ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

24 May, 2018 - 22:43

Categories: 

Προγράμματα ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της φέτας στο εξωτερικό

Την ανάθεση υλοποίησης δύο προγραμμάτων προώθησης της φέτας στις διεθνείς αγορές υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μετά την λήψη ομόφωνης απόφασης από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα προγράμματα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ έχουν τίτλο «Feta PDO. Let’ get real!» και απευθύνονται:

*Στις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, συνολικού κόστους 2,9 εκατ. ευρώ με ποσοστό χρηματοδότησης 75% από την Ε.Ε.

*Στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, συνολικού κόστους 3,4 εκατ. ευρώ με ποσοστό χρηματοδότησης 85% από την Ε.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός αυτών των προγραμμάτων είναι να αναδειχθεί στις αγορές-στόχους η ποιότητα, η παράδοση, η μοναδικότητα, η γνησιότητα και η αυθεντικότητα που σχετίζονται με την φέτα ΠΟΠ, ώστε να την καταστήσει συνειδητή επιλογή των καταναλωτών αυξάνοντας έτσι το μερίδιο αγοράς καθώς και τις εξαγωγές.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αποστόλου είχε ζητήσει την παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ επειδή είχε χάσει τις προθεσμίες για την ανάθεση των προγραμμάτων, ενώ σε σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς δόθηκε νέα παράταση.

Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτά τα προγράμματα προωθούνται σε μία εποχή που ο όρος φέτα οικοιοποιείται παράνομα από πολλές χώρες όπως ο Καναδάς, η νότιος Αφρική κ.α.

πηγή athina984.gr

olymbic idea