ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

13 September, 2018 - 00:50

Categories: 

Συνεργασία Action24 με το αμερικανικό CBS, πρεμιέρα μεταδόσεων κυπέλλου Ελλάδας στην Cosmote TV και Athens Voice 102.5 με... Περρή!

Μέσα από την υπογραφή της νέας συνεργασίας του ACTION 24 με το CBS, o σταθμός αποκτά δικαιώματα που προβάλλονται με μεγάλη επιτυχία στην Αμερική.

 

Το νέο πρόγραμμα ξεκινάει 17 Σεπτεμβρίου και εκτός από τις πετυχημένες ενημερωτικές εκπομπές ενισχύει και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα με σειρές και ταινίες πρώτης τηλεοπτικής προβολής.

 

Το ACTION24 συνεχίζει και τις συνεργασίες με την RAI αλλά και τις εταιρείες διανομής ODEON και FEELGOOD.

 

Στόχος και την νέα τηλεοπτική σεζόν είναι να συνεχίσει να προσφέρει δυναμικό, ποιοτικό, τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Mε...Περρή και Πανούτσο το νέο πρόγραμμα για τον Athnens Voice 102.5 

Το νέο πρόγραμμα του Athens Voice 102.5:

 

07:00 – 09:00 Βαγγέλης Περρής

09:00 – 10:00 Νίκος Ζαχαριάδης

10:00 – 12:00 Αντώνης Πανούτσος – Μάκης Προβατάς

12:00 – 14:00 Στέφανος Τσιτσόπουλος

14:00 – 16:00 Άννα Αναστασίου (από 24/9)

16:00 – 18:00 Μαρία Πετρίδη

18:00 – 20:00 Τζένη Μελιτά – Κατερίνα Παπαγεωργιάδη

20:00 – 22:00 Θάλεια Καραμολέγκου

22:00 – 00:00 Στέφανος Δάνδολος

Κύπελλο Ελλάδας στην Cosmote TV

 

Πρεμιέρα στις μεταδόσεις του κυπέλλου Ελλάδας για την Cosmote TV, με τις αναμετρήσεις Εθνικός-Ηρακλής (Κυριακή 16/9 16.30) και Νίκη Βόλου-Δόξα Δράμας (Κυριακή 16/9 18.30), από την 1η φάση του θεσμού.

Λ. Κρέτσος: Ανάγκη να προχωρήσει η αδειοδότηση και για τα περιφερειακά κανάλια

 

 

Για το θέμα της κάλυψης των «λευκών περιοχών» της χώρας με τηλεοπτικό σήμα μίλησε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας» ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος. Ο κ. Κρέτσος είπε ότι «πρόκειται για μία πολιτική η οποία ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια μίας δράσης επιχορήγησης των μόνιμων κατοίκων στη Θράκη και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που ξεκίνησε πέρσι, ώστε να καλύπτουμε αυτό το μαύρο, το οποίο έχουν χιλιάδες συμπολίτες μας στις τηλεοπτικές οθόνες».

 

«Εν έτει 2018, δυστυχώς ακόμη χιλιάδες συμπολίτες μας (πιστεύω ότι είναι πάνω από 500 χιλ.) δεν έχουν πρόσβαση στο προϊόν της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας» τόνισε.

 

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε «έγκλημα» αυτό που είχε συμβεί στο χώρο των media και τόνισε ότι έχει ονοματεπώνυμο: «Γνωρίζουμε όλοι τις σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ των προηγούμενων κυβερνήσεων, των τραπεζών και των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, και είχαν συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως θαλασσοδάνεια, έλλειψη αδειοδότησης και την περίπτωση της Digea. Η οποία είναι μία φθηνή επένδυση για τους καναλάρχες, με μεγάλα όμως, και εγγυημένα κέρδη. Επειδή όμως το πρόβλημα αφορά όλους τους πολίτες, όλες οι πολιτικές δυνάμεις ακολούθησαν την πολιτική την οποία εφαρμόζουμε αυτή τη στιγμή ώστε να υπάρχει καθολική τηλεοπτική κάλυψη. Η ψηφιακή μετάβαση δεν έγινε με ομαλό τρόπο. Θα έλεγα μάλιστα πως έγινε με αδιαφανή και αναποτελεσματικό τρόπο. Από τη συνθήκη της Γενεύης κατοχυρώνονται συχνότητες για τη χώρα μας, όπως και για τους γείτονες μας, τους Βούλγαρους, τους Τούρκους και τους Ιταλούς. Η μετάβαση όμως στην ψηφιακή τηλεόραση, δεν ξεκινά, ως όφειλε, το 2006, καθώς μία κυβέρνηση πρέπει να κοιτάζει μπροστά, στις νέες τεχνολογίες που έρχονται, αλλά από το 2009. Τότε οι καναλάρχες αποκτούν 26 σημεία εκπομπής και μπορούν να ξεκινήσουν το σήμα, αλλά η ΕΡΤ που είναι ο συνολικός πάροχος δικτύου, φαινόταν να είναι ο φορέας που θα ολοκληρώσει τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα. Τελικά δεν προχωρά η διαδικασία. Δημιουργείται ένα χάρτης συχνοτήτων ο οποίος έχει τα δικά του προβλήματα.

 

Ο νόμος 4070/2012, επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, προβλέπει ότι απαγορεύεται η ταύτιση παρόχου περιοχομένου με τον πάροχο δικτύου - δηλαδή αυτός που μεταφέρει το σήμα δεν μπορεί να έχει και τηλεοπτικό κανάλι, ή να το πω πιο απλά, αυτός που είναι υπεύθυνος για τις ράγες του τραίνου δεν μπορεί να έχει βαγόνια. Ενώ πολλές χώρες της Ευρώπης ολοκληρώνουν τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, εμείς καθυστερούμε. Η Κομισιόν ζητά επιτακτικά τη μετάβαση της Ελλάδας στο ψηφιακό σήμα, καθώς είναι υποχρέωση της χώρας.

 

Μπαίνει λοιπόν ένα αυστηρό deadline. Μέσα σ' αυτό το διάστημα η ΕΡΤ κλείνει. Γίνεται ένας - ο θεός να τον κάνει - διαγωνισμός, όπου η Digea παίρνει το σήμα. Η Digea είναι μία σύμπραξη των καναλαρχών και μέσα από αυτή κατάφεραν και ξέφυγαν από το εμπόδιο που έβαζε ο νόμος 4070/2012. Στον διαγωνισμό συμμετέχει μόνο η Digea, γιατί κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές που προβλέπει, ότι δηλαδή σε 91 μέρες πρέπει να βρεις και να εγκαταστήσεις πομπούς σε όλη την χώρα, πράγμα το οποίο ίσως μόνο η ΕΡΤ θα μπορούσε να το κάνει. Έτσι κερδίζει το διαγωνισμό με ένα ανώτατο όριο τιμής, το οποίο το πληρώνουν τα περιφερειακά κανάλια και σε όσους μεταφέρει το σήμα η Digea. Προβλέπεται μία ρήτρα εγγυημένου κέρδους ώστε να μειωθεί και το επιχειρησιακό ρίσκο. Όλα αυτά δείχνουν τις παθογένειες και τον τρόπο όπου οι προηγούμενες κυβερνήσεις προχώρησαν στη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα. Θύματα ήταν η περιφερειακή τηλεόραση και οι χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν μπορούσαν να δουν τηλεόραση. Όλα αυτά τα προβλήματα έρχονται να κλείσουν με τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε».

 

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των περιφερειακών σταθμών, ο υφυπουργός ανέπτυξε δύο επιμέρους ζητήματα: «Το πρώτο είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκλεισε το ζήτημα με μία σύμβαση του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή δεσμεύτηκε το ελληνικό δημόσιο στην Digea, επομένως νομικά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι δεδομένο ότι η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των δικτύων των πομπών της ΕΡΤ από τον Ιανουάριο του 2019, θα διευκολύνει πάρα πολύ τα πράγματα και καλό θα είναι η Digea με την ΕΡΤ, ως πάροχοι δικτύου να έχουν μία καλή συνεργασία, προκειμένου να μην μένουν συμπολίτες μας στο μαύρο. Από εκεί και πέρα, εμείς αξιοποιούμε με τεχνολογικά ουδέτερο τρόπο και άλλες τεχνολογίες προκειμένου να καλυφθεί το ζήτημα. Για τα περιφερειακά κανάλια, θεωρώ πάρα πολύ κομβικό και σημαντικό να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Νομίζω πως αυτό θα δώσει δυνατότητα να λυθούν και άλλα ζητήματα, ένα από το οποία αφορά και το ενοίκιο το οποίο δίνουν οι περιφερειακοί σταθμοί στην Digea» δήλωσε.

Φουλ σπορ στη Cytavision

 

Tο αθλητικό περιεχόμενό της για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018-19 παρουσίασε η Cytavision σε αθλητικογράφους και συνεργάτες της, σε ειδική εκδήλωση στη Murphy’s Pub, στη Λευκωσία.

 

Μέσα από 20 αθλητικά κανάλια, οι φίλαθλοι συνδρομητές της Cytavision θα μπορούν να παρακολουθούν πολλές live μεταδόσεις. Ανάμεσά τους και τους εντός έδρας αγώνες δέκα ομάδων από το Πρωτάθλημα Cyta: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Aλκή Ορόκλινης, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Δόξα Κατωκοπιάς, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Ερμής Αραδίππου, Νέα Σαλαμίνα και Πάφος FC, καθώς και τους περισσότερους αγώνες από το Κύπελλο Κύπρου Coca-Cola, με τουλάχιστον πέντε αποκλειστικές μεταδόσεις, σε κάθε αγωνιστική.

 

Επίσης, η Cytavision έχει εξασφαλίσει τα εντός και εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ, της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα καθώς και αποκλειστικά για την Κύπρο όλους τους αγώνες των κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων UEFA Champions League και UEFA Europa League.

 

Έχει αποκτήσει επίσης το UEFA Nations League 2018-2022 (πλην όμως των αγώνων της εθνικής Κύπρου) και τους προκριματικούς αγώνες όλων των εθνικών ομάδων της Ευρώπης (πλην της Εθνικής Κύπρου) για το Euro 2020 και Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Από ξένα πρωταθλήματα η Cytavision έχει την Premier League, το FA Cup και το League Cup από Αγγλία, τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Ελλάδας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Βελγίου, Δανίας, Σουηδίας και Αυστρίας, τα Κύπελλα Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας και Ρωσίας, τον Τελικό κυπέλλου και Super Cup Ισπανίας 2018 και το International Champions Cup 2018.

 

Ο Προϊστάμενος της Διαχείρισης Αθλητικού Περιεχόμενου της Cytavision κ. Αντρέας Οικονομίδης παρουσίασε αναλυτικά το περιεχόμενο της νέας αγωνιστικής περιόδου και υποσχέθηκε ότι η Cytavision θα συνεχίσει την πορεία της με σταθερότητα και αξιοπιστία, παραμένοντας αντάξια της εμπιστοσύνης του κοινού.

Τα εν οίκω...

Η δραστηριότητα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη

 

 

Η προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, τα μέτρα στήριξης για τον Τύπο και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που αποτελούν τον άμεσο στόχο των δημοσιογραφικών Ενώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο, συζητήθηκαν στην πρώτη κοινή σύσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ με τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των Ταμείων, μετά από πρόσκληση της ΕΣΗΕΜ-Θ με την ευκαιρία των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εκ μέρους της ΠΟΕΣΥ παραβρέθηκαν η Πρόεδρος, Έλενα Ριζεάκου (ΕΣΗΕΑ), ο Α’ Αντιπρόεδρος, Τάσος Φωκιανίδης (ΕΣΗΕΜ-Θ), ο Β’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κυρούσης (ΕΣΗΕΠΗΝ), η Γενική Γραμματέας, Μιμή Τουφεξή (ΕΣΗΕΑ), ο Οργανωτικός Γραμματέας, Νίκος Συνοδινός (ΕΣΗΕΑ), η Ταμίας, Νέλλη Σπηλιοπούλου (ΕΣΠΗΤ), και ο Γιάννης Σιούλας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε), Έφορος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, αναλυτικά επίσης, σε βάθος και πολλά άλλα σημαντικά θέματα, όπως π.χ. αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων, που απασχολεί και το δημοσιογραφικό κλάδο μαζί με πολλούς άλλους.

 

Επίσκεψη ΔΕΠΘΕ (TV100 – FM100)

Σημαντική ήταν η επαφή με τον Πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ, Λ. Ζαχαριάδη, και τους συναδέλφους Φ. Στάγκο (Γενικός Διευθυντής) και Β. Κοντογουλίδη (Διευθυντής FM100 και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ) που είχαν η Πρόεδρος, Ε. Ριζεάκου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Τ. Φωκιανίδης  και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Ν. Καρράς, κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα σχετικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις πληροφόρησης της Θεσσαλονίκης.

 

ΕΡΤ 3

Το παρόν και το μέλλον του τρίτου τηλεοπτικού καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης συζητήθηκαν από την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ και τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ και αθλητικό συντάκτη της ΕΡΤ 3, Γ. Βοϊτσίδη, από τη μια πλευρά, και με το Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3, Α. Κάντερ-Μπαξ και τους Κ. Αθανασιάδη (Διευθυντή Ενημέρωσης) και Α. Μάρκου (Διευθυντή Ειδήσεων) από την άλλη.

 

Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Επίσκεψη στα γραφεία και στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο χώρο της ΔΕΘ και στο «Πρακτορείο 104,9 FM» πραγματοποίησαν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, όπου συναντήθηκαν με τους συναδέλφους Μ. Ψύλο, Πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Διευθύντρια του γραφείου Β. Ελλάδας, Σοφία Παπαδοπούλου, την αρχισυντάκτρια Αλεξάνδρα Γούτα και τον Διευθυντή Κ. Παπαδάκη, ενώ το πρωί της Κυριακής μαζί με τη γενική Γραμματέα, Μ. Τουφεξή, παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Πρακτορείου με θέμα «Ελληνοαμερικανική δημοσιογραφική συνεργασία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων». Στα δύο πάνελ των συζητήσεων συμμετείχαν γνωστοί έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι.

 

Εφημερίδα «Μακεδονία»

Την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του πρώτου φύλλου της επανέκδοσης της κυριακάτικης εφημερίδας «Μακεδονία», αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ με την Πρόεδρο, Ε. Ριζεάκου, τον Αντιπρόεδρο, Τ. Φωκιανίδη, και τον Έφορο, Γ. Σιούλα, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Ν. Καρρά, επισκέφθηκαν τα γραφεία της για να ευχηθούν «καλοτάξιδη» και καλή δύναμη στους εργαζόμενους, μέσω του Διευθυντή, Μ. Αλεξανδρίδη, της Διευθύντριας σύνταξης, Χ. Χαλεπλίδου, αλλά και συναδέλφων που εργάζονταν εκείνη την ώρα.

 

Στα περίπτερα των ΜΜΕ

Δεν μπορούσαν να λείψουν οι επισκέψεις της αντιπροσωπείας της ΠΟΕΣΥ στα περίπτερα των ΜΜΕ στο χώρο της ΔΕΘ, στη διάρκεια των οποίων Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος συνάντησαν και συνομίλησαν με συναδέλφους από τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην Έκθεση και κάλυπταν με ρεπορτάζ τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις.

ΕΤΕΡ: Η ALTER EGO επανέρχεται στην προσπάθεια για πτώχευση της εταιρείας του Βήμα fm (99,75%)

 

 

Την ερχόμενη Δευτέρα 17η Σεπτεμβρίου συζητείται στις 09.00, στην αίθουσα 202 του κτιρίου 11, στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) η νέα αίτηση της ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε. για ορισμό διοικητικού συμβουλίου με αποκλειστικό σκοπό την πτώχευση της εταιρείας που είχε και λειτουργούσε τον ραδιοσταθμό «Βήμα fm».

 

Η Ένωσή μας θα είναι παρούσα υπερασπιζόμενη τα μέλη της, καθώς σε περίπτωση που συμβεί αυτό που αιτείται η ALTER EGO, όλοι οι εργαζόμενοι θα χάσουν μισθούς και αποζημιώσεις πολλών ετών. Μαζί μας θα είναι και η Ομοσπονδία μας, η ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς και τα  Σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ που έχουν εργαζόμενους σε επίσχεση εργασίας στην εν λόγω εταιρεία. Συγχρόνως αρωγός μας θα είναι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

 

H περίπτωση του συγκεκριμένου ραδιοσταθμού και οι χειρισμοί της μεγαλομετόχου ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε. αποτελούν ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με αποκλειστικό υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη της παραπάνω εταιρείας Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο προαναφερόμενος, με την ίδια εταιρεία, δραστηριοποιείται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια και έχει στην κατοχή του μεγάλο αριθμό έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει άλλα τόσα.

 

Ζητά, με κυνικό μάλιστα τρόπο, από την Ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίσει έτσι ώστε να μην πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, στα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο.

 

Την Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Βήμα fm» θα είναι εκεί μαζί με τα Σωματεία και το Ελληνικό Δημόσιο ώστε να αναδείξουμε τα παραπάνω και να ζητήσουμε το προφανές από την πλευρά Μαρινάκη, δηλαδή να αναλάβει τις ευθύνες της εταιρείας του.

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

 

-Στο Epsilon TV συντονίστηκαν κατά μέσο όρο 883.000 τηλεθεατές, με μέση τηλεθέαση 8,5% και μέσο μερίδιο 22,5% (ήτοι, επί των ανοικτών δεκτών), παρακολούθησαν την αναμέτρηση Ουγγαρία-Ελλάδα.  Επίσης,  έφτασε σε μέσο όρο τετάρτου μέχρι 26,6% στο γενικό, 27,7% στο δυναμικό κοινό 18-54, ενώ στο ανδρικό κοινό σκαρφάλωσε στο 33,8%...

-Ο διαγωνισμός «Σταρ Ελλάς» κάνει τηλεοπτικό comeback και θα μεταδοθεί από το Μακεδονία TV στις 30 Σεπτεμβρίου...

-Eλλάδα-Σερβία το βράδυ της Πέμπτης (13/9 21.00) στην ΕΡΤ1 σε περιγραφή Β, Ιωάννου και Δ. Χατζηγεωργίου...


-Ραδιοφωνικά, ο Κ. Γιαλιτάκης θα περιγράψει για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Σ. Καβαλιεράτος για το Sport24 Radio και ο Χ. Ρομπόλης για το ΣΠΟΡ FM...


-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea