ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

1 July, 2023 - 19:10

Categories: 

Μπερνάρ:«Τελικοί τα ματς με την Ντνίπρο»

Τελικούς χαρακτήρισε για τον Παναθηναϊκό τα ματς με την Ντνίπρο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League ο Μπερνάρ.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια με την Ντνίπρο. Γιατί εάν περάσουμε, θα παίξουμε δεδομένα στους ομίλους. Είναι τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος και πρόσθεσε: «Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά από αυτά τα δύο ματς, αλλά και να χάσουμε άλλα τόσα».

Ο άσος του «τριφυλλιού» εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του θα είναι πιο δυνατή στα φετινά προκριματικά: «Ήμασταν δυνατοί και παίζαμε καλά και πέρυσι, αλλά φέτος είμαστε ισχυρότεροι και θα αποδώσουμε καλύτερα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού:

Πως αισθάνεστε μετά το πρώτο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας; Γιατί η προηγούμενη αντίπαλο σας ήταν ερασιτεχνική ομάδα και δεν σας έβαλε μεγάλα εμπόδια;
«Το επίπεδο αυτού του φιλικού ήταν πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο. Η πρώτη μας αντίπαλος είχε πολύ χαμηλή δυναμικότητα. Δεν μας προβλημάτισε. Αλλά ήταν καλό να αρχίσουμε με σταδιακή άνοδο του επιπέδου, γιατί ήμασταν εκτός δράσης για ένα μήνα. Έπρεπε να αρχίσουμε από τα χαμηλά και σιγά-σιγά να παίζουμε με πιο δυνατούς αντιπάλους, όπως τη Ρογκάσκα. Δεν είναι η πιο ισχυρή ομάδα, αλλά ήταν μία καλή ευκαιρία για εμάς να παίξουμε και να δείξουμε τα στοιχεία που δουλεύουμε καθημερινά. Θεωρώ ότι δημιουργήσαμε επικίνδυνες φάσεις, είχαμε σωστές επιλογές και είμαι βέβαιος πως όταν τελειώσουμε την προετοιμασία, θα έχουμε άψογη φυσική κατάσταση και θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε φέτος».

Ένιωσες πως αντιμετωπίζοντας τη Ρογκάσκα, ήταν σαν να είχες αντίπαλο κάποια μικρομεσαία ομάδα από το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Έχει ομοιότητες. Είδαμε σε αρκετά σημεία του ματς να μένουν έντεκα παίκτες πίσω από τη μπάλα. Εμείς πρέπει να μάθουμε να αντιδρούμε διαφορετικά. Να σκεφτόμαστε πιο γρήγορα, να παίζουμε με τη μία,, να κάνουμε πράγματα που θα εκπλήσσουν τον αντίπαλο μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε έτσι, αρκετές φορές τα καταφέραμε, δημιουργήσαμε χώρους, είχαμε επιτυχημένα “ένα-δύο”. Εξαιτίας τέτοιων συνδυασμών είχαμε ευκαιρίες και σκοράραμε».

Επέστρεψες στην Ευρώπη με κίνητρο να παίξεις ξανά στο Champions League και τώρα έρχονται τα παιχνίδια με τη Ντνίπρο. Πως τα περιμένεις;
«Ήταν ένας από τους λόγους που γύρισα. Έχω παίξει εναντίον της Νντίπρο όταν ήμουν παίκτης της Σαχτάρ, βέβαια έχουν περάσει χρόνια από τότε, όμως γνωρίζω την ιδιοσυγκρασία αυτής της ομάδας. Την αντιμετώπισα και πέρυσι σε φιλικό, όταν ήμουν ακόμα στη Σάρτζα, ξέρω ότι έχουν ανταγωνιστικό σύνολο με ικανούς παίκτες και έχουν μάθει να παίρνουν αποτελέσματα. Για να παίζουν στο Champions League, έχουν ποιότητα και το αξίζουν και πρέπει να τους προσεγγίσουμε με προσοχή. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και ανυπομονώ για να ξαναπαίξω στην Ευρώπη, διότι έχει σημασία για τον σύλλογο και τους παίκτες».


Στην ομάδα εισπράττετε αυτή την υποχρέωση που έχετε φέτος να παλέψετε για τον τίτλο και να προκριθείτε στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης; Είναι έντονο το “πρέπει”;
«Είμαι σίγουρος ότι όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια με την Ντνίπρο. Γιατί εάν περάσουμε, θα παίξουμε δεδομένα στους ομίλους. Είναι τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, αλλά είναι σαν τελικοί για εμάς. Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά από αυτά τα δύο ματς, αλλά και να χάσουμε άλλα τόσα. Επιβάλλεται να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και την προσοχή μας, γιατί μπορεί να φτιάξουμε τη χρονιά μας. Εγώ πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα και θα παίξουμε και ποδόσφαιρο φέτος. Ήμασταν δυνατοί και παίζαμε καλά και πέρυσι, αλλά φέτος είμαστε ισχυρότεροι και θα αποδώσουμε καλύτερα».

Η ενδυνάμωση της ομάδας σημαίνει ότι θα προστεθούν νέοι παίκτες, με προσωπικότητα και ποιότητα και θα αντιμετωπίσεις μεγαλύτερο ανταγωνισμό;
«Η μεταγραφική ενίσχυση θα ωφελήσει το γκρουπ, γιατί θα ανεβάσει το επίπεδο του. Κανένας δεν νιώθει σίγουρος για την ενδεκάδα, όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Όποιος εφησυχάζει, θα έρθει ο καινούργιος παίκτης και θα πάρει τη θέση του. Όλοι θέλουμε να παίζουμε, θα αναγκαζόμαστε να δώσουμε το 100% κάθε μέρα, για να μην μείνουμε στον πάγκο. Στο τέλος, ο προπονητής θα αποφασίσει και εμείς θα σεβαστούμε τις αποφάσεις του. Ξέρουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς θα προσπαθήσει να βρει τις καλύτερες λύσεις για την ομάδα και ξέρουμε ότι έχει την επάρκεια να το πετύχει».

Ομάδα: