ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

10 October, 2017 - 04:42

Categories: 

Στις 12 και 19 Νοεμβρίου οι εκλογές για τη νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Στις 12 και 19 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι δύο γύροι της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς ανακοίνωσε, ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έλαβε από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής των εκλογών.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ειδικά στην Αθήνα κατά τον A’ γύρο, στις 12 Νοεμβρίου, αποφασίσθηκε να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους.

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της επιτροπής έχει ως εξής:

«Οι εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν.Κ.Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι, έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η προετοιμασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλοί εθελοντές δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν (www.dpekloges.gr). Για την υποστήριξη, πάντως, της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δέχθηκε να τη συνδράμει ως Σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού».

«Έφθασε η ώρα για πολιτική, για ουσιαστικό διάλογο σχετικά με το πως η προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα γίνει πραγματικά μεγάλη και πως θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο» σημειώνει σε άτυπη ενημέρωση της η πλευρά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη αναφορικά με την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

«Κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή αρχηγού της προοδευτικής παράταξης σε κλειστή παλαιοκομματική σύναξη, επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι και μιλά για κακοστημένη μεθόδευση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εκλογών που συμπίπτει με τη διεξαγωγή Μαραθωνίου στην Αθήνα. Καλούμε όλους να πάρουν καθαρή θέση, θέλουν ή όχι αδιάβλητες εκλογές με μεγάλη συμμετοχή διερωτάται το Ποτάμι. Ο στόχος αυτών που οργανώνουν μια παρέλαση μηχανισμών έχει φανεί με μια εκλογή με όσους το δυνατόν λιγότερους ψηφοφόρους, ένα κόμμα φέουδο και ελεγχόμενο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα τους περάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά Το Ποτάμι.

Γεννηματά: «Οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις»

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις», επανέλαβε με έμφαση τη επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη δεύτερη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου του φορέα.

Τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαραταξη διεκδικεί αυτόνομο ρόλο στις εξελίξεις και διεμήνυσε ότι : «Όποιος θέλει κόμματα μπαλαντέρ, άμορφους κεντρώους χώρους και δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της ΝΔ να τα αναζητήσει αλλού».  Για τις εξελίξεις στην ηγεσία του νέου φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς η κ. Γεννηματά επέμεινε ότι «τώρα πλέον είναι η ώρα της πολιτικής» και απηύθυνε γενικό προσκλητήριο «προς όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να συμμετέχουν στις εκλογές για τον νέο φορέα».

«Έφθασε η ώρα για πολιτική, για ουσιαστικό διάλογο σχετικά με το πως η προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα γίνει πραγματικά μεγάλη και πως θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο» σημειώνει σε άτυπη ενημέρωση της, η πλευρά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αναφορικά με την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Η πλευρά του κ. Καμίνη προσθέτει ότι η δημόσια συζήτηση επί της διαδικασίας όπως είπε «προκάλεσε κόπωση και αμφιβολία στους πολίτες τελείωσε».

Εν τω μεταξύ, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κ. Γεννηματά και του Γιώργου Καμίνη το Ποτάμι, σχετικά με την απόφαση για διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις 12 Νοεμβρίου.

Κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή αρχηγού της προοδευτικής παράταξης σε κλειστή παλαιοκομματική σύναξη, επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι και μιλά για καλοστημένη μεθόδευση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εκλογών που συμπίπτει με τη διεξαγωγή Μαραθωνίου στην Αθήνα.

«Η κ. Γεννηματά επιμένει ότι ο μαραθώνιος κόβει απλώς την πόλη για 3 ώρες ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων – ο πρώτος που θα έπρεπε να επισημάνει την ακαταλληλότητα της μέρας-σιωπά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ποταμιού.

«Καλούμε όλους να πάρουν καθαρή θέση, θέλουν ή όχι αδιάβλητες εκλογές με μεγάλη συμμετοχή» διερωτάται το Ποτάμι. Ο στόχος αυτών που οργανώνουν μια παρέλαση μηχανισμών έχει φανεί με μια εκλογή με όσους το δυνατόν λιγότερους ψηφοφόρους, ένα κόμμα φέουδο και ελεγχόμενο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα τους περάσει» καταλήγει το Ποτάμι.

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις», επανέλαβε με έμφαση τη επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας νωρίτερα στη δεύτερη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου του φορέα. Τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικεί αυτόνομο ρόλο στις εξελίξεις και διεμήνυσε ότι : «Όποιος θέλει κόμματα μπαλαντέρ, άμορφους κεντρώους χώρους και δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της ΝΔ να τα αναζητήσει αλλού».

Για τις εξελίξεις στην ηγεσία του νέου φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς η κ. Γεννηματά επέμεινε ότι «τώρα πλέον είναι η ώρα της πολιτικής» και απηύθυνε γενικό προσκλητήριο «προς όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να συμμετέχουν στις εκλογές για τον νέο φορέα».


πηγή athina984.gr

olymbic idea