ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

13 July, 2023 - 21:50

Categories: 

Μποζίκας: «Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις υπεραξίες, θα μας λείψει ο Βεζένκοφ»

 

Στις ΗΠΑ βρίσκεται αυτές τις μέρες ο άμεσος βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό, Γιώργος Μποζίκας και συνεργάζεται με το προπονητικό επιτελείο των Ατλάντα Χοκς, ενώ βρίσκεται και στο Summer League του Λας Βέγκας (7-17 Ιουλίου).

 

Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απουσία του Σάσα Βεζένκοφ που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA με τους Σακραμέντο Κινγκς. Όπως φυσικά και η προσπάθεια των νταμπλούχων να καλύψουν τα κενά τους, τονίζοντας πως οι Πειραιώτες κράτησαν τον κορμό τους και πως προσπαθούν να αποφύγουν να πληρώσουν υπεραξίες.

 

 

 

 

Για τον Βεζένκοφ:

 

«Όποιος παίκτης του NBA έχει εμπειρία στην Ευρώπη διαθέτει διαφορετική προσέγγιση και αυτό τον βοηθάει πάρα πολύ. Είναι δύο ίδιοι κόσμοι, οι οποίοι είναι αρκετά διαφορετικοί.

 

Βεβαίως θα μας λείψει ο Βεζένκοφ, είναι ένα παιδί πολύ θετικό και πάντα χαμογελαστός. Είναι τεράστια επιτυχία το μεγάλο συμβόλαιο στο NBA, είχε δουλέψει αρκετά και το άξιζε. Μας έφερε μεγάλο προβλήματα αυτό, αλλά είναι επιτυχία για εκείνον. Σίγουρα στεναχωρήθηκα που δεν θα τον έχουμε την επόμενη χρονιά, αλλά χαρήκαμε για την εξέλιξη του.

 

Αυτό είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ, κανείς όμως δεν σου υπογράφει την επιτυχία. Τα ονόματα δεν κάνουν τη διαφορά, η Εφές πέρυσι κράτησε όλο της τον κορμό και πήρε τον Κλάιμπερν πιστεύω ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί. Τελικά έμεινε εκτός οκτάδας στην Euroleague».

Για την παρουσία του στην Αμερική κι αν «κοιτάει» παίκτες για τον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα είναι μια πολύπλευρη παρουσία εδώ πέρα που έχει να κάνει με τις γνώσεις που παίρνεις στο θέμα της δουλειάς μας, με τις γνωριμίες που χτίζεις ούτως ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να πάρεις πληροφορίες για παίκτες μελλοντικά και να δεις την αγορά πως κινείται και οι παίκτες που έρχονται από κάτω τι στοιχεία έχουν».

 

Για τις κινήσεις του Ολυμπιακού στην αγορά:

 «Αυτήν τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί κάποια κενά στο ρόστερ μας τα οποία θα τα καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι έχουμε τον κορμό μας και οποιοσδήποτε παίκτης έρθει θα τον υποστηρίξουμε για να γίνει μέλος του συστήματός μας. Το καλοκαίρι εξελίχθηκε τρελά φέτος και έγιναν υπερβολές. Αλλά έτσι είναι η αγορά, έχει να κάνει με τη ζήτηση και όταν έναν παίκτη τον θέλουν 4 και 5 ομάδες η τιμή ανεβαίνει. Το θέμα είναι ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα το μεγάλο μπάτζετ δεν σου εξασφαλίζει τίποτα. Έχουν πλέον σε όλες τις ομάδες υπεραξίες. Εμείς προσπαθήσαμε να αποφύγουμε αυτήν την κατάσταση, να μην μας πιάσει πανικός όπως έχει πιάσει τις περισσότερες ομάδες, να μείνουμε πιστοί στο σύστημά μας και τη φιλοσοφία μας και όποιος παίκτης έρχεται να παίρνουμε το καλύτερο που έχει να δώσει».

 

Ομάδα: