ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

13 November, 2017 - 04:55

Categories: 

Πάνω από 10 εκατ. επιβάτες και αύξηση 40% στα κέρδη για Aegean-Olympic air στο 9μηνο του 2017

Τα αποτελέσματα του 9μήνου 2017 ανακοίνωσε η Aegean. Η ελληνική αεροπορική εταιρεία μετέφερε 10,2 εκατομμύρια επιβάτες από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, ενώ σημείωσε αύξηση 40% στα καθαρά της κέρδη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Aegean και η Olympic Air σημείωσαν κατά το 9μηνο αύξηση 9% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε €896,3 εκατ, με την λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) να φτάνει τα €128 εκ. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων έφτασαν τα €101,9 εκ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 40% και ανήλθαν σε €71,7 εκ.

Κατά το τρίτο και ισχυρότερο τρίμηνο του έτους τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €445,6 εκ., 7% ενισχυμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων έφτασαν τα €128,6 εκ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €91,7εκ., 23% βελτιωμένα σε σχέση με το 2016. Η μέση πληρότητα πτήσεων ενισχύθηκε σημαντικά και ανήλθε σε 87,6% από 83,7%. Η ενίσχυση των πληροτήτων και του μέσου εσόδου ανά πτήση, απόρροια των αποτελεσματικών προσαρμογών που συντελέστηκαν στο δίκτυο και της επιτυχημένης εμπορικής πολιτικής και επένδυσης στις αγορές του εξωτερικού, οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος με αύξηση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 22% σε €138,5 εκ. το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Επιβατική κίνηση

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν 10,2 εκατ. επιβάτες με 4,6 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και 5,6 εκατ. στο δίκτυο εξωτερικού. H επιβατική κίνηση εξωτερικού από την Αθήνα αυξήθηκε κατά 14%, με την ελληνική εταιρεία να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη τόσο σε παραδοσιακούς όσο και καινούργιους προορισμούς. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης προέρχεται από την αναδιάταξη και ωρίμανση του δικτύου που σε συνδυασμό με την βελτιωμένη ζήτηση για την Ελλάδα οδήγησε σε σημαντικά υψηλότερες πληρότητες.

«Το τρίτο τρίμηνο, συνεχίζοντας τη δυναμική της αφετηρίας της καλοκαιρινής περιόδου, πετύχαμε ιστορικά υψηλές πληρότητες και σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης και πρόσθεσε: «Με την επένδυσή μας στην ενίσχυση των άμεσων συνδέσεων προς τον κόμβο της Αθήνας, συμβάλουμε για άλλη μια χρονιά στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα και παράλληλα ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα του δικτύου μας. Η επιτυχία του 2017 μάς ενισχύει για να προχωρήσουμε, προσθέτοντας 11 νέους προορισμούς από την Αθήνα, 18 νέα δρομολόγια και συνολικά 700 χιλιάδες επιπλέον θέσεις στο δίκτυό μας για το 2018».

πηγή athina984.gr

olymbic idea