ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

3 February, 2018 - 21:23

Categories: 

Παπαδημητρίου: Επενδύσεις και Αναπτυξιακή Τράπεζα το 2018

Ικανοποιημένος από το κλίμα που υπάρχει διεθνώς για την ελληνική οικονομία και από το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για επενδύσεις εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σημειώνοντας την ώθηση που θα δώσει στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η ίδρυση και λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, που βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησής της.

Εισερχόμαστε σε έναν ενάρετο κύκλο για την ελληνική οικονομία σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου, και δηλώνει ότι η χώρα θα βρεθεί το 2018 στο επίκεντρο των τουριστικών επενδύσεων, ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τα logistics, για την αγροδιατροφή, για την ελληνική βιομηχανία, και φυσικά για την ενέργεια.

Ο κ. Παπαδημητρίου σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ δηλώνει αισιόδοξος βασιζόμενος στα θετικά βασικά μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. «Δεν θέλω να πω ότι την αισιοδοξία που απορρέει από τους αριθμούς τη συμμερίζεται το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στην καθημερινότητά του» συνεχίζει ο ίδιος και προσθέτει:

«…Όμως για μένα μεγάλη σημασία έχει και το κλίμα που λαμβάνω από ξένους παράγοντες απ’ όλο τον κόσμο. Αυτό το κλίμα μπορεί να μην καταγράφεται, όμως το να συναντά κανείς δεκάδες ανθρώπους κάθε μήνα που μιλούν με θερμά λόγια για τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα και αναζητούν ευκαιρίες να επενδύσουν, είναι πραγματικά μια μεγάλη ικανοποίηση».

Επίσης ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρει σχετικά με την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία. «Η ελληνική οικονομία στη βάση της έχει τη μικρομεσαία επιχείρηση και δεν μπορεί να υποστηριχτεί η άνθησή της, χωρίς την παράλληλη ανάταση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας» σημειώνει, προσθέτοντας:

«Πιστεύω ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα λειτουργήσει θετικά στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων, χωρίς όμως να λειτουργεί και ανταγωνιστικά προς τις εμπορικές τράπεζες. Νομίζω ότι οι εμπορικές τράπεζες μόνο να ωφεληθούν θα έχουν από τη βοήθεια που θα προσφέρει στα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας η Αναπτυξιακή Τράπεζα, καθώς ο στόχος της θα είναι η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και η βελτίωση της εικόνας των ελληνικών επιχειρήσεων».

πηγή athina984.gr

olymbic idea