ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

12 May, 2018 - 23:06

Categories: 

ΣτΕ: Με οριακή πλειοψηφία νόμιμες οι περικοπές συντάξεων – Στην Ολομέλεια θα συζητηθεί ο «νόμος Κατρούγκαλου» – Απώλειες συνταξιούχων ύψους 87 δισ ευρω

Με οριακή πλειοψηφία 13 ψήφους υπέρ και 12 κατά σε διάσκεψη της Ολομελείας του ΣτΕ, το ανώτατο δικαστήριο, κατά πληροφορίες, έκρινε νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις που αφορούν σε τεχνικά θέματα,που σχετίζονται με τις περικοπές των συντάξεων .

 

Οι διασκέψεις των ανώτατων δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σύνολο του νόμου Κατρούγκαλου συνεχίζονται, και γι αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέτον η απόφαση για τη συνταγματικότητα η μη των διατάξεων αυτών, που αφορούν περικοπές στις  συντάξεις αλλά και το σύνολο του ασφαλιστικού νόμου.

 

Η διάσκεψη με την οριακή πλειοψηφία που δεν είναι και η τελική, σύμφωνα με πληροφορίες, ασχολήθηκε με θέματα, όπως ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, ζητήματα που άπτονται βασικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου και τα οποία είχαν θέσει προς κρίση στο ανώτατο δικαστήριο συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων.

 

Απώλειες 87 δισ  – Το κόστος των περικοπών για τους συνταξιούχους

Στα 87 δισ ευρώ υπολογίζονται οι εισοδηματικές απώλειες για τους συνταξιούχους από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, ενώ 1,16 εκατομμύριο συνταξιούχοι ζουν με κύρια σύνταξη μόλις 364 εύρω.

 

Σύμφωνα με τo Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2019, θα αφαιρέσουν από τις τσέπες των απομάχων της εργασίας 20 δισ. ευρώ.Δηλαδή, έως και τρεις συντάξεις για κάθε δικαιούχο.

 

Πρόκειται για τη μείωση κατά 18% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την κατάργηση των οικογενειακών παροχών στους συνταξιούχους, το «πάγωμα» των αυξήσεων στις συντάξεις έως το 2022, καθώς και την κατάργηση του ΕΚΑΣ από την 1η Ιανουαρίου 2020.

 

Οι νέες απώλειες, έρχονται να προστεθούν στα 67 δίσ. ευρω που έχασαν μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι από τις 27 μνημονιακές περικοπές, σε συνολική μείωση εισοδημάτων έως 70%.

 

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις περικοπές οι συνταξιούχοι διοργανώνουν δύο ακόμα συγκεντρώσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαϊου και η δεύτερη19 Ιουνίου στην πλατεία Κοτζιά.

πηγή  athina984.gr

olymbic idea