ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

6 September, 2023 - 14:34

Categories: 

Οι Γερμανοί υπέταξαν τους φοβερούς Λετονούς σε ματσάρα με 81-79

Έπειτα από έναν συναρπαστικό προημιτελικό η Γερμανία επικράτησε της απίθανης Λετονίας με 81-79 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

 

Η Λετονία ξεκίνησε «καυτή» την πρώτη περίοδο και πήρε διψήφιο προβάδισμα από πολύ νωρίς (3-13). Ο Ντάβις Μπέρτανς ήταν ασταμάτητος πίσω από την γραμμή των 6,25 (3/4 τρίποντα) και ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του Μπάνκι προηγούταν. Οι Γερμανοί μείωσαν λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στους τρεις (13-16).

Τα πράγματα άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο με τη Γερμανία να ισορροπεί το ματς και να κρατάει κοντά την απόσταση. Η είσοδος του Μόριτς Βάγκνερ στο παρκέ απέσπασε την προσοχή όλων από την κακή εμφάνιση του Σρέντερ (0/9 και 2 λάθη στο ημίχρονο) με τον παίκτη των Ορλάντο Μάτζικ ν δίνει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Πέρα του Βάγκνερ, και οι Τίμαν-Ομπστ συνείσφεραν στο να πάρει κεφάλι η ομάδα του πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 36-34.

 

 

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν λίγο-πολύ η ίδια με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου. Οι Ομπστ και Τσαγκάρς με συνεχόμενα καλάθια έδιναν άλλο τόνο στον αγώνα και όλα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο.

 

Η Γερμανία κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει διψήφια διαφορά (70-59) με την οποία βρισκόταν με το ένα πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Λετονοί πήγαν να κάνουν μία τεράστια ανατροπή στα τελευταία λεπτά με τον Τσάγκαρς να κάνει πράγματα και θαύματα, αλλά το σουτ του Μπερτάνς τέσσερα δευτερόλεπτα πριν την λήξη βρήκε στεφάνι και γνώρισαν την ήττα με 81-79.

 

Κορυφαίος για τους Γερμανούς ο Φραντς Βάγκνερ με 16 πόντους με τον αδερφό του, Μόριτς, να σταματάει στους 12. Σε πολύ κακή ημέρα ήταν ο Ντένις Σρέντερ ο οποίος τα… έσπασε (4/26 σουτ με 4 λάθη). Για τους ηττημένους που πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό ο Τσαγκάρς είχε 24, ενώ ο Μπερτάνς είχε 20 με 6/13 τρίποντα.

 

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 36-34, 62-59, 81-79