ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

5 November, 2018 - 01:52

Categories: 

Οι μεταδόσεις της Handball Premier, τα τελευταία ποσοστά του MEGA και...παράταση στα δικαιώματατα της Premier League!

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος μετά από συνεννόηση με την Δημόσια Τηλεόραση ανακοινώνει τους τηλεοπτικούς αγώνες που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3 τον μήνα Νοέμβριο.

 

Αναλυτικά

 

5η αγωνιστική Handball Premier

Κυριακή 4/11, 17:00 (Δαϊς) ΑΣΕ Δούκα- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV

 

6η αγωνιστική Handball Premier 

Κυριακή 11/11, 17:00 (ΔΑΚ Νεάπολης) ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- Αερωπός Έδεσσας

 

7η αγωνιστική Handball Premier

Τρίτη 13/11, 20:00 (Ρέντη) Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ

Κυριακή 18/11, 17:00 (ΔΑΚ Κραχτίδης) Bianco Monte Δράμα- ΧΑΝΘ

 

Προκριματικά Παγκοσμίου Γυναικών 2019

Κυριακή 25/11, 17:00 (ΔΑΚ Αμυνταίου) Πορτογαλία- Ελλάδα

 

8η αγωνιστική Handball Premier

Τετάρτη 28/11, 18:00 (Κλειστό Νέας Κίου) Διομήδης Άργους- ΑΕΚ

Φινάλε με 6%

Με ποσοστό 6% , αποχώρησε από την DIGEA το MEGA.  Στον ανταγωνισμό της περασμένης εβδομάδας μόνο ο ΣΚΑΪ παρουσιάζει αύξηση της θεαματικότητάς του, ενώ ελάχιστη άνοδο σημείωσαν ο ΑΝΤ1 και ο Alpha. 

 

 

  22-28/10

(ηλικία 18-54)

 

15-21/10

(ηλικία 18-54)

 

ΣΚΑΪ 18,2% (14,6) 17,5% (14,4)

ALPHA 15,2% (14,8) 15,1% (14,8)

ΑΝΤ1 12,9% (12,1) 12,6% (11,9)

STΑR 11,2% (12,9) 11,5% (13,1)

ΕΡΤ1 6,7% (4,6) 6,9% (4,7)

OPEN TV 6,2% (6,9) 6,7% (7,9)

MEGA 6% (7,2) 6% (7,7)

ΕΡΤ2 1,8% (1,6) 2% (1,6)

Μακεδονία TV 1,3% (1,6) 1,4% (1,6)


Πηγή: Nielsen

Η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της Κορέας, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD

 

 

Στον Ψυχρό πόλεμο και τη συμμετοχή των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 ως το 1955, «ρίχνει φως» την ερχόμενη εβδομάδα η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 5/11, 21.00).

 

Η εκπομπή καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες βετεράνων που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή και παρουσιάζει την πρώτη ένοπλη σύρραξη του Ψυχρού Πολέμου, που σημειώθηκε το 1950 στην Κορέα με συνέπεια τη διάσπαση της κορεατικής χερσονήσου στα δύο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται μέσα από την έρευνα και στην απόφαση του τότε πρωθυπουργού Σοφοκλή Βενιζέλου για δημιουργία εκστρατευτικού σώματος με περισσότερους από 10.000 Έλληνες να μεταβαίνουν στη μέχρι τότε άγνωστη για πολλούς χώρα.

 

Παράλληλα, ιστορικοί και βετεράνοι στρατιώτες καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες στον Χρίστο Βασιλόπουλο για την ελληνική συμμετοχή στον Πόλεμο της Κορέας και την ιδεολογική σύγκρουση που μετέτρεψε έναν εμφύλιο πόλεμο σε παγκόσμια σύρραξη.

 

Στο πλαίσιο της εκπομπής μιλούν οι: Γιώργος Καζαμίας, Καθηγητής ιστορίας, Θεοδόσιος Καρβουναράκης, Καθηγητής διπλωματικής ιστορίας, Γιάννης Στεφανίδης, Καθηγητής διπλωματικής ιστορίας, Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Πρωινή Γαλήνη» με θέμα τον πόλεμο της Κορέας, Αλέξανδρος Τσανγκ, Κορεάτης που γεννήθηκε στη Βόρεια Κορέα και πολέμησε μαζί με το ελληνικό Τάγμα, Μίνμο Τσονγκ, Ιστορικός Ερευνητής, Δημήτριος Ματσούκας, αδερφός πεσόντα και γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας, καθώς και οι βετεράνοι: Στυλιανός Δράκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας, Νίκος Φίλης, Γιάννης Γιαννόπουλος, Σπύρος Βάϊος,  Αντώνης Τσαμπαδιάς, Αριστοφάνης Ανδρουλάκης, Ελευθέριος Τσικανδηλάκης Εμμανουήλ Πιτσουλάκης, Εμμανουήλ Ιερωνυμάκης, Χαράλαμπος Θεοδωράκης, Ακριβός Τσολάκης.

 

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

BHMA...κορυφής!

 

Aνοδο σημείωσαν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου που στο σύνολό τους, πανελλαδικά, πούλησαν 149.560 φύλλα. Στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων δεν περιλαμβάνονται αυτές των εφημερίδων Documento, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, REAL NEWS κ.α οι οποίες έχουν αποσυρθεί από το σύστημα μετρήσεων των πωλήσεων του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ.

Στα αξιοσημείωτα η άνοδος του ΒΗΜΑΤΟΣ και της Κυριακάτικης Δημοκρατίας.

Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, βάσει των μετρήσεων του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ: 

 

Τα εν οίκω...

Ξεκίνησαν οι εργασίες του «Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων»

 

 

Κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κήρυξε την έναρξη των εργασιών στο «Διάλογο των Δημοσιογραφικών Ενώσεων - Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας». Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τους συναδέλφους που έχουν χάσει τη ζωή τους. Μια κίνηση με έντονο συμβολισμό, υπό τη σκιά της δολοφονίας του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι που συντάραξε τη διεθνή κοινή γνώμη και δύο ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για τον τερματισμό της ατιμωρησίας για εγκλήματα κατά των δημοσιογράφων (2 Νοεμβρίου). 

 

«Η οικονομική κρίση, οι τεχνολογικές αλλαγές και η επέκταση του διαδικτύου, αλλά και συγκυριακά φαινόμενα, όπως η αύξηση της τιμής του χαρτιού, η μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, καθώς και η εμφάνιση κραυγαλέων φαινομένων κακοδιαχείρισης και συγκέντρωσης της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης, επηρεάζουν αρνητικά όλη την αξιακή αλυσίδα παραγωγής και διανομής του έντυπου Τύπου» τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης. Περαιτέρω επισήμανε ότι «για πρώτη φορά σε τόση έκταση σε διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσφατα και ενώ συζητάμε για το μέλλον της Ευρώπης, η δημοσιογραφική οικογένεια θρήνησε θύματα, άνδρες και γυναίκες, επαγγελματίες και λειτουργούς της δημοσιογραφίας. Μαλτα, Δανια, Σλοβακία, Βουλγαρία, Τουρκία και άλλα συμβάντα τον τελευταίο χρόνο. Η ερευνητική δημοσιογραφία βρίσκεται στο στόχο από σκοτεινά κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, γιατί τα εμφανή χτυπήματα στη δημοσιογραφία παρακολουθούνται και από καινούργια αρνητικά και υπονομευτικά φαινόμενα. Στην κοινωνία της μετά-αλήθειας, η οπαδική άποψη θριαμβεύει επί του λογικού επιχειρήματος, τα εναλλακτικά δεδομένα επί των εμπειρικών και οι ψευδοειδήσεις, τα λεγόμενα fake news, επί της τεκμηριωμένης ερευνητικής δημοσιογραφίας». 

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας για να βελτιωθεί η κατάσταση, όπως η ρύθμιση του μείζονος θέματος της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ενώ -πρόσθεσε χαρακτηριστικά- «το 2015 επαναλειτούργησε η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά το πρωτοφανές "μαύρο" που της είχε επιβληθεί. Το 2016 δημιουργήθηκε το μητρώο οnline media και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, έγινε προσπάθεια για να μπουν νέοι κανόνες στο χώρο της κρατικής διαφήμισης και της στήριξης της οπτικοακουστικής παραγωγής». Επισήμανε, ωστόσο ότι «η θωράκιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ελεύθερης και μαχόμενης δημοσιογραφίας μπορεί να γίνει μέρος της λύσης, της υπέρβασης, της ανάκτησης και διεύρυνσης της Δημοκρατίας απέναντι στις αγοραίες και εξωθεσμικές εξουσίες που την ακυρώνουν στον πυρήνα της. Ο πυρήνας αυτός αυτονόητα περιλαμβάνει τη λαϊκή κυριαρχία και τις ελευθερίες - δικαιώματα που ιδρυτικά και καταστατικά εμπεριέχονται σε όλα τα συνταγματικά κείμενα, τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις για τη δημοσιότητα και το ρόλο του Τύπου». 

 

Στην τελετή παρέστησαν σύσσωμο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΠΗΤ, βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, άνθρωποι της τέχνης και του θεάματος. Μίλησαν επίσης η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αράβων δημοσιογράφων Αμπού Μπακρ Νάσερ.

 

Το συνέδριο θα διαρκέσει για 4 ημέρες και διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ. 

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Η Μικαέλα Θεοφίλου βρέθηκε  εκτός Easy 97.2, λόγω περικοπών...


-Στη θέση του προέδρου του ALPHA επιστρέφει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μετά την εξαγορά του καναλιού από τον όμιλο Βαρδινογιάννη...


-Δεν έβγαλε νικητή η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην NOVA και την Cosmote TV αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League για την τριετία 2019-2022...


-Και οι δύο προσφορές ήταν πιο μικρές από τις αναμενόμενες και θα υπάρξει και νέος γύρος για να μάθουμε τον νικητή...


-Κυριακή απόγευμα στις 17.00 θα είναι το νέο εβδομαδιαίο ραντεβού των φίλων του χάντμπολ με τις μεταδόσεις της ΕΡΤ3...


-Καλό βράδυ, καλή βδομάδα και εις αύριο τα σπουδαία!Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea