ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

26 September, 2023 - 16:29

Categories: 

Τα κάνει όλα και συμφέρει ο Πινέδα για την ΑΕΚ!

 

Σε παίκτη – ορχήστρα εξελίσσεται για την ΑΕΚ ο Ορμπελίν Πινέδα!

Με τις εμφανίσεις του ο διεθνής Μεξικανός δικαιώνει τόσο τον Ματίας Αλμέιδα που ήθελε όσο τίποτε άλλο αρχικά να τον φέρει στην ΑΕΚ και εν συνεχεία να τον κρατήσει στην Ελλάδα, όσο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη που έκανε το παν για να αγοράσει τα δικαιώματά του από την Θέλτα (με 6,5 εκατ. ευρώ) και τον διατήρησε στο ρόστερ.

Ο Μεξικανός δεν αποτέλεσε μόνο τον σκόρερ του νικητήριου τέρματος, αλλά ήταν-μαζί με τον Στίβεν Τσούμπερ-ο MVP της χθεσινής νίκης της «Ένωσης» επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο (1-2) και παράλληλα έδειξε πως μπορεί να προσφέρει σε μία ακόμη θέση, αυτή του αριστερού μπακ.

Στα τελευταία 20 λεπτά του ντέρμπι (αντικαταστάθηκε ο Μιλάντ Μοχαμάντι στο 75’) κλήθηκε να αγωνιστεί στη θέση του Ιρανού και τα πήγε περίφημα, αφού ανταποκρίθηκε ανασταλτικά, κράτησε την μπάλα και έβγαλε αρκετές φορές την ομάδα του στην επίθεση.

Ο 27χρονος άσος δεν είχε χρησιμοποιηθεί ως τώρα με τη φανέλα της ΑΕΚ ως αριστερό μπακ. Τον είχαμε δει ως κεντρικό χαφ, ως αριστερό εξτρέμ, ως επιτελικό χαφ και ως δεύτερο επιθετικό, ως δεξιό χαφ, ενώ είχε παίξει μέχρι και δεξί μπακ (στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ μετά την αποβολή του Ρότα και όχι μόνο).

Πλέον είδαμε πως μπορεί να δώσει πράγματα, εφόσον χρειαστεί, ακόμη και σε αυτή τη θέση. Οι μόνες θέσεις στις οποίες δεν έχει αγωνιστεί ως τώρα με την ΑΕΚ είναι-δίχως υπερβολή-του σέντερ φορ, του… τερματοφύλακα και του στόπερ. Αν και για την τελευταία μη βάλετε το χέρι σας στη φωτιά ότι δεν θα τον δούμε, μετά τα μαζεμένα προβλήματα απουσιών (με τελευταίο του Κάλενς) που υπάρχουν στο κέντρο άμυνας της «Ένωσης».

To χθεσινό γκολ ήταν το ενδέκατο του Πινέδα με την ΑΕΚ σε 51 εμφανίσεις, ενώ έχει ακόμη και 4 ασίστ. Μάλιστα, έφτασε τα τρία γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού είχε σκοράρει στην ήττα με 2-1 και τη νίκη με 1-0 την περασμένη σεζόν για την κανονική περίοδο. Η μόνη άλλη ελληνική ομάδα στην οποία έχει πετύχει τόσα γκολ ο Μεξικανός είναι ο Βόλος.

 

Ομάδα: