ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

8 September, 2023 - 03:20

Categories: 

To νέο πρωτάθλημα στη "φαρέτρα"" της NOVA, Public...ΕΣΗΕΑ και αφιέρωμα στον Λ. Μαχαιρίτσα!

Πρεμιέρα στις μεταδόσεις των καναλιών Novasports από το πρωτάθλημα της Β' Βραζιλίας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (10/9/23), στις 02:45, στο πλαίσιο του Brasileirao Serie B και της 27ης αγωνιστικής, θα νεταδοθεί live η αναμέτρηση Σπορτ Ρεσίφε-Κρισιούμα από το Novasports 2.

Σε πρώτη φάση, τα κανάλια Novasports θα δείχνουν ένα ματς ανά αγωνιστική.

Σαρωτική πρεμιέρα για την "Παραλία" στην ΕΡΤ

Ένθερμη ήταν η ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού στην πρεμιέρα της νέας σειράς της ΕΡΤ «Η παραλία» που μετέδωσε χθες το βράδυ, στις 22:45, η ΕΡΤ1 και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 900.000 τηλεθεατές.

Γι’ αυτό και η ΕΡΤ, ανταποκρινόμενη άμεσα στην επιθυμία του τηλεοπτικού κοινού, θα μεταδώσει εκ νέου απόψε, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:30, το πρώτο επεισόδιο της σειράς, ενώ θα ακολουθήσει κανονικά, στις 22:45, η μετάδοση του δεύτερου επεισοδίου.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο επεισόδιο, η αδημονία των τηλεθεατών να μεταφερθούν νοερά στα Μάταλα της Κρήτης, την περίοδο των χίπηδων, ήταν τέτοια που το hashtag #HParalia βρέθηκε στα πρώτα πέντε trends του «X» (πρώην Twitter) πριν ξεκινήσει η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου. Σύντομα, «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση, παραμένοντας πρώτο trending topic μέχρι και το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023, ξεπερνώντας αθλητικά γεγονότα, αλλά και την κακοκαιρία Daniel, με περισσότερα από 6.500 σχόλια.

To hashtag #HParalia δεν ήταν όμως μόνο το μοναδικό στη σχετική λίστα. Στο top 10 ανέβηκαν κι άλλα hashtag, όπως ονόματα ηθοποιών (Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Νινιός), αλλά και ονόματα ρόλων (Υπατία, Ρηνιώ).

Εντυπωσιακό ήταν εξάλλου το γεγονός ότι οι χρήστες στα social media δεν περιορίστηκαν στα διθυραμβικά σχόλια για τη σειρά, τους ηθοποιούς, την πλοκή, τη σκηνοθεσία ή τη μουσική. Ταυτίστηκαν με τους ηθοποιούς. Έτσι, η Υπατία (Δανάη Μιχαλάκη), ο Γιώργος (Γιάννης Κουκουράκης), ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος), ο Γράντος (Νικόλας Παπαγιάννης), ο Δημητρός (Γιώργος Νινιός) και η Αντιγόνη (Γιούλικα Σκαφιδά) δημιούργησαν τα δικά τους fan club με βάση τους ρόλους, αλλά και τις ερμηνείες τους.

Η δολοφονία της Ρηνιώς, στο τέλος του επεισοδίου, καθήλωσε τους τηλεθεατές, με τα σχόλια για τους πιθανούς δράστες να είναι δεκάδες.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα εγκωμιαστικά σχόλια για την ΕΡΤ και το υψηλό επίπεδο μυθοπλασίας που προσφέρει τα τελευταία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση, η σειρά ξεπέρασε το 15%, ενώ το πρώτο επεισόδιο παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 900.000 τηλεθεατές.

Στις γυναίκες ηλικίας 18-34 ετών, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 20%.

Χιλιάδες ήταν και οι θεάσεις του πρώτου επεισοδίου της σειράς στο ERTFLIX.

«Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, 4 χρόνια μετά»

Κι όμως, πέρασαν τέσσερα χρόνια από την ξαφνική απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 μάς θυμίζει αυτά που δεν ξεχάσαμε ποτέ από την πορεία ενός εκ των σημαντικότερων τραγουδοποιών της ελληνικής δισκογραφίας.

Από τις 8 το πρωί και όλη την ημέρα, στο ακριβώς της ώρας, ακούμε στιγμιότυπα από τη δισκογραφική πορεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Εβδομάδα Ελλήνων δημιουργών», σε επιμέλεια Έλενας Διάκου.

Στις 15:00 θα ακούσουμε από το Αρχείο του Δεύτερου, μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έξι μόλις μέρες πριν τον πρόωρο θάνατό του. Ήταν καλεσμένος, μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στην εκπομπή του Φώτη Απέργη, με αφορμή την επικείμενη τότε συναυλία τους στο Ηρώδειο που, όμως, δεν έγινε ποτέ.

Τα πρώτα τραγούδια των PLJ Band στα αγγλικά, «δηλαδή… της Μυκόνου αγγλικά». Τα χρόνια με τους Τερμίτες, «όταν νιώθαμε ακόμα ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες σχεδόν παρανομίας -μέχρι και νερά μας είχαν πετάξει!». Οι πρώτες επιτυχίες του συγκροτήματος με τον Γιώργο Νταλάρα -«και τι δεν είχαμε ακούσει τότε…». Είναι μερικά από εκείνα για τα οποία μίλησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Αναφέρθηκαν ακόμα στον Μάνο Χατζιδάκι, στη Χαρούλα Αλεξίου, στον Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και στα τάλεντ σόου, μοιράστηκαν αναμνήσεις γεμάτες από συγκίνηση και χιούμορ και τραγούδησαν μαζί στο στούντιο με τη συνοδεία μιας κιθάρας.

Και στις 20:00, στις «Ιστορίες κλασικού ραδιοφώνου» με τον Παντελή Σιβρή, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν τραγουδάει τα δικά του τραγούδια, αλλά τα τραγούδια των άλλων, όπως μόνο εκείνος μπορούσε, δίνοντας μια ανεπανάληπτη συναισθηματική φόρτιση.

Tα εν οίκο...

“Public…ΕΣΗΕΑ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει την προσφορά των  καταστημάτων «PUBLIC» για τους δημοσιογράφους – μέλη της ΕΣΗΕΑ, η οποία είναι ήδη σε ισχύ και έως τις 31/10/2023. Συγκεκριμένα:

-20% σε όλα τα χαρτοσχολικά και είδη γραφείου (εξαιρούνται οι σχολικές τσάντες, οι κασετίνες και το φωτοτυπικό χαρτί)

-20% στα Ντυμένα School Packs

-20% στα Ξενόγλωσσα Λογοτεχνικά Βιβλία

-20% στα Λεξικά (εξαιρούνται τα λεξικά εντός ενιαίας τιμής)

-5% σε Προϊόντα Τεχνολογίας (εξαιρούνται οι κονσόλες gaming και όλα τα προϊόντα της εταιρίας Apple).

Οι παραπάνω εκπτώσεις αφορούν αποκλειστικά τα μέλη της ΕΣΗΕΑ και εφαρμόζονται με την επίδειξη της ταυτότητας μέλους σε όλα τα καταστήματα Public. Ο ειδικός κωδικός για τις on-line αγορές θα αποσταλεί με e-mail στα μέλη της Ενώσεως.

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη

-Παρασκευή και σας περιμένουμε στο HIGH TV, στα "Θρυλούμενα", 19.30-20.30, μαζί με την Τ. Παναγιωτοπούλου, για να μιλήσουμε για τα θέματα του Ολυμπιακού σε όλα τα σπορ...

-Αποχώρησε από την DPG Digital Media Group ο Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος από το 2015 είχε παρουσία στα site του Ομίλου CNN Greece και Newsbomb. Η παραίτηση του γνωστού οικονομικού συντάκτη από την DPG Digital Media Group έγινε σύμφωνα με πληροφορίες για προσωπικούς λόγους...

-Η Βarking Well Media καλωσορίζει την Αγλαΐα Λάτσιου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Παραγωγών...

-Καλό βράδυ κα ιεις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com