ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

12 June, 2023 - 02:58

Categories: 

Στην κορυφή ο ALPHA, «MEGA Stories» με την τεχνητή νοημοσύνη και.... μνημόνιο συνεργασίας ΠΟΕΣΥ με Πάντειο Πανεπιστήμιο!

Πρώτος ο Alpha για τη σεζόν! Πρώτος και το 2023 σε όλα τα κοινά! Πρώτος και τον Μάιο 2023 στο δυναμικό κοινό! Ο Alpha συνεχίζει σταθερά την πορεία του στην κορυφή. Σε μια σεζόν ισχυρού ανταγωνισμού, ο Alpha παραμένει κυρίαρχος κρατώντας τα σκήπτρα της τηλεθέασης  από την αρχή της σεζόν. Με την εμπειρία, τη γνώση και το σεβασμό στο τηλεοπτικό κοινό, με πρόγραμμα συμπαγές, με εκπομπές ψυχαγωγικές που προσφέρουν αυτό που χρειάζεται ο τηλεθεατής, με μυθοπλασία πρώτης γραμμής, με λαμπερά show ο Alpha είναι πρώτος σε όλες τις ζώνες τηλεθέασης, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

 

Έγκυρη ενημέρωση, μυθοπλασία που κάνει τη διαφορά και τολμά να αγγίξει θέματα κοινωνικά και ευαίσθητα και να αναδείξει έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας. Ψυχαγωγία για να περνάς καλά και να μαθαίνεις όλα όσα συμβαίνουν. Το πρόγραμμα του Alpha τα περιλαμβάνει όλα σε σωστές δόσεις. Διαχρονικά επιτυχημένες εκπομπές, παρουσιαστές που εμπιστευόμαστε και ακολουθούμε, οι Alpha people και οι ομάδες τητους έχουν τον πρώτο λόγο στην ψυχαγωγία και το infotainment.

Ο Alpha, το σπίτι της καλής μυθοπλασίας, με τις ελληνικές σειρές που έχουν αγαπηθεί από τους τηλεθεατές και τις έχουν φέρει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης διαθέτει εξαιρετικό cast σε ρόλους δυνατούς και ερμηνείες που συζητιούνται. «Ο Παράδεισος των κυριών», «Σασμός», «Αυτή η νύχτα μένει», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», δράμα και κωμωδία συνυπάρχουν ιδανικά και προσφέρουν επεισόδια που διασκεδάζουν αλλά και καθηλώνουν με τις καταιγιστικές εξελίξεις, τις ανατροπές και τα έντονα συναισθήματα που δημιουργούν.

 

Ο Alpha στην κορυφή σε νούμερα

 

O Alpha κυριαρχεί στον ανταγωνισμό για μία ακόμη φορά και κρατάει τα ηνία της τηλεθέασης για τη σεζόν (19.09.2022 – 31.05.2023), Δευτέρα έως Κυριακή, στο σύνολο ημέρας. Είναι πρώτος στο σύνολο πληθυσμού με 14,1% και πρώτος στο δυναμικό κοινό 18-54 με 13,3%.

Πρώτος και στο πρώτο πεντάμηνο του 2023 (01.01.2023 – 31.05.2023) στο σύνολο του πληθυσμού με 13,8% και πρώτος στο δυναμικό κοινό 18-54 με 12,9%.

Πρώτος ολόκληρο τον Μάϊο (01.05.2023 – 31.05.2023) στο δυναμικό κοινό 18-54 με 13%.

Η Δίκη στο Οpen

Η «Δίκη στο Open», στη νέα εποχή. Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι. Στην τελευταία "Δίκη" της σεζόν, η μεγάλη έρευνα για το σκάνδαλο των απλήρωτων ποδοσφαιριστών. Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στα χρέη μέσα από τη διαδικασία της αθλητικής διαδοχής.

Συζητούν: Ο αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Γιώργος Παναγόπουλος, η δικηγόρος Πένυ Κονιτσιώτη, ο πρώην ποδοσφαιριστής Κώστας Καπετάνος και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Δήμος Κασκαντίρης.

Παρεμβαίνει από την Οξφόρδη ο καθηγητής αθλητικού δικαίου και νομικός σύμβουλος της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο Γρηγόρης Ιωαννίδης.

35 χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

«MEGA Stories»: Με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης στο τελευταίο «MEGA Stories» για τη φετινή σεζόν, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 00:10.

Είναι πιο έξυπνη από τον άνθρωπο; Θα μας πάρει τις δουλειές; Ξέρει περισσότερα για εμάς απ’ ό,τι εμείς οι ίδιοι; Μπορεί να έχει κώδικα αξιών και ηθική; Αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε, σκεφτόμαστε, μαθαίνουμε και τελικά ζούμε και πεθαίνουμε; Είναι απειλή για τη δημοκρατία; Οι ερωτήσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αμέτρητες. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου αναζητά από ειδικούς πειστικές, τεκμηριωμένες, αλλά κυρίως εύληπτες και κατανοητές απαντήσεις.

Συνέντευξη με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια συνομιλεί με τον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, για τα άλματα που έφερε η ψηφιακή τεχνολογία ακόμα και στους σκουριασμένους μηχανισμούς του ελληνικού δημοσίου, για τον νέο εθνικό νόμο (4961/2022) που αφορά στην ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα και για την απάντηση της Ε.Ε. στο Chat GPT. Συναντά, ακόμα, έναν πρωτοπόρο και οραματιστή επιστήμονα, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia και αλλοτινό μέντορα του Bill Gates, Χρίστο Παπαδημητρίου, ο οποίος παραδέχεται πως πιθανότατα οι millennials θα προλάβουν να γεράσουν παρέα με κάποιο ρομπότ.

Πώς η η Τεχνητή Νοημοσύνη σώσει ζωές

Ο Θάνος Παπαδημητρίου, ιδρυτής της ελληνικής Moveo, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες start-ups στον κόσμο και ο Νίκος Παραγιός, δημιουργός της Therapanacea, μιλούν για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα, αλλά να σώσει κατά κυριολεξία ζωές. O αντιπρόεδρος της Viva Wallet, Γιάννης Λάριος, εξηγεί πώς η νέα τεχνολογία προβάλλει ως το συγκριτικό πλεονέκτημα ακόμα και της μικρότερης ελληνικής επιχείρησης.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά επίσης την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Λίλιαν Μήτρου, για να μάθει εάν η τεχνολογία και η ηθική μπορούν να συμπορεύονται, αλλά και τον πολιτικό επιστήμονα Αλέξανδρο Μελίδη ο οποίος καλείται να απαντήσει εάν οι σύγχρονες δημοκρατίες απειλούνται από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Τη δική τους οπτική για την εποχή των αλγορίθμων δίνουν και οι: Μανώλης Ανδριωτάκης -δημοσιογράφος, Τίμος Σελλής – διευθυντής της ελληνικής επιστημονικής μονάδας «Αρχιμήδης», Κωστής Γαρδίκης – ο μουσικός που δημιούργησε τον πρώτο ελληνικό δίσκο με τη συνεργασία της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τι θα γράψει για εμάς το Chat GPT στο μέλλον; Οι ειδικοί κάνουν τις προβλέψεις τους στο «MEGA Stories». 

Τα εν οίκω...

Μνημόνιο συνεργασίας ΠΟΕΣΥ με Πάντειο Πανεπιστήμιο

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Το μνημόνιο υπέγραψαν η Πρύτανης του πανεπιστημίου Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου. Παρόντες κατά την υπογραφή του μνημονίου ήταν από το τμήμα ΜΜΕ, Επικοινωνίας και Πολιτισμού ο πρόεδρος του τμήματος Καθηγητής Γεώργιος-Μιχαήλ Κλήμης, ο Καθηγητής Νίκος Λέανδρος και ο Επίκουρος Καθηγητής Παντελής Βατικιώτης.

Το μνημόνιο, το οποίο και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν κομβικής σημασίας, προβλέπει μια σειρά από κοινές δράσεις, όπως σε σεμινάρια, συνέδρια, θερινά σχολεία, εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα. Ήδη κατά την υπογραφή του μνημονίου συζητήθηκαν και ο πρώτες κοινές δράσεις που αναμένεται να εξειδικευθούν και να ξεκινήσουν σύντομα.

Για την ΠΟΕΣΥ, η συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ειδικά αυτά τα οποία διαθέτουν τμήματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι πολύ σημαντική, καθώς πέραν του ανοίγματος στην πανεπιστημιακή κοινότητα σχεδιάζονται μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Στάση εργασίας δύο ολόκληρων ωρών στην ΕΡΤ από την ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) για το λουκέτο του 2013 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στην τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και τις ιστοσελίδες της ΕΡΤ από τις 14.00 έως τις 16:00 της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2023,συμμετέχοντας στην εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το κλείσιμο της ΕΡΤ, ζητώντας έναν θεσμικά και ουσιαστικά ανεξάρτητο Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που θα ανταποκρίνεται στην πραγματική του αποστολή, με πλουραλιστική ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία και προαγωγή του πολιτισμού.

Tα σύκα σύκα και τν σκάφη σκάφη!

-Ο «Χρήστος Παπαδάς αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Μουσικών Ραδιοφώνων του Ομίλου ΣΚΑΪ...

-Γράφαμε πρόσφατα για την ασυνέπεια της ΕΡΤ να αγράσει τα δικαιώματα των τελικών Europa League και Conference league...

-Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι η μη έγκριση της πρότασης από τους ανθρώπους της ΕΡΤ ηταν η μη συμπλήρωση της λίστας μείνοντος αθλητικών δικαιωμάτων και το κόστος δαπανων που θα έπρεπε να πληρωθούν...

-Βέβαια τα παραπάνω δεν ισχίουν στο μπάσκετ, αφού η ΕΡΤ θα μεταδωσει, παράλλλα με την NOVA που έει τα δικαιώματα, τους αγώνες της Εθνικής ομάδας ανδρών και γυναικών των Ευρωπάσκετ 2023 και Μουντομπάσκετ 2023, πληρώνοντας έξτρα τίμημα στην NOVA, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα...

-Καλό βράδυ καi εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com