ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

9 January, 2018 - 02:38

Categories: 

Ν. Κοτζιάς: Εάν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος η FYROM δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Στη διαβεβαίωση ότι η Αθήνα διαπραγματεύεται μια συνθέτη ονομασία για όλες τις χρήσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει τη στόχευση της ελληνικής κυβέρνησης στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ Κοτζιάς είπε πάντως πως στόχος είναι μια συνθέτη ονομασία, διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η λύση που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι καλή, ορθολογική και δίκαιη και πως θα περάσει με πλειοψηφία από τη Βουλή ενώ είπε οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

 

Ξεκαθάρισε επίσης οτι ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμενος δεν τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» αλλά ότι τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στα ελληνικά. Ο υπουργός Εξωτερικών επίσης ξεκαθάρισε πως χωρίς συμφωνία για το ονοματολογικό η ΠΓΔΜ δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και πως η ηγεσία της γειτονικής χώρας το γνωρίζει αυτό.

 

 

πηγή Αθήνα 9.84

olymbic idea