ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

17 September, 2023 - 18:56

Categories: 

Μπερνάρ: «Φέτος προσπαθώ να απειλώ περισσότερο»

 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε «απόλυτος» στο πρωτάθλημα, καθώς νίκησε με σκορ 5-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με πρωταγωνιστή τον Μπερνάρ Ντουάρτε.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τα πράσινα, αφού πέτυχε μόλις το δεύτερο χατ τρικ της καριέρας του, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Μετά το ματς, ο Μπερνάρ μίλησε για τον διαφορετικό, πιο ενεργό επιθετικά, ρόλο που έχει φέτος στο πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ σχολίασε το επερχόμενο ματς με τη Βιγιαρεάλ αλλά και μία... πλάκα που του έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη για τον Παναθηναϊκό, μετά από μία πολύ «γεμάτη» εμφάνιση τόσο απ’ τον ίδιο όσο κι απ’ την υπόλοιπη ομάδα:

«Γνωρίζαμε όλοι μας, πόσο σημαντικό ήταν να επιστρέψουμε από τη διακοπή των Εθνικών Ομάδων, μετά από ένα ματς στα Ιωάννινα, στο οποίο δεν παίξαμε πολύ καλά, δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες και δεν παίξαμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Σίγουρα και σε εκείνο το ματς στο τέλος της ημέρας πήραμε τους τρεις βαθμούς κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Σ’ αυτόν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό παίξαμε με ένα διαφορετικό στυλ και συγκέντρωση. Ήταν σημαντικό να νικήσουμε και να πάρουμε αυτοπεποίθηση και για τον επόμενο πολύ αγώνα (σ.σ. με τη Βιγιαρεάλ) που είναι πολύ μεγάλο και διαφορετικό παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα με τα τρία γκολ που σημείωσα. Σίγουρα πάντα κοιτάζω για το παραπάνω και προσπαθώ να το κάνω μέσα στο γήπεδο...».

Για το πόσο καλό κάνει στην ψυχολογία και τη συνολική νοοτροπία της ομάδας, μία τέτοια νίκη πριν από το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League:

«Παίζουμε στην έδρα μας και οι φίλαθλοί μας θα έρθουν ξανά κατά χιλιάδες στο γήπεδο. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς, μιλώντας για την ένταση του αγώνα, τον τρόπο με τον οποίο θα παίξουμε... Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά γι’ αυτόν τον αγώνα. Να ξεκουραστούμε καλά, να επανέλθουμε καλά, να φάμε και να κοιμηθούμε τις επόμενες μέρες καλά γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε στη φάση των ομίλων με μεγάλη ένταση».

Για το γεγονός ότι θα πρέπει να κάνει κάποια στιγμή το... τραπέζι στον Φώτη Ιωαννίδη, που του έβγαλε άλλη μία ασίστ την εφετινή σεζόν:

«(σ.σ. Γελάει). Μου έκανε πλάκα και μου έλεγε στο ματς "ωραία, έβαλες τρία γκολ, προσπάθησε να δημιουργήσεις κάτι και για μένα τώρα". Προσπάθησα, αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο να περάσει μία πάσα. Βρήκα αυτές τις ευκαιρίες για να εκτελέσω και να σκοράρω. Κάποιες φορές την περασμένη σεζόν δεν έβρισκα αυτές τις φάσεις για να σκοράρω μέσα ή έξω απ’ την περιοχή, αλλά αυτή τη φορά βρήκα τις ευκαιρίες για να το κάνω. Και είναι σημαντικό για μένα να ενισχύω την αυτοπεποίθησή μου και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου».

Για το γεγονός ότι φέτος παίζει πιο κοντά μέσα στην περιοχή κι έχει την ευκαιρία να «απειλεί» πιο συχνά:

«Σε κάποιους αγώνες οι αντίπαλοι μας πιέζουν και προσπαθώ να παίξω λίγο πιο πίσω για να βοηθήσω την ομάδα για να δημιουργήσει περισσότερους χώρους και να φέρει την μπάλα στην επίθεση κι έτσι ορισμένες φορές ήμουν πολύ μακριά απ’ την περιοχή. Και λόγω αυτού δεν δημιουργούσα τόσες πολλές ευκαιρίες σε ατομικό επίπεδο. Φέτος προσπαθώ να είμαι πιο κοντά στον επιθετικό και στην περιοχή και βρίσκω λίγο χώρο για να απειλήσω την αντίπαλη εστία».

 

Ομάδα: