ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

27 February, 2023 - 16:15

Categories: 

Πέθανε στα 89 του χρόνια ο ιστορικός Πρόεδρος της Καλαμάτας Σταύρος Παπαδόπουλος

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος πέθανε σε ηλικία 89 ετών στο Χονγκ Κονγκ, όπου και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του, έχοντας σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

 

Γεννημένος στην Καλαμάτα στις 9 Μαρτίου του 1934, ο Σταύρος Παπαδόπουλος συνέδεσε το όνομά του και με την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, στην οποία διατέλεσε μεγαλομέτοχος και πρόεδρος στην “χρυσή” εποχή της, στην Α’ ΄Εθνική κατηγορία.

 

Από την ομάδα είχαν περάσει τότε παίκτες, όπως οι Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Μιλόγεβιτς, Μπόατενγκ, Οφορίκουε και Σοάρες, ενώ ο θρύλος θέλει τον Ρονάλντο Ναζάριο (σ.σ. το “φαινόμενο”) να έχει βρεθεί κοντά στη μετεγγραφή του στην Καλαμάτα, πριν καταλήξει στην Αϊντχόφεν.

 

 

Ο Παπαδόπουλος ήταν παιδί πολυμελούς οικογένειας και γιος του Παναγιώτη Παπαδόπουλου με υποδηματοποιείο στην οδό Γερμανού στην Καλαμάτα. Βασική του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν η εμπορία πολύτιμων λίθων με βάση τη Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ.