ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

14 May, 2018 - 20:41

Categories: 

Ξένους διαιτητές στα ματς της Football League ζητά ο Απόλλων Πόντου

Τον ορισμό ξένων διαιτητών στα σημαντικά παιχνίδια της Football League ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Απόλλωνα Πόντου. 

H αρχή έγινε με τον Φερνάντες Μπαρμπαλάν, ήταν θέμα χρόνου μέχρι να προκύψει κι αλλού αιτήματα για ξένους διαιτητές. Η συνέχεια λοιπόν δόθηκε από τον Απόλλωνα Πόντου, που ζήτησε να μπαίνουν ξένοι διαιτητές και στα μεγάλα ματς της Football League.

Με αφορμή την πολύ καλή απόδοση του Ισπανού διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ήρθε και η συνέχεια από τον Απόλλωνα Πόντου. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ζήτησε την καθιέρωση ξένων διαιτητών στα σημαντικά ματς της κατηγορίας, αφήνοντας αιχμές για τους Έλληνες ρέφερι, τις ικανότητες και την αξιοπιστία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Ρεσιτάλ διαιτησίας το Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον “ξένο” διαιτητή, πληγές ανοιχτές από τα “σφυρίγματα” “εγχώριων” διαιτητευόντων “διαιτητών” για τις ομάδες της football league και αυτό το σαββατοκύριακο.

Γνώριμη κατάσταση, σταθερή και αμείωτη, σε ολόκληρη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της football league, η πλημμελής διαιτησία. Λες και δεν υπάρχει ενιαίος και σαφής κανονισμός διαιτησίας, που ισχύει για όλες τις ομάδες και για όλους τους αγώνες, αλλά “ιδιωτικοί” και “προσωπικοί” κανονισμοί, που εφαρμόζονται (από τον κάθε διαιτητεύοντα), κατά το δοκούν.

Σύστημα καθιερωμένο που τηρείται προετοιμάζοντας, εκτός των άλλων, την προαγωγή των εν λόγω διαιτητευόντων στην Super League, για να συνεχίσουν σε ανώτερο επίπεδο την “μεροληπτική” εφαρμογή των “γνώσεων”, που απέκτησαν εκπαιδευόμενοι στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Οπότε γεννιέται η ανάγκη να σκεφτεί κανείς ότι είναι η football league που καθρεφτίζει την ακαταλληλότητα των “εγχώριων” διαιτητευόντων κι ότι από την football league πρέπει να αρχίσει το μέτρο της διαιτήτευσης των σημαντικών αγώνων από ξένους διαιτητές.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε η ΕΠΟ να σκεφτεί την καθιέρωση συχνής διαιτήτευσης αγώνων της football league, από έμπειρους και κατάλληλους αλλοδαπούς διαιτητές, σαν διαιτητικά σεμινάρια τύπου masterclass για τους “εγχώριους” οιονεί εκπαιδευόμενους;».

olymbic idea