ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

6 December, 2017 - 03:45

Categories: 

Περίπατος στην Πλάκα σαν σινεμά

Έναν διαφορετικό περίπατο στην Πλάκα, διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί .

Ο Δημήτρης Χορν, η Μάρω Κοντού, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Ορέστης Μακρής, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Κάκια Αναλυτή και δεκάδες ακόμη ηθοποιοί του ελληνικού παλιού κινηματογράφου θα συνοδεύσουν τα βήματά των συμμετεχόντων στα πανέμορφα στενά της συνοικίας των Θεών.

mouseio_sxolikis_zois

«Θα ζωντανέψουμε στιγμές ρομαντικές και κωμικές από τον ελληνικό κινηματογράφο» υπόσχονται οι διοργανωτές, «θα μάθουμε για τις ταβέρνες της Πλάκας και τις κινηματογραφικές ταινίες που άφησαν εποχή.

Θα δούμε με ποιόν τρόπο μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο πραγματικές ιστορίες αγάπης που άνθισαν κάτω από την Ακρόπολη. Μετά τον περίπατό μας θα απολαύσουμε σκηνές από αξέχαστες ελληνικές ταινίες».

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Το μουσείο

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) ξεκίνησε τη λειτουργία του με όραμα και στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης μέσω της διάσωσης, της έρευνας και της μελέτης της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων.

Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και συνεργάζεται με φορείς, ιδρύματα και Πανεπιστήμια που μοιράζονται τους ίδιους σκοπούς και ιδανικά.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα., στην οδό Τριπόδων, τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, το οποίο εντυπωσιάζει για τις διακοσμητικές του λεπτομέρειες και τις πλούσιες οροφογραφίες.

mouseio_sxolikis_zois

Δράσεις

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει:

Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία κάθε βαθμίδας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών και γονείς κάθε Σαββατοκύριακο.

Ξεναγήσεις σε ομάδες ενηλίκων, φοιτητών, συλλόγων με ταυτόχρονες προβολές.

Ξεναγήσεις σε επιλεγμένα μνημεία και ιστορικούς χώρους της Πλάκας (μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ομάδες άνω των 5 ατόμων κατόπιν συνεννόησης στα ελληνικά και αγγλικά).

Εργαστήρια και επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών και σεμινάρια ενηλίκων.

Παράλληλα φιλοξενούνται πολιτιστικά δρώμενα, εκθέσεις τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες και διαλέξεις.

Πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό περίπατο

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Πλη­ρο­φο­ρίες/Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

πηγή Αθήνα 9.84

olymbic idea