ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

23 April, 2018 - 22:36

Categories: 

Στην κορυφή των τουριστικών προορισμών η Ελλάδα

Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια -που αποτελούν και προάγγελο για άνοδο αφίξεων στους ελληνικούς προορισμούς- αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 

Αυτό αναφέρεται σε μελέτη του «SETE Intelligence» και με τίτλο «Outlook 2018 – οι προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018», που περιλαμβάνει στοιχεία προγραμματισμού πτήσεων της 31ης Μαρτίου.

 

Παρ’ ότι οι αριθμοί προοιωνίζουν νέο ρεκόρ αφίξεων για τον Ελληνικό τουρισμό, το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, αναφέρει ότι ο μεν προγραμματισμός αλλάζει συνεχώς όσο εξελίσσεται η τουριστική σεζόν, ενώ οι αφίξεις υπολείπονται του αριθμού θέσεων, ανάλογα με την πληρότητα των αεροπλάνων. Επομένως η τελική μεταβολή αεροπορικών αφίξεων θα διαφοροποιηθεί απ’ ότι δείχνουν τα στοιχεία του Μαρτίου.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας βρίσκεται στο «Τop 10» των κυριότερων τουριστικών προορισμών με εξαίρεση τις αγορές Ρωσίας (11η) και ΗΠΑ (25η). Συγκεκριμένα έρχεται 1η στις προτιμήσεις Βουλγαρίας, Τουρκίας και Κύπρου, 2η στη Ρουμανία, 5η στην Ιταλία, 6η στο Ην. Βασίλειο, 7η στη Γαλλία και 8η στη Γερμανία.

 

Παράλληλα, το 2016, σε σχέση με το 2015, η χώρα μας ανέβηκε:

– μια θέση ως προορισμός στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Σουηδία,

– δύο θέσεις στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από Ρωσία,

– τρεις θέσεις στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από Ρουμανία.

πηγή athina984.gr

olymbic idea