ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

13 November, 2017 - 05:13

Categories: 

Νίκη ο Pedrosa, πρωτάθλημα ο Marquez

Στον τελευταίο αγώνα του MotoGP στη Valencia, κρίθηκε ο φετινός τίτλος. Για την ακρίβεια εκεί σφραγίστηκε αφού είχε κριθεί νωρίτερα, όμως υπήρχαν μαθηματικές ελπίδες για τον Andrea Dovizioso. Στα μαθηματικά βέβαια, δεν υπολογίζονται οι ανθρώπινες συμπεριφορές, οι χαρακτήρες και οι εθνικότητες….

Ο Marc Marquez ξεκινώντας από την 1η θέση είδε σύντομα τον Johann Zarco να περνά στην κορυφή ενώ ο Dani Pedrosa, κάνοντας αυτό που αποδεδειγμένα γνωρίζει πολύ καλά, έμεινε πίσω από τον Marquez ώστε να τον προφυλάξει όσο μπορούσε από επιθέσεις άλλων αναβατών. Σε πρωταγωνιστή του αγώνα και καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση του, αναδείχθηκε ο Jorge Lorenzo. Ξεκίνησε από την 4η θέση και ενώ ο Dovizioso ξεκίνησε από την 9η, σύντομα βρέθηκε κολλημένος πίσω του.

Ο ρυθμός του Dovizioso ήταν ταχύτερος, όμως ο Lorenzo επέμενε να τον κρατά πίσω του. Έχοντας περάσει ο μισός αγώνας και με τη διαφορά από τους Zarco και Marquez που ήταν επικεφαλής, να είναι μικρή, η Ducati έδωσε το σύνθημα στον Lorenzo να αφήσει τον Dovizioso να περάσει. Αν ο Dovizioso περνούσε, είχε το ρυθμό να πιέσει τον Marquez και ίσως να τον πίεζε τόσο ώστε να τον οδηγήσει σε λάθος. Ο Lorenzo για 2ο συνεχόμενο αγώνα αγνόησε την προτροπή της ομάδας και προσπαθώντας να αποδείξει πως ήταν ταχύτερος από τον Dovizioso, έπεσε.

Εν τω μεταξύ, οι Zarco και Marquez άλλαξαν θέση 1-2 φορές και ο Marquez είχε μια μικρή έξοδο χάνοντας θέσεις. Ο Dovizioso έπρεπε πλέον να κάνει μέσα σε 4 γύρους ό,τι έπρεπε να κάνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πίεσε πολύ και έπεσε, για πρώτη φορά φέτος μέσα σε αγώνα, χάνοντας και τις τελευταίες ελπίδες του για τον τίτλο. Σε συνδυασμό με τα λάθη του Marquez, τα οποία τα έκανε χωρίς να έχει πίεση, τη μάχη για τη νίκη έδωσαν οι Pedrosa και Zarco. Ο Pedrosa, μην έχοντας πλέον να βοηθήσει τον Marquez, επιτέθηκε στον τελευταίο γύρο και πήρε τη νίκη αφήνοντας τον Zarco στη 2η θέση και τον Marquez στην 3η.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Rins που τερμάτισε 4ος. Ο Valentino Rossi από την αρχή έδειξε πως δε θέλησε να εμπλακεί στη μάχη καθυστερώντας τον Dovizioso. Αυτό του κόστισε θέσεις και τερμάτισε τελικά 5ος με τον Andrea Iannone να τον ακολουθεί στην 6η θέση. Ο Jack Miller τερμάτισε 7ος, ο Cal Crutchlow 8ος, ο Michele Pirro 9ος και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Tito Rabat. Ο Μaverick Vinales πέρασε όλον τον αγώνα στη 14η θέση και εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις των δύο Ducati ανέβηκε στη 12η θέση. Με τα αποτελέσματα αυτά ο Marc Marquez κατέκτησε τον 4ο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία και έγινε έτσι ο νεαρότερος αναβάτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο ενώ είναι και ο πρώτος που στην πορεία του για τον τίτλο σημείωσε ρεκόρ πτώσεων (27+). Συνολικά ήταν ο 6ος τίτλος για τον Marc Marquez και για πολλούς, ο 2ος με τη βοήθεια του Lorenzo παρότι δεν υπήρξαν teammates.

Στη Ducati το κλίμα ήταν ευχάριστο, παρά τη μη κατάκτηση του τίτλου. Το εντυπωσιακό είναι πως στις δηλώσεις του ο Dovizioso δεν άφησε αιχμές για τον Lorenzo ενώ ο ίδιος ο Lorenzo έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τι έκανε και τι είδαν θεατές και τηλεθεατές. Δήλωσε πως αισθανόταν πιο γρήγορος από τον Dovizioso και πως δεν του έδωσε τη θέση του ώστε να τον βοηθήσει, «τραβώντας» τον για να φτάσουν τους προπορευόμενους. Ουσιαστικά, αυτή ήταν μια αιχμή για ολόκληρη τη Ducati στην οποία έβλεπαν διαφορετικά τα πράγματα και διάβαζαν διαφορετικά τους χρόνους και τις τηλεμετρίες.

πηγή ert

olymbic idea