ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

9 August, 2017 - 02:30

Categories: 

Στα αστέρια η Αρλέτα

Από το «Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες» έως τη «Σερενάτα», από το «Ένα καπέλο γεμάτο τραγούδια» – τον πρώτο δίσκο με δικά της κομμάτια- έως την ανθολογία του Γιάννη Σπανού από τα «12+1» του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι το μπαρ το «Ναυάγιο» η Αρλέτα σε 50 χρόνια καριέρας από το 1966 που την ανακάλυψε ο Γιώργος Παπαστεφάνου να τραγουδά για την παρέα της στην Ύδρα μέχρι πέρυσι που έκανε την τελευταία της εμφάνιση τίμησε όσο λίγοι καλλιτέχνες το ταλέντο που της δόθηκε κατορθώνοντας κάθε φορά και για κάθε καινούργια γενιά να γίνεται η αγαπημένη τους, χωρίς ποτέ να επιτρέψει σε κανέναν που δεν είχε την έγκρισή της να παραβιάσει τον προσωπικό της κόσμο.

Ήταν ζωγράφος – είχε σπουδάσει στην Καλών Τεχνών της Αθηνάς- ήταν ποιήτρια, ήταν τραγουδίστρια και πάνω από όλα ήταν αυθεντική καλλιτέχνης με την πιο σπάνια και βαθιά σημασία αυτής της λέξης. Το ίδιο σημαντική ήταν και σαν άνθρωπος για όσους είχαμε την τιμή να μας επιτρέψει να γνωρίσουμε την καθημερινή της πλευρά- κάτι που δεν έκανε εύκολα. Ήταν βαθιά σκεπτόμενη και καλλιεργημένη είχε χιούμορ δεν ήταν εύκολος άνθρωπος εκτός και αν αποφάσιζε να σου ανοίξει την καρδιά της που ήταν μεγάλη όσο και το ταλέντο της…

Η Αρλετα, ή αλλιώς Αργυρώ Νικολέτα Τσάπρα γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1945 και «ανακαλύφθηκε» από τον Γιώργο Παπαστεφάνου το Φλεβάρη του 1966 στην Ύδρα όταν την άκουσε να τραγουδάει με την παρέα της.  Ο Παπαστεφάνου που την άκουσε αισθάνθηκε πως άκουσε την Ελληνίδα Joan Baez, όπως είπε αργότερα, την πήγε στη Λύρα και στον Πατσιφά και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Αν και βγήκε με την ομάδα του νέου κύματος δεν έμεινε εγκλωβισμένη σ’ αυτό. Ακόμα εξελίχθηκε και δεν έπαψε να εξελίσσεται και να ανανεώνεται στα 50 χρόνια που ακολούθησαν. Δεν έμεινε το πρόσωπο μιας εποχής και δεν κατάφερε ποτέ ο χρόνος να την ξεπεράσει. Ήξερε να προπορεύεται αυτού και γι αυτό και για κάθε νέα γενιά ήταν και η δική τους τραγουδίστρια.

Νέα στην ψυχή, στο ταλέντο, στις επιλογές.

Η Αρλέτα μετά από πολύμηνη άνιση μάχη έφυγε από κοντά μας περίπου στις 5.30 το απόγευμα σήμερα 8 Αυγούστου 2017.

Προφανώς κουράστηκε και πήγε να ξεκουραστεί εκεί που πραγματικά ανήκε …

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της τραγουδοποιού Αρλέτας.

πηγή athina984.gr-Ι. Τριανταφυλλίδης

olymbic idea