ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

11 October, 2017 - 03:43

Categories: 

Νόμος του Κράτους το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου – Με 148 «ναι» πέρασε η διόρθωση φύλου στα 15

Με… διαχειρίσιμες απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής η πολυσυζητημένη διάταξη για την φυλομετάβαση από τα 15 έτη, που περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το οποίο υπερψηφίστηκε από 171 βουλευτές. Το καταψήφισαν 114 βουλευτές, σε σύνολο 285 παρόντων.

Στο επίμαχο άρθρο 3 που αφορά την φυλομετάβαση από τα 15, «ναι» ψήφισαν 148 βουλευτές, «όχι» 124, ενώ «παρών» δήλωσαν 13.

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Γεωργία Γεννιά καταψήφισε το άρθρο 3, ενώ απουσίαζαν αδικαιολόγητα οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και ο Τάσος Κουράκης, ο οποίος απουσίαζε για λόγους υγείας.

Από τους ΑΝΕΛ, «ναι» στο 3 ψήφισε ο Κωνσταντίνος Ζουράρις και «παρών» δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Βραζιλία, μέσω επιστολικής ψήφου, καταψήφισε το άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου στα 15, ενώ δήλωσε «παρών» στα υπόλοιπα.

Η στάση της αντιπολίτευσης

Από τη ΝΔ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν απέστειλε επιστολή έκφρασης πρόθεσης ψήφου.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν απόντες χωρίς να εκφράσουν πρόθεση ψήφου, ενώ η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Μιχάλης Τζελέπης μέσω επιστολικής ψήφου δήλωσαν «παρών» στο 3, όπως ήταν η επίσημη κομματική γραμμή. Ο μόνος από τη ΔΗΣΥ που διαφοροποιήθηκε, υπερψηφίζοντας το άρθρο ήταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η τροπολογία για την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» έγινε δεκτή από 248 βουλευτές, ενώ την καταψήφισαν 37, μεταξύ των οποίων, η Νίνα Κασσιμάτη και οι 3 μουσουλμάνοι βουλευτές, οι Ζειμπέκ Χουσειν και Μουσταφά Μουσταφά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιλχάν Αχμέτ από την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Το αποτέλεσμα έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κοιτούσαν προς την πλευρά των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της Βουλής. Μάλιστα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και Χρήστος Καραγιαννίδης συνόδευσαν τους εκπρόσωπος των διεμφυλικών οργανώσεων στην έξοδο του Κοινοβουλίου.

Με ανάρτηση του στο twitter, ο Μάρκος Μπόλαρης τονίζει ότι το ν/σ για αλλαγή φύλου λύνει υπαρκτές ανάγκες, όμως εξαιτίας της επιστημονικά εσφαλμένης εξαίρεσης για αλλαγή φύλου στα 15, όταν δεν υπάρχει η ψυχοσωματική ωρίμανση εφήβου, το ν/σ χάνει την ομόθυμη αποδοχή κοινής γνώμης.

«Σήμερα δεν υπερψηφίστηκε απλώς ένα νομοσχέδιο. Αποσαφηνίστηκε και το είδος της πολιτικής από το οποίο πρέπει να απομακρυνθούμε» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

πηγή athina984.gr

olymbic idea