ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

21 February, 2022 - 21:30

Categories: 

Παπανικολάου: «Το θέλαμε πολύ, δεν έχουμε χορτάσει με τίτλους!»

 

Την ευχή να διεξάγονται παντού ντέρμπι με την παρουσία οπαδών χωρίς να συμβεί το παραμικρό και κάθε αγώνας να αποτελεί γιορτή, εξέφρασε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού μιλώντας στο «bwinΣΠΟΡ FΜ» για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό τόνισε μεταξύ άλλων πως ήταν πολύ όμορφο να βλέπει οπαδούς του Παναθηναϊκού πίσω από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο και να μη συμβαίνει το παραμικρό και σημείωσε: 

«Το όμορφο αυτό στοιχείο, που θα χαρώ και θα με γεμίσει, είναι να δω μια τέτοια γιορτή, αλλά με οπαδούς παντού και να μη γίνεται το παραμικρό. Αυτό θα είναι ευλογία για τον ελληνικό αθλητισμό, όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ»!

Από εκεί και πέρα, δήλωσε πως η κατάκτηση του πρώτου τροπαίου από το 2016 δίνει αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

«Δεν το συζητώ πως το θέλαμε πολύ. Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, δεν έχουμε χορτάσει με τίτλους, για να τα λέμε όπως είναι, οπότε σίγουρα το θέλαμε πάρα πολύ, σίγουρα το σκεφτόμασταν πάρα πολύ, σίγουρα ήταν, ίσως, μεγαλύτερη η πίεση που είχαμε, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ανταπεξήλθαμε, βρήκαμε τους τρόπους και κατακτήσαμε το τρόπαιο», ήταν τα πρώτα λόγια του Παπανικολάου, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανατροπή, που έκανε η ομάδα του στην τελευταία περίοδο και τι έπαιξε ρόλο σε αυτή.

«Νομίζω η αποφασιστικότητα των παιδιών που ήταν στην πεντάδα, η προσήλωσή τους, και ο δυναμισμός που βγάλαμε όλοι στην άμυνα, σε φάσεις στην επίθεση, σε συνδυασμό με καλάθια σημαντικά, και φάσεις χαρακτήρα που έβγαλε ο καθένας, βοήθησαν να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε το μομέντουμ και την ψυχολογία του αγώνα», τόνισε και συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός, ήταν πάρα πολύ καλός, μαχητικός, έβαλε μεγάλα σουτ στο ξεκίνημα, που του απελευθέρωσαν πάρα πολύ το παιχνίδι. Και αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν παίζει ρόλο το ποια θεωρεί ο κόσμος ότι είναι η δυναμική των ομάδων, όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Σε αυτές τις περιπτώσεις όλα τα άλλα πάνε περίπατο».

Ο Κώστας Παπανικολάου υποστήριξε, εξάλλου, ότι η κατάκτηση του τίτλου θα έχει σημαντική… προσφορά στην ομάδα και τη συνέχειά της στην τρέχουσα σεζόν. «Σίγουρα μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε, μας δίνει θετική ενέργεια και θετική σκέψη, και παραπάνω όρεξη και διάθεση για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Σκεπτόμενος το τι θα μπορούσε να φέρει η μη κατάκτηση αυτή, σίγουρα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς», είπε.

Τέλος, στάθηκε στην ατμόσφαιρα, που επικρατούσε στα «Δύο Αοράκια» και την κοινή παρουσία οπαδών των δύο «αιωνίων».

«Ήταν πάρα πολύ όμορφο, που είδα παιδιά με φανέλες του Παναθηναϊκού να κάθονται πίσω από τον πάγκο μας και να μη συμβαίνει τίποτα.

Ήταν πολύ καλά μοιρασμένος ο κόσμος. Το όμορφο αυτό στοιχείο, που θα χαρώ και θα με γεμίσει, είναι να δω μια τέτοια γιορτή, αλλά με οπαδούς παντού και να μη γίνεται το παραμικρό. Αυτό θα είναι ευλογία για τον ελληνικό αθλητισμό, όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ»!