ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).

17 January, 2024 - 02:28

Categories: 

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία

Με μία απίθανη ανατροπή και δύο γκολ του Γρανάδος στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα, η Ισπανία "πάγωσε" τη... φλεγόμενη πισίνα "Μλάντοστ" του Ζάγκρεμπ και κατέκτησε το μοναδικό μεγάλο τίτλο της ανδρικής υδατοσφαίρισης που έλειπε από τη συλλογή της. Η "ρόχα" επικράτησε 11-10 της οικοδέσποινας Κροατίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ανέβηκε -επιτέλους- στην κορυφή του βάθρου, μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμους τελικούς.

 

Παράλληλα, οι Ιβηρες εξασφάλισαν και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το οποίο η "Χρβάτσκα" θα χρειαστεί πικυρώσει τον επόμενο μήνα, στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Οι Κροάτες γνώρισαν την τρίτη ήττα τους σε πέντε τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την πρώτη όμως εντός έδρας, αφού τις δύο προηγούμενες φορές που φιλοξένησαν τη διοργάνωση (το 2010 στο Ζάγκρεμπ και το 2022 στο Σπλιτ) κατέκτησαν τον τίτλο.

 

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με ένα σερί 4-0 και πρωταγωνιστή τον Μπούκιτς, να προηγηθούν 6-3 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά οι Ιβηρες στη συνέχεια βελτίωσαν την άμυνά τους και ισοφάρισαν 7-7, λίγο μετά την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου. Δύο διαδοχικά γκολ από τους Ζούβελα και Χάρκοφ, στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, επέτρεψαν στην Κροατία να ανακτήσει διαφορά δύο τερμάτων (10-8). 

 

Η ομάδα του Ιβιτσα Τούτσακ προσπάθησε να "κλειδώσει" τη νίκη από την άμυνά της και αρχικά φάνηκε να το καταφέρνει, παρά τη μείωση του σκορ από τον Σαναούχα. Η Ισπανία κατάφερε τελικά να βρει το γκολ της ισοφάρισης με μακρινό σουτ του Γρανάδος, 1΄38΄΄ πριν τη λήξη, η Κροατία δεν κατάφερε να ανταποδώσει και ξανά ο Γρανάδος στα 48 δευτερόλεπτα πέτυχε το γκολ που έκρινε τον τελικό. Στην τελευταία επίθεση οι γηπεδούχοι κέρδισαν αποβολή, αλλά το μπλοκ του Μπούστος στον Φάτοβιτς σφράγισε την τύχη του αγώνα.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Σταυρίδης, μαζί με τον Σλοβένο Μπόρις Μαργκέτα.

 

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κροατία): 5-3, 2-3, 3-2, 0-3

 

Τα γκολ:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπούκιτς 4, Ζούβελα 2, Μάρινιτς-Κράγκιτς 2, Φάτοβιτς, Βουκίσεβιτς

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γρανάδος 3, Σαναούχα 3, Μουναρίθ 2, Λαρούμπε, Ταούλ, Μπούστος 

πηγή amna.gr