ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

14 December, 2022 - 23:08

Categories: 

Πιστή στο ραντεβού της η Γαλλία!

 

Πιστή στο ραντεβού της με την διατήρηση των παγκόσμιων σκήπτρων που κατέκτησε το καλοκαίρι του 2018 στην Μόσχα αποδείχθηκε η Γαλλία. Με μεστή εμφάνιση και αύρα Πρωταθλήτριας Κόσμου οι «Τρικολόρ» υπέταξαν με 2-0 την μεγάλη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ Μαρόκο, που άφησε για ακόμη μια φορά θετικές εντυπώσεις και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο τελικό της Κυριακής κόντρα στην Αργεντινή (18/12, 17:00, ΑΝΤ1). Όσον αφορά το Μαρόκο θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό απέναντι στην Κροατία  το ερχόμενο Σάββατο (17/12) στις 17:00 με φόντο την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

 Τον τέλειο αιφνιδιασμό πέτυχε η Γαλλία. Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μπήκε φουριόζα κι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα καρέ του Μαρόκου.

Έπειτα από φάση διαρκείας o Nτεμπελέ γύρισε την μπάλα στη περιοχή και μετά από κόντρες έφτασε στον Τεό Ερναντέζ που με γυριστό βολ πλανέ έκανε το 1-0 στο 5ο λεπτό! Αυτό ήταν και το δεύτερο γρηγορότερο γκολ σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από εκείνο του Βραζιλιάνου Βαβά το 1958 στην αναμέτρηση με τη Γαλλία.

Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά δημιούργησαν ορισμένες πολύ σημαντικές ευκαιρίες να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους. Με πιο χαρακτηριστική αυτή του 17ου λεπτού. Ο Ζιρού πήρε την μπαλιά από τον Γκριζμάν, σούταρε όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Μπόνο στο 17'.

Προϊόντος του χρόνου το Μαρόκο κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αναδεικνύοντας ένα μέρος από τις αρετές που το έφεραν μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.  Κοίταξαν στα μάτια τους «Τρικολόρ» και τους απείλησαν άμεσα με ισοφάριση. Στο 43’΄λίγο έλειψε να μπει το ωραιότερο γκολ του Μουντιάλ για λογαριασμό του Μαρόκου. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή με τον Ελ Γιαμίκ να κάνει ένα τρομερό ανάποδο ψαλίδι και το δοκάρι σε συνεργασία με τον Γιορίς να σταματούν την προσπάθεια του Μαροκινού στόπερ.

Από την στιγμή όπου η Γαλλία κρατούσε μακριά από τα καρέ της τους Βορειοαφρικανούς οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν μετά το 60’ άρχισαν αν βρίσκουν με μεγαλύτερη ευκολία κενούς χώρους, 

Το … τελείωσε ο Μουανί!

Για να … καθαρίσει την μπουγάδα ο Κόλο-Μουανί. Ο φορ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν συμπληρωθεί το 80ο λεπτό της αναμέτρησης και κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο μετά την θαυμάσια  προσπάθεια του Εμπαπέ, κάνοντας το 2-0 για τους «τρικολόρ».