ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

14 April, 2018 - 03:46

Categories: 

Συριακό : Αντιπαραθέσεις και προειδοποιήσεις εντός και εκτός του Σ.Α. του ΟΗΕ

Με κομμένη την ανάσα η Διεθνής Κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Συριακό. Τα 24ωρα που κυλούν είναι κρίσιμα. Στη συνεδρίαση του του Σ.Α. του ΟΗΕ υπήρξε μεγάλη αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ρωσίας.

 

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ουάσινγκτον οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τουλάχιστον 50 φορές κατά την τελευταία επταετία.

 

Ταυτόχρονα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ διαθέτουν αποδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση διέπραξε την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της Ντούμας αλλά συνεχίζουν να εργάζονται προκειμένου να ταυτοποιήσουν το μείγμα των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν.

 

Σε αυτό το φόντο η Μόσχα κατηγορεί τη Βρετανία για την «προβοκάτσια» στην Ανατολική Γούτα της Συρίας με «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα. Χωρίς να κατονομάσει την χώρα, ανάλογη κατηγορία είχε απευθύνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας για τον ρόλο μιας «ρωσόφοβης» χώρας σε μια «σκηνοθετημένη» επίθεση.

 

Η εκπρόσωπος της Βρετανίας Κάρεν Πιρς απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι το Λονδίνο εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην επίθεση με χημικά στην Ντούμα.

 

«Εάν δεχθούμε επίθεση θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, προειδοποίησε η Συρία δια του πρεσβευτής της στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ αλ Τζααφάρι.«Δεν συνιστά απειλή. Είναι υπόσχεση» είπε χαρακτηριστικά.

 

πηγή  Αθήνα 9.84

olymbic idea