Όπου μπορούμε θα βελτιώνουμε την εγκατάσταση».

 

Για την εντυπωσιακή αναβάθμιση του γυμναστηρίου: «Είχαμε ένα μικρό γυμναστήριο που είχε διαμορφωθεί απ’ το 2004 και είχε γίνει απλά μια μικρή ανακαίνιση το 2008 που γύρισε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακριβώς από πίσω βρισκόταν ένας χώρος που λεγόταν «Το Ξυλουργείο του ΣΕΦ», το οποίο είχε απλά κάποια μηχανήματα απαρχαιωμένα μέσα, ήταν γεμάτο πριονίδια, ξύλα, δεν είχε καμία χρησιμότητα και απλά δε μπορούσε να γίνει τίποτα για το συγκεκριμένο χώρο. Με τη βοήθεια, λοιπόν, της προέδρου, Χριστίνας Τσιλιγκίρη, αποφασίστηκε να πάρουμε αυτόν το χώρο, να καθαριστεί και να διαμορφωθεί ένα γυμναστήριο που είναι πραγματικά «κόσμημα», το κορυφαίο γυμναστήριο στην Ευρωλίγκα και έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα με τους λιγότερους τραυματισμούς στην Ευρωλίγκα τα τελευταία 2 χρόνια».

 

Για το πόσο σημαντικό είναι το σέρβις σήμερα σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού: «Πολλές φορές είναι πιο σημαντικά τα εκτός παρκέ απ’ τη στελέχωση με αθλητές. Σίγουρα χρειάζονται οι σπουδαίοι αθλητές για να σου φέρουν τις επιτυχίες, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και το σωστό σέρβις, γιατί είναι πάρα πολύ κουραστική η σεζόν. Κλείσαμε 77 παιχνίδια φέτος και κάποιοι με τις εθνικές τους ομάδες έφτασαν σχεδόν τα 90. Είναι τεράστιο το νούμερα σε μια σεζόν 9 μηνών και θα πρέπει να υπάρχει το σέρβις σε όλα τα επίπεδα. Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στις εγκαταστάσεις μας, είμαστε στη συζήτηση για να βελτιώσουμε και αυτές, στα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στις φυσιοθεραπείες, στο πώς ταξιδεύει η ομάδα. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά στο να λειτουργήσει μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο».

 

Για το σταδιακό χτίσιμο του Ολυμπιακού και την πορεία της ομάδας τις τελευταίες δύο σεζόν: «Με την επιστροφή του κόουτς Μπαρτζώκα άρχισε να χτίζεται πάλι η ομάδα με στόχο όλα αυτά που κατάφερε. Δεν προσπαθήσαμε να το εκβιάσουμε όλο αυτό, το χτίσαμε κομμάτι-κομμάτι και είχαμε τη υπομονή. Οι πρόεδροι είναι άνθρωποι με τεράστια υπομονή, ίσως οι πιο υπομονετικοί παράγοντες σε όλον τον αθλητισμό και αυτό είναι το μεγάλο τους πλεονέκτημα, ότι είναι πάρα πολύ υπομονετικοί και λιγότερο παρεμβατικοί. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό σκέφτεσαι πάντα την κορυφή. Σίγουρα όμως και η αποτυχία είναι μες στο παιχνίδι. Εγώ πέρυσι απ’ την πρώτη στιγμή που είδα την ομάδα στα φιλικά ήμουν σίγουρος ότι θα φτάσει στο Final-4. Ήμασταν σίγουροι ότι θα φτάσουμε ψηλά, αλλά πολλές φορές πρέπει να ‘χεις και τύχη, όχι μόνο υγεία».

 

Για τις επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού: «Πρώτη προτεραιότητα είναι να τελειώσουν τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα, κυρίως με τα συμβόλαια που λήγουν ή έχουν λήξει, να δούμε τι μέλει γενέσθαι με τον Σάσα, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι μόνο στα δικά μας χέρια. Φυσικά και θέλουμε τον Σάσα μαζί μας, αλλά για ‘μας είναι πάρα πολύ τιμητικό μια ομάδα του ΝΒΑ να θέλει τόσο πολύ έναν παίκτη μας. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει στείλει πολλούς παίκτες στο ΝΒΑ, που σημαίνει ότι η αγορά του ΝΒΑ έχει το βλέμμα της στραμμένη στη δουλειά που γίνεται στην ομάδα και αυτό είναι σίγουρα σημαντικό».

 

Ομάδα: