ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

11 February, 2019 - 02:16

Categories: 

Ο ΑΝΤ1 στην κορυφή, νέο επεισόδιο για την "Μηχανή του Χρόνου" και το νέο πρόγραμμα του νέου Πρώτου Προγράμματος!

Nέες ανακατατάξεις είχαμε στις μετρήσεις της Nielsen. Συγκεκριμένα, ο ΑΝΤ1, που βρισκόταν στην πρώτη θέση την προπερασμένη εβδομάδα, έπεσε στη δεύτερη, μετά την αύξηση της μέσης τηλεθέασης του Alpha κατά μία μονάδα.

Ο ΣΚΑΪ παρέμεινε στην τρίτη θέση, αλλά με αύξηση στην τηλεθέαση της τάξης της μίας μονάδας. 

 

28/1 – 3/2(ηλικία 18-54)

21 – 27/1(ηλικία 18-54)

ALPHA 16,7% (16,3) 15,7% (15)

ΑΝΤ1 15,9% (16,2) 16,5% (17,2)

ΣΚΑΪ 15,8% (13,4) 14,8% (12,2)

STAR 12,3% (14) 11,8% (13,6)

OPEN TV 7% (7,7) 7,5% (8,2)

ΕΡΤ1 6,5% (4,2) 6,5% (4,2)

ΕΡΤ2 2,1% (1,5) 2,2% (1,9)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV 1,8% (2) 1,9% (2,1)

Πηγή: Nielsen

Tο Πρώτο Πρόγραμμα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης

Από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, βγαίνει στον αέρα  ανανεωμένο.

Νέες εκπομπές, νέες «ραδιοφωνικές φωνές», δίπλα στο έμπειρο δημοσιογραφικό δυναμικό και υπάρχουσες τα τελευταία χρόνια εκπομπές λόγου και ενημέρωσης, δίνουν καθημερινά τον ρυθμό της έγκυρης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.

Το Πρώτο Πρόγραμμα μαζί με τα αναλυτικά δελτία ειδήσεων (ανά ώρα,  24 ώρες το 24ωρο) και τους τίτλους ειδήσεων (ανά μισή ώρα), τα δύο καθημερινά  ωριαία Κεντρικά Αναλυτικά Δελτία Ειδήσεων (στις 14:00 και στις 20:00) και τις ενημερωτικές εκπομπές του, έχει και μια ιδιαίτερη και τεκμηριωμένη «ανάγνωση» και προσέγγιση των σημαντικών εξελίξεων, στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική  πραγματικότητα και σε όλα τα διεθνή και διπλωματικά θέματα, με τη βοήθεια και τις παρεμβάσεις προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών,  ειδικούς επιστήμονες, συγγραφείς κ.ά.

Η ενημέρωση στο Πρώτο Πρόγραμμα δεν σταματά, καθώς με συνεχείς έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές καλύπτει όλα τα σημαντικά γεγονότα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από τις 5 τα ξημερώματα με ζωντανές πάντα ενημερωτικές εκπομπές, το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Κάθε Παρασκευή το πρόγραμμα, διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας με προσθήκες νέων εκπομπών, ενώ και τα Σαββατοκύριακα εμπλουτίζονται από το πρωί  με νέες ενημερωτικές εκπομπές.

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει τα επαγγέλματα που «γεννήθηκαν» στο λιμάνι του Πειραιά, στο COSMOTE HISTORY HD

Τα επαγγέλματα που δημιουργήθηκαν και συνδέθηκαν με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, όταν η πόλη έγινε δήμος το 1835, παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την ελληνική ακτοπλοΐα της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Το νέο μέρος του αφιερώματος θα προβληθεί την Δευτέρα 11/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» σε επαγγέλματα που «γεννήθηκαν» κατά τη σταδιακή εξέλιξη του λιμανιού του Πειραιά, όπως ήταν οι αχθοφόροι, που μετέφεραν τις βαλίτσες και τα προϊόντα των επιβατών από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά στο λιμάνι, αλλά και οι εργαζόμενοι στο νεοσύστατο τότε «Μωλικό Ταμείο», την πρώτη άτυπη λιμενική αρχή του Πειραιά, που επέβαλλε φόρους στους ταξιδιώτες και στα εισαγόμενα εμπορεύματα. Παράλληλα, στην εκπομπή παρουσιάζονται οι άσχημες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στα αποκαλούμενα Καρβουνιάρικα, στην ακτή Ξαβερίου, με τους εργάτες να εμφανίζουν συχνά αναπνευστικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της εκπομπής γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι στήριξαν την ελληνική οικονομία απουσιάζοντας το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους από τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Οι γυναίκες των ναυτικών ήταν εκείνες οι οποίες «σήκωσαν» το βάρος της ελληνικής οικογένειας. Ναυτικοί που ναυάγησαν στον Ατλαντικό Ωκεανό, περιγράφουν στον Χρίστο Βασιλόπουλο τις δραματικές στιγμές που βίωσαν μέχρι τη διάσωσή τους.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Μπάμπης Χριστακόπουλος – Δημοσιογράφος, Νότης Ανανιάδης - Δημοσιογράφος – Ερευνητής, Θεόδωρος Κατσικάρος – Αντιπρόεδρος Πειραϊκού Συνδέσμου – Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΑΠ, Στέφανος Μίλεσης- Πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιά – Συγγραφέας, Ισίδωρος Μαμίδης – Πλοίαρχος, Ευάγγελος Κούζιλος - Πλοίαρχος, Κώστας Τζώρτζης – Πλοίαρχος, Γιάννης Χαλάς - Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ – Πλοίαρχος, Μιχάλης Σακέλλης - Προέδρος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Σταύρος Καραπιπέρης - Πλοιοκτήτης ρυμουλκών, Κώστας Κουβαράς - Πρώην Οικονομικός Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, Αγγελική Παρδάλη - Καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών - Πανεπιστήμιο Πειραιά,  Ευαγγελία Γαλάτη – Σύζυγος ναυτικού.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΘΕΜΑ κορυφής

Mέτρια ήταν η πώληση των εφημερίδων την προηγούμενη Κυριακή. Στο σύνολό τους σε όλη την Ελλάδα πούλησαν, βάσει των μετρήσεων του πρακτορείου «Αργος», 140.500 φύλλα (22.610 λιγότερα από την Κυριακή 27/1/2019). Στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων δεν περιλαμβάνονται αυτές των εφημερίδων Documento, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, REAL NEWS κ.α. οι οποίες έχουν αποσυρθεί από το σύστημα μετρήσεων των πωλήσεων του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ.

Στην πρώτη θέση του πίνακα βρέθηκε το Πρώτο Θέμα με  47.370 φύλλα. Δεύτερο ήταν το ΒΗΜΑ με 44.140 φύλλα και τρίτο το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που έχασε όσα φύλλα είχε πάρει στις 27/1 και πούλησε 19.370 φύλλα (-9.850)

Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019, βάσει των μετρήσεων του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 47.370 φύλλα

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής:  44.140

ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 19.370

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 10.170

ΤΥΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  8.100

KONTRA NEWS ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  4.520

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:   2.860

ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 2.500

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 1.410

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  60 φύλλα

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

 


-Τα ψέμματα τελείωσαν. Μπαίνουμε σε βδομάδα Champions League και Europa League. Τα κεφάλια μέσα!


-Με την σειρά της, η ΕΡΤ ετοιμάζεται για τους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδος την επόμενη Τετάρτη, με Κύμη-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-ΑΕΚ...


-Για 5 σερί ημέρες από τις 10 το πρωί εως τις 10 το βράδυ, διάφοροι καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου θα «παρελάσουν» από τα μικρόφωνα του Sfera 102.2, συμμετέχοντας στην Εβδομάδα Ελληνικής Μουσικής 2019. Επιπλέον θα γίνουν και ωριαία αφιερώματα σε καλλιτέχνες που δεν είναι εν ζωή, όπως ο Αντώνης Βαρδής και ο Παντελής Παντελίδης...


-Mέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται η οριστική μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης του ALPHA και η είσοδος του Ομίλου Βαρδινογιάννη μέσω της Motor Oil στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας...

-Αποφασισμένο να μεταδώσει κανονικά το ντοκιμαντέρ σχετικά με την κακοποίηση παιδιών από τον Μάικλ Τζάκσον εμφανίζεται το κανάλι ΗΒΟ παρά τις περί του αντίθετου φήμες.Το Leaving Neverland όπως είναι το όνομα του ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ του Sundance, αφηγείται την ιστορία δύο ανδρών που είναι τώρα 30 ετών και άρχισαν μακροχρόνιες σχέσεις με τον τραγουδιστή, στις ηλικίες των 7 και 10 ετών, όταν ο Τζάκσον ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του..


-Kαλό βράδυ, καλή βδομάδα και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea