ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

27 June, 2022 - 02:23

Categories: 

Τηλεθεάσεις, αύξηση στις συνδρομές του NBA League Pass στην Ελλάδα και η συνεργασία NBA-Kylian Mbappé για την παραγωγή περιεχομένου!

Aλλαγή είχαμε στην κορυφή των μετρήσεων της Nielsen την περασμένη εβδομάδα  με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ με 13,7%. και το Mega να βρεθεί στη δεύτερη θέση με13,6%,  Ο Alpha ήταν τρίτος με 13,1%, ενώ ο ΑΝΤ1 βρέθηκε και πάλι στην τέταρτη θέση με 12,1%. Το Star είχε επίσης μικρή πτώση στο 9,3%, το ίδιο και το Open, που βρέθηκε στο 4,6%. Τέλος, το Μακεδονία TV κατέγραψε ποσοστό 1,7%.

 

Η ΕΡΤ συνολικά είχε μόλις 8,8%, με την ΕΡΤ1 στο 4,6%, την ΕΡΤ2 στο 1,8%, ενώ μόνο η ΕΡΤ3 είχε άνοδο, λόγω της μετάδοσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου, στο 2,4%. 

Aύξηση 3% στις συνδρομές του NBA League Pass στην Ελλάδα

 

 

Με σημαντική αύξηση σε συνδρομές και τηλεθέαση έκλεισε η επετειακή 75η σεζόν του NBA στην Ευρώπη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τους Ευρωπαίους φανς να είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές μετά από εκείνους των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι συνδρομητές του ΝΒΑ League Pass στην περιοχή ενισχύθηκαν συνολικά κατά 23%, ενώ μετά την έναρξη των φετινών Playoffs, καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 20%. Αντίστοιχα στην Ελλάδα σημειώθηκε αύξηση 3% στις συνδρομές του NBA League Pass κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου, ενώ με την έναρξη των Playoffs σημειώθηκε επιπλέον αύξηση κατά 32%, με τους Έλληνες φιλάθλους να παρακολουθούν τους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ με αμείωτο ενδιαφέρον. Μάλιστα οι Έλληνες φανς ήρθαν φέτος λίγο πιο κοντά στο ΝΒΑ, αφού η λίγκα εγκαινίασε το πρώτο επίσημο ΝΒΑ Fan Club για την Ελλάδα, μέσω του οποίου είχαν την δυνατότητα να μαθαίνουν πρώτοι όλα τα τελευταία νέα που αφορούσαν την εξέλιξη του πρωταθλήματος, να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς και να τεστάρουν τις γνώσεις τους σε διάφορα μπασκετικά κουίζ.

 

Από την άλλη, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 226 εκατ. προβολές κατά την διάρκεια της regular season, παρουσιάζοντας αύξηση 23%. Σε αυτό φυσικά έπαιξε ρόλο και η συμμετοχή των δυο Ευρωπαίων φιναλίστ για την ανάδειξη του MVP, του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο (Milwaukee Bucks) και του Σέρβου Νίκολα Γιόκιτς (Denver Nuggets). Είναι γεγονός ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι δυο κορυφαίοι Ευρωπαίοι παίκτες χάρη στις εκπληκτικές τους ικανότητες καταφέρνουν να αναδεικνύονται MVP του ΝΒΑ, κάνοντας όλη την Ευρώπη να μη βλέπει την ώρα να τους παρακολουθήσει να αναμετρώνται με τα υπόλοιπα αστέρια του πρωταθλήματος.

 

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της τηλεθέασης έπαιξε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παιχνίδια υψηλού επιπέδου και να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ομάδες σε προσιτές για την περιοχή τους ώρες. Στo πλαίσιo των NBA Saturdays & Sundays Games, προβλήθηκαν φέτος 56 αγώνες σε prime time ώρες για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Στην Γαλλία για παράδειγμα, τα Primetime Games για τη σεζόν 2021-22 και συγκεκριμένα τα NBA Saturdays, σημείωσαν 46% αύξηση, με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που έχει καταγραφεί ποτέ από την αρχή αυτής της πρωτοβουλίας.

 

Ο Ralph Rivera, Διευθύνων Σύμβουλος του NBA σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή δήλωσε: «Είδαμε φέτος υψηλότερα ποσοστά στην τηλεθέαση, τη συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις συνδρομές στο NBA League Pass και τα προγράμματα ανάπτυξης νέων σε διάφορες βασικές αγορές σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Με την επιστροφή των διεθνών αγώνων μας την επόμενη σεζόν στο Άμπου Ντάμπι και το Παρίσι, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να είσαι φίλαθλος του ΝΒΑ τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλη την Ευρώπη.»

Συνεργασία NBA-Kylian Mbappé για την παραγωγή περιεχομένου

 

 

Το NBA και η Zebra Valley – η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής του Kylian Mbappé, νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, μέλους της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας και επιθετικού της Paris-Saint Germain ανακοίνωσαν σήμερα μια πολυετή συνεργασία για τη δημιουργία περιεχομένου που θα προσελκύσει τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

 

Η συνεργασία εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο NBA Draft 2022 presented by State Farm στο Barclays Center, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο Mbappé παρακολούθησε το Draft μαζί με 15 αγόρια και κορίτσια από το ίδρυμά του, τα οποία ταξίδεψαν από τη Γαλλία και έβγαλαν φωτογραφίες επί σκηνής κατά την διάρκεια της διοργάνωσης με τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Adam Silver και με παίκτες που επιλέχτηκαν στο Draft.

 

«Η στρατηγική αυτή συνεργασία μεταξύ της Zebra Valley και του ΝΒΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να φέρουμε κοντά τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ μέσω premium περιεχομένου, με την εξιστόρηση ιστοριών που έχουν αξία», δήλωσε ο Mbappé.  «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα του NBA για να ενθαρρύνουμε τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ των παγκόσμιων κοινοτήτων και να καταστήσουμε τις πολιτιστικές συζητήσεις πιο ουσιαστικές.»

 

«Η ένταξη του Kylian Mbappé στην οικογένεια του ΝΒΑ δείχνει την παγκόσμια απήχηση του μπάσκετ του ΝΒΑ και τη σύγκλιση της λίγκας, της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας και της λαϊκής κουλτούρας», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Fan Engagement και Direct-to-Consumer του ΝΒΑ για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, Γιώργος Αϊβάζογλου.  «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Kylian και την ομάδα της Zebra Valley για τη δημιουργία μοναδικού, ελκυστικού περιεχομένου που θα προσελκύσει και θα εμπνεύσει τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο.»

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Οι “Πρωταγωνιστές” και στην “Καθημερινή”. Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μία σελίδα παρουσιάζει τους δικούς του “Πρωταγωνιστές”  ξεκινώντας με την παρουσίαση της διαδρομής της ζωής του  Γιώργου Βότση...

-Από αύριο 27 Ιουνίου μέχρι την άλλη Κυριακή 3 Ιουλίου ο En Lefko 87.7 θα παίζει αγαπημένα αποσπάσματα από εκπομπές του Κωνσταντίνου Τζούμα, ενώ οι συνεργάτες του και ραδιοφωνικοί παραγωγοί μοιράζονται ιστορίες με εκείνον στον αέρα του σταθμού...

-Ο «Αέρας» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία της Νατάσας Ζαγκλή, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στις 9 το βράδυ, είναι η τελευταία ραδιοφωνική θεατρική παράσταση της σεζόν από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7...

-Παρότι η Cosmote TV έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα του πρωταθλήματος Ρωσίας κα ιγια την σεζόν 2022-2023, προς το παρόν δεν θα μεταδίδει αγώνες λόγω του "εμπάργκο" στην Ρωσία...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com