ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

15 June, 2023 - 18:27

Categories: 

Πογέτ: «Παιχνίδι – κλειδί αυτό με την Ιρλανδία»

Το βράδυ της Παρασκευής, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ελλάδα αναζητά τη νίκη κόντρα στην Ιρλανδία και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ αναλύει το κρίσιμο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro2024.

Τα προκριματικά για το Euro2024 επιστρέφουν στο προσκήνιο και η Ελλάδα έχει να δώσει μια δύσκολη δυάδα αγώνων κόντρα σε Ιρλανδία (Νέα Φιλαδέλφεια) και Γαλλία (Παρίσι). Η αρχή γίνεται το βράδυ της Παρασκευής με τους Ιρλανδούς όπου ζητούμενο είναι το τρίποντο που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες σε μια εκ των πραγμάτων δύσκολη αποστολή.

 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου κι αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αυριανού αγώνα και όχι μόνο...

 

 

Τον απειλεί που έχει η Ιρλανδία παίκτες από Premier League: «Ξέρουμε ότι κάθε παίκτης είναι στο γήπεδο να παίξει με τον καλύτερο τρόπο. Αν είναι από Premier League. Σκέφτεσαι τη δυναμική του και μετά το τι εαυτό θα βγάλει. Θα είναι πρόβλημα για τους αμυντικούς μας αλλά θα δώσουμε το βάρος μας εκεί.»

 

 

Αν περιμένει η Ιρλανδία να παίξει πιο ανοιχτά σε σχέση με το ματς με την Γαλλία: «Ναι, το περιμένω. Τους είδαμε απέναντι στη Γαλλία, που έχει ποιότητα και ταχύτητα. Θέλουν να έχουν ελπίδα πρόκρισης σε αυτόν τον πολύ δύσκολο όμιλο. Περιμένουμε να παίξουν δυναμικά, να μας πιέσουν ίσως λίγο πιο ψηλά και είμαστε προετοιμασμένοι. Κι εκείνοι θέλουν τη νίκη, όπως κι εμείς. Θα είναι ένα παιχνίδι-κλειδί και για τις δύο ομάδες».

 

Αν η απραξία θα επηρεάσει τις ομάδες: «Είχαμε και εμείς, αλλά και η Ιρλανδία το πρόβλημα αυτό με αρκετούς παίκτες. Κάναμε κάποιες προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι παίκτες ανταποκρίθηκαν μετά από σύντομες διακοπές. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες θα είναι έτοιμες να δώσουν μάχη».

 

Για τον Έβαν Φέργκιουσον: «Όταν ένας παίκτης μπορεί να αποδίδει σε τέτοια ηλικία στην Αγγλία, είναι εξαιρετικός παίκτης. Ο Έβαν είναι καταπληκτικός, το έχει δείξει στην Μπράιτον και σίγουρα θα έχουμε αρκετή δουλειά για να τον περιορίσουμε στον αγώνα της Παρασκευής».

 

Τον ρόλο που έπαιξε η πορεία στο Nations League για να «ζεσταθεί» ο κόσμος με την Εθνική ομάδα: «Ήταν πολύ σημαντικό για μας. Μετά το 2004 υπήρχε μια τρομερή ένωση της ομάδας με τον κόσμο και διατηρήθηκε με τις συνεχείς προκρίσεις σε μεγάλα τουρνουά. Δυστυχώς αυτό μετά το 2014 δεν συνεχίστηκε και φυσιολογικά δημιουργήθηκε μια απόσταση μεταξύ της Εθνικής ομάδας και των φιλάθλων. Για να ξαναφέρεις τον κόσμος δεν πρέπει να τους ζητάς να επιστρέψουν, αλλά να κερδίζεις. Η πορεία μας στο Nations League ήταν ένα μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε κοντά τον κόσμο. Πιστεύω πως θα έχουμε περισσότερο κόσμο την Παρασκευή και για να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρό το δέσιμο, θα πρέπει να προκριθούμε στο Euro. Ελπίζω να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο, μακάρι ο κόσμος να γεμίσει τις κερκίδες γιατί αυτό θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».

 

 

Αν ο ηττημένος του αγώνα θα έχει πιο δύσκολο έργο πρόκρισης: «Θα είναι πολύ δύσκολο για όποια ομάδα χάσει. Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε η κλήρωση δεν μας άρεσε που βρεθήκαμε στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όμως. Υπάρχει το FIFA ranking και γι’ αυτό έρχονται αυτές οι κληρώσεις. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που έχουμε. Η πραγματικότητα είναι πως αν δεν κερδίσουμε αύριο, θα είναι πολύ δύσκολο για να είμαστε δεύτεροι. Ρεαλιστικά, λοιπόν, είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες»

 

Αν η Ιρλανδία έχει έξτρα πίεση επειδή δεν έχει την εναλλακτική της πρόκρισης μέσω του Nations League: «Δεν θέλω να βάλω περισσότερη πίεση στην Ιρλανδία, αλλά όντως εμείς έχουμε μια εναλλακτική διαδρομή για την πρόκριση. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε στα προκριματικά, έχουμε και μια δεύτερη ευκαιρία. Πάντως θέλουμε να περάσουμε από τα προκριματικά και αν τα καταφέρουμε θα είναι φανταστικά. Αν όχι, θα προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα για το Nations League»

 

Αν η Opap Arena θα παίξει θα δώσει ώθηση όπως έγινε και με την ΑΕΚ: «Αν το γήπεδο είναι γεμάτο, θα μας βοηθήσει πολύ. Θα το ξέρουμε αύριο».

 

Για την τραγωδία στην Πύλο και την διεξαγωγή του αγώνα μετά την απόφαση της UEFA: «Δυστυχώς συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να εκφράσεις άποψη επ’ αυτού. Πάντα πρέπει να προσαρμοζόμαστε».

 

Για τις στατικές φάσεις της Ιρλανδίας: «Έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό, έχουμε προετοιμαστεί καλά. Μπορείς όμως να δουλεύεις 20 μέρες για το πώς θα αντιμετωπίσεις ένα κόρνερ, αλλά το θέμα είναι να το κάνεις στο παιχνίδι, εκείνη τη μέρα. Είναι πολλές λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο».

Για την παρουσία πολλών φιλάθλων στην ανοιχτή προπόνηση: «Είναι πολύ σημαντικό. Πάντα προσπαθώ να κάνω πρώτα την δουλειά μου. Δεν είναι δίκαιο να ζητάς από τον κόσμο να έρθει χωρίς να κάνεις εσύ τίποτα. Το πρώτο βήμα ήταν η πορεία μας στο Nations League. Με τις επιτυχίες θα έρθει η ταύτιση του κόσμου με τους παίκτες. Είναι ωραία ευκαιρία να δεις από κοντά τον Τσιμίκα, τον Μπακασέτα, τον Βλαχοδήμο… Θα είναι μοναδική ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι. Οι παίκτες πρέπει να αισθανθούν ότι παίζουν σπίτι τους».

 

Για το αν έχει περάσει κάτι από αυτά που θέλει στους παίκτες: «Δεν θα πω. Εμείς οι προπονητές των εθνικών ομάδων πάντα παραπονιόμαστε για τον χρόνο προετοιμασίας που είναι λίγος. Τώρα είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για κάποιες μέρες παραπάνω. Δεν θέλω να αποκαλύψω σε τι δουλέψαμε παραπάνω. Πάντως δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα, αφού τον ίδιο χρόνο είχε και η Ιρλανδία».

 

Αν το στυλ της Ιρλανδίας θα αλλάξει το σύστημα της ομάδας: «Σε μια εθνική ομάδα πρέπει να έχεις συνέπεια, άρα δεν θα αλλάξουμε το σύστημα. Πρέπει να έχεις μια βασική φιλοσοφία και να την υπηρετείς».

 

Για τη νίκη πριν 11 χρόνια κόντρα στην Ιρλανδία, αν θα ξανασυμβεί: «Το ελπίζω»