ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

15 June, 2017 - 02:49

Categories: 

Συγκίνηση για την επέτειο του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ 87

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την επέτειο των 30 χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Παρόντα ήταν σχεδόν όλα τα μέλη της «χρυσής» ομάδας και πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, αλλά υπήρξαν και ηχηρές απουσίες από τους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στο έπος του 1987 δήλωσε: «Μια παρουσία πολυπληθής, σημαντική που δείχνει ακόμα και σήμερα την απήχηση που έχει η επιτυχία του ’87.

Η 14η Ιουνίου 1987 είναι μια ημερομηνία ορόσημο, ένας φάρος που έδειξε και δείχνει ακόμα μια πορεία με ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό. Είναι αυτό που αποδεικνύει πως όταν είμαστε ενωμένοι, τότε μπορούμε να πετύχουμε και το ακατόρθωτο. Λίγους μήνες πριν γίνει αυτή η επιτυχία που ανήκει στους παίκτες, που ήταν οι πρωταγωνιστές του αγωνιστικού χώρου».

Ο Παναγιώτης Φασούλας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της επίσημης αγαπημένης και του ελληνικού μπάσκετ.

«Το σημαντικό είναι ότι για μένα το μπάσκετ είναι στην κορυφή για 30 χρόνια κι έχει μεγαλώσει γενιές αθλητών. Η επιτυχία του ’87 και του 2005 για εμένα ήταν μεγαλύτερες. Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες σε άνδρες και γυναίκες», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή athina984.gr

olymbic idea