ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

13 July, 2017 - 02:04

Categories: 

Στα "σκαριά" διαζύγιο Super League με Nova, η ετοιμότητα της DIGEA στην...νέα τεχνολογική εποχή και στα "όπλα" σε ΠΗΓΑΣΟ και ΜΜΕ!

Στα άκρα είναι αποφασισμένη να φτάσει η Nova στη συνεργασία της με τη Super League μετά τις τελευταίες εξελίξεις και η αυριανή συνεδρίαση του συνεταιρισμού θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Στη Nova δείχνουν να είναι ιδιαίτερα αρκετά ενοχλημένοι από τη στάση και την κωλυσιεργία της Super League, σε θέματα που έχουν αποφασιστεί και ετοιμάζουν μία νέα πρόταση για τον συνεταιρισμό η οποία θα δημιουργήσει μεγάλο θέμα.

Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεχτή η πρόταση της Nova για μείωση 18% στο συμβόλαιο των δύο πλευρών, τότε θα πέσει στο τραπέζι ακόμα και το συναινετικό διαζύγιο, καθώς στο συνδρομητικό βλέπουν ότι η κατάσταση στο χώρο της Super League χειροτερεύει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ενταχθεί στην Κεντρική Διαχείριση για την ερχόμενη διετία, ενώ η συμφωνία για μείωση των ομάδων σε 14 και η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσα από τη διαδικασία των Play Offs βρίσκεται ακόμη στον αέρα.

Στη διοργανώτρια αρχή έμαθαν για τη πρόθεση της "FORTHNET" ακόμα και για συναινετικό διαζύγιο αλλά όπως τόνιζαν για να γίνει αυτό θα πρέπει αυτός που θα σπάσει τη σύμβαση να αναλάβει και το κόστος που έχει προβλεφθεί στη σχετική συμφωνία των δυο πλευρών.

Η Super League δεν έχει αντιδράσει και αυτή η πολύ σοβαρή εξέλιξη θα συζητηθεί στο αυριανό Δ.Σ. Να θυμίσουμε ότι από την πλευρά του ο συνεταιρισμός είχε προτείνει μείωση των συμφωνηθέντων χρημάτων κατά 8%, οπότε όπως αντιλαμβάνεται κανείς η διαφορά είναι τεράστια ανάμεσα στις δύο πλευρές και όλα πλέον τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.Digea: «Ψηφιακή Τηλεόραση στην Ελλάδα: παρόν και μέλλον», χωρίς ΕΡΤ!Μονόδρομο χαρακτηρίζει η DIGEA την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας εκπομπής DVB-T2 από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καλώντας την Πολιτεία να εναρμονιστεί με τις εξελίξεις. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τα στελέχη της DIGEA δήλωσαν ότι ο πάροχος είναι τεχνολογικά έτοιμος να υποστηρίξει την αποκλειστική εκπομπή καναλιών σε υψηλή ευκρίνεια, σε ολόκληρη τη χώρα, και να προχωρήσει στην υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας εκπομπής DVB-T2, η οποία μπορεί να εξοικονομήσει χώρο στο φάσμα.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της DIGEA Πάνος Κυριακόπουλος γνωστοποίησε ότι ο ψηφιακός πάροχος δεν πρόκειται να ανανεώσει τη σύμβαση με την ΕΡΤ, η οποία λήγει τον επόμενο Οκτώβριο, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν ευθύνες της διοίκησης της ΕΡΤ για τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού για την προμήθεια πομπών επίγειας ψηφιακής εκπομπής. Ο Π. Κυριακόπουλος πρόσθεσε ότι η DIGEA θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο πολυπλέκτη για την καλύτερη εκμετάλλευση του φάσματος.

Όπως ειδικότερα υποστήριξαν ο Πρόεδρος της Digea Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Πάνος Κυριακόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Μαστοράκης, στο πλαίσιο της απόδοσης τμήματος του τηλεοπτικού φάσματος στις τηλεπικοινωνίες (2ο ψηφιακό μέρισμα) η μετάβαση στην τεχνολογία DVB-T2 αποτελεί πρακτική όλων των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και προτροπή της Ε.Ε. για τη βέλτιστη αξιοποίηση του τηλεοπτικού φάσματος.

Πρόσθεσαν ότι η Digea καλύπτει στο 100% αυτό που η Πολιτεία καθόρισε ότι πρέπει να καλύπτεται, μέσω του Χάρτη Συχνοτήτων, και βάσει μετρήσεων της ΕΕΤΤ το 97% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα. Ο Πρόεδρος της DIGEA σημείωσε ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να γίνει με τις σωστές προδιαγραφές «για να μη βρεθούμε και πάλι σε αδιέξοδο» υποστηρίζοντας ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με την απόφασή του για τις επτά άδειες γενικού περιεχομένου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για θεματικές.

Τέλος, τα στελέχη της DIGEA αναφερόμενα σε αιτιάσεις περί υψηλού κόστους τιμολόγησης των καναλιών, υποστήριξαν ότι η τιμολόγηση για την εκπομπή του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, γίνεται βάσει συγκεκριμένου μοντέλου το οποίο έχει καθοριστεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ότι το μοντέλο αυτό ευνοεί ιδιαίτερα τα περιφερειακά κανάλια τα οποία θα χρειαζόταν να επενδύσουν πολλαπλάσια εάν υλοποιούσαν μόνα τους το αντίστοιχο δίκτυο εκπομπής.

Κρέτσος: Η ανακοίνωση της Digea δικαιώνει την κυβερνητική πολιτική

Το σημερινό Δελτίο Τύπου της Digea προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τη διάρθρωση της τηλεοπτικής αγοράς στην Ελλάδα και δικαιώνει την τηλεπικοινωνιακή πολιτική της χώρας, όπως αυτή χαράσσεται από την παρούσα κυβέρνηση" τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κρέτσος και συνεχίζει,

"Αφενός, επιβεβαιώνει την ορθότητα υιοθέτησης του simulcast (ταυτόχρονη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος σε HD και SD) έως το τέλος του 2021, δεδομένης της αναγνώρισης από τη Digea ότι 1.800.000 συμπολίτες μας δεν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό για τη λήψη τηλεοπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας.

Αφετέρου, τα στοιχεία της Digea καταδεικνύουν πως οποιαδήποτε συζήτηση για μετάβαση σε νέο τεχνολογικό πρότυπο (DVB-T2) είναι πρόωρη, δεδομένου πως μια τέτοια απόφαση θα συνεπάγονταν σημαντικό κόστος αγοράς νέου αποκωδικοποιητή για τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην ποιοτική ψυχαγωγία σε κάθε νοικοκυριό της χώρας, ιδίως με δεδομένο ότι οι συμπολίτες μας που κατέχουν παλαιάς τεχνολογίας συσκευές ανήκουν κατά τεκμήριο στα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Τέλος, όσοι ονειρεύονται ότι εμμέσως θα ρίξουν εκ νέου μαύρο στην ΕΡΤ τους υπενθυμίζουμε ότι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης."


Στην...μικρή και στην...μεγάλη TV!Το «Underworld: Blood Wars» έρχεται στη Nova

Η περιπετειώδης «Αιματοχυσία», της Άνα Φόρστερ, «Underworld: Blood Wars» κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά και σε Ά τηλεοπτική προβολή στο Novacinema1HD, την Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 22:00. (https://www.youtube.com/watch?v=ozWALYtGlU4)

Η ταινία «Underworld: Blood Wars», με την σκηνοθετική πινελιά της Άνα Φόρστερ, αλλά και την εκρηκτική ερμηνεία της Κέιτ Μπέκινσεϊλ, έρχεται στο Novacinema1HD για να καθηλώσει τους τηλεθεατές! Με πρωταγωνιστές την Κέιτ Μπέκινσεϊλ, το Θίο Τζέιμς, τη Λάρα Πούλβερ και τον Τσαρλς Ντανς η ταινία «Underworld: Blood Wars», έρχεται 13 χρόνια μετά, με την 5η ταινία, για να συνεχίσει η Σελίν (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) τον αγώνα της ενάντια στη φυλή των Λυκανθρώπων και τη φατρία των Βρικολάκων.

Η ιστορία ξεκινάει από το σημείο που την είχαμε αφήσει – στο τέλος του «Underworld: H Αναγέννηση», με τη Σελίν να έχει ανοίξει δύο μέτωπα και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις με μοναδικούς συμμάχους τον Ντέιβιντ και τον πατέρα του Τόμας. Το ένα προέρχεται από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχουν πια βρει τον υπέρτατο ηγέτη στο πρόσωπο του Μάριους, ο οποίος έχει ποτίσει με μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του. Το άλλο και το πιο ύπουλο έρχεται από μια άλλη φατρία βρικολάκων που την έχουν προδώσει. Έτσι, η Σελίν είναι αποφασισμένη να σταματήσει τον αέναο πόλεμο μεταξύ βρικολάκων και λυκανθρώπων, με κάθε κόστος!

Η ταινία έρχεται σε High Definition και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1, ενώ μετά την προβολή της θα διατίθεται μέσω των υπηρεσιών Nova GO και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν, όπου και αν βρίσκονται!

Τα εν οίκω...

Συνεχίζεται η απεργία στον Πήγασο

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας από τις 06.00 της Πέμπτης, 13 Ιουλίου 2017 έως τις 06.00 του Σαββάτου, 15 Ιουλίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Αγώνας για τον ΕΔΟΕΑΠ

Την αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου επιβεβαίωσε το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά την πρώτη συνεδρίασή του, μετά την εκλογή του νέου ΔΣ.

Οι δημοσιογράφοι δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Απαιτούμε από κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και εργοδότες την άμεση θέσπιση πόρου για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό Ταμείο που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είμαστε αντιμέτωποι με όλους όσοι επιχειρούν να αφήσουν ανασφάλιστους 18.500 μέλη του ΕΔΟΕΑΠ.

Καλούμε, επίσης, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσουν στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών εγγραφής των συναδέλφων στα ενημερωτικά sites. Προς αυτήν την κατεύθυνση, προτείνουμε την άμεση προκήρυξη αρχαιρεσιών ανάδειξης εργασιακού εκπροσώπου στο ert.gr.

Γιώργος Βότσκαρης – Εκπρόσωπος STAR CHANNEL

Φώφη Κορίδη – Εκπρόσωπος ΚΕΡΔΟΣ

Φάνης Ζωής – Εκπρόσωπος ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Παναγιώτης Τσιμπούκη – Εκπρόσωπος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δήμητρης Καλαντζής – Εκπρόσωπος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Παντελής Περιβολάρης – Εκπρόσωπος SPORTDAY

Νικόλαος Κορόβηλας – Εκπρόσωπος ΕΡΤ

Τζώρτζια Κοντράρου – Εκπρόσωπος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Σταμάτης Βούλγαρης – Εκπρόσωπος LIVE SPORT

Σταύρος Καζαντζόγλου – Εκπρόσωπος GOAL NEWS

Γιώργος Αθανασόπουλος – Εκπρόσωπος REAL NEWS

Παναγιώτης Νιζάμης – Εκπρόσωπος ΑΡΤ

Γιώργος Γαβαλάς – Εκπρόσωπος ΚΑΝΑΛΙ ΒΟΥΛΗΣ

Δέσποινα Μπαρδάκου – Εκπρόσωπος ΑΘΗΝΑ 9.84

Πάνος Τουμάσης – Εκπρόσωπος MEGA

Γιώργος Κόντης – Εκπρόσωπος ALPHA TV

Μαρία Γεωργίου – Εκπρόσωπος ΕΡΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Φρίξος Δρακοντίδης – Εκπρόσωπος ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ιωάννης Ιωακειμίδης – Εκπρόσωπος Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Γιάννης Δράζος – Εκπρόσωπος Γ.Γ.Ε.- Ε.

Ευαγγελία Χρυσανθοπούλου – Εκπρόσωπος ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Κωνσταντίνος Παππάς – Εκπρόσωπος Ρ/Σ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κωνσταντίνος Τάτσης – Εκπρόσωπος ΑΝΤΕΝΝΑ

Γιάννης Γιαγκίνης – Εκπρόσωπος EURONEWS

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

 

-"Διαζύγιο" ανάμεσα στην Super League και την NOVA; H απειλή έπεσε στο τραπέζι, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί και από τις δύο πλευρές...


-Από την πλευρά της η NOVA ξέρει ότι θα χάσει ένα πολύ εμπορικό προϊόν που της φέρνει συνδρομητές, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να πληρώσει τις ρήτρες που θα φτάσουν τα 50 εκατ. ευρώ...


-Από την άλλη πλευρά, στην Super League ξέρουν ότι ακόμα και αν "σπάσουν" την συνεργασία τους με την NOVA, δεν είναι δεδομένο ότι θα βρουν κανάλι που θα τους προσφέρει, ακόμα και τα 30 εκατ. ευρώ...


-Σ' αυτή την περίπωση, οι μεγάλες ομάδες θα κάνουν ξεχωριστές συμφωνίες με τα κανάλια και οι μικρότερες θα πάνε με "ψίχουλα" στην ΕΡΤ...


-Γι' αυτό τον λόγο, νομίζω θα υπάρξει ανακωχή, τουλάχιστον μέχρι το 2019, με την συμμετοχή, τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της ΕΡΤ, που θα γεφυρώσιε την οικονομική διαφορά...


-Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι το γυαλί έχει ραγίσει...


-Γράψαμε και την Τρίτη ότι δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση το Πανιώνιος-Γκόριτσα,,,


-Ραδιοφωνικά, για τον ΣΠΟΡ FM την περιγραφή θα κάνει ο Μ. Διόγος, για τον Sport24 Radio ο Λ. Αμπατζής και για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ οι Μ. Λαδόπουλος και Γ. Μυρισκλάβος...


-Για το Postgame Radio, στην Ν. Σμύρνη θα βρεθούμε μαζί με τους Ν. Καμπέρη και Δ. Δημόπουλο γαι την περιγραφή, τα σχόλια και το ρεπορτάζ της αναμέτρησης,,,


-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea