ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

5 February, 2018 - 05:45

Categories: 

Τηλεθεάσεις, πωλήσεις εφημερίδων, η «Μηχανή του Χρόνου» και πρεμιέρα Μπαμπινιώτη στην TV!

H πρεμιέρα του «Survivor» στον ΣΚΑΪ αλλά και η εκμετάλλευσή του σε όλες τις εκπομπές και τις ειδήσεις του καναλιού εκτόξευσαν τον σταθμό του Φαλήρου στην κορυφή, με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του ΑΝΤ1 και Alpha που περιορίστικαν σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

 

22 – 28/1

(ηλικία 15-44)

 

15 – 21/1

(ηλικία 15-44)

 

ΣΚΑΪ 17,4% (16,9) 14,1% (9)

ALPHA 15,1% (14,6) 15,4% (15,5)

ΑΝΤ1 14,3% (13,2) 14,3% (13,5)

STΑR 11,9% (13,8) 12,4% (11,1)

E-ΤV 7,6% (4,5) 8,7% (5,5)

MEGA 6,6% (9,3) 6,9% (10,6)

ΕΡΤ1 4,9% (2,1) 4,8% (2,1)

ΕΡΤ2 1,6% (0,8) 1,9% (1,1)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV 0,6% (0,5) 0,8% (0,6)

 

Πηγή: Nielsen

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει την «Αντίσταση στη Βουλγαρική Κατοχή»

 

Η «Μηχανή του Χρόνου» επανέρχεται την Δευτέρα 5/2 στις 21.00 με νέο επεισόδιο «Αντίσταση στη Βουλγαρική Κατοχή». Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες που συγκεντρώνει ο Χρίστος Βασιλόπουλος, «μεταφερόμαστε» στη Βόρεια Ελλάδα του 1941. Εκεί, πραγματοποιούνται οι πρώτες ένοπλες ελληνικές επιθέσεις κατά των Βουλγάρων κατακτητών. Επιζώντες και συγγενείς των θυμάτων μιλούν για όσα βίωσαν.

 

Η «Μηχανή του Χρόνου» επανέρχεται την Δευτέρα 5/2 στις 21.00 με νέο επεισόδιο «Αντίσταση στη Βουλγαρική Κατοχή». Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες που συγκεντρώνει ο Χρίστος Βασιλόπουλος, «μεταφερόμαστε» στη Βόρεια Ελλάδα του 1941. Εκεί, πραγματοποιούνται οι πρώτες ένοπλες ελληνικές επιθέσεις κατά των Βουλγάρων κατακτητών. Επιζώντες και συγγενείς των θυμάτων μιλούν για όσα βίωσαν.

 

Ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μέσα από τη νέα παραγωγή της COSMOTE TV «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», εξηγεί και σχολιάζει, με λόγο απλό και κατανοητό, λέξεις και συνήθη γλωσσικά λάθη, βοηθώντας μας έτσι να χρησιμοποιούμε σωστότερα την ελληνική γλώσσα. Η εκπομπή, η οποία αποτελείται από 50 τρίλεπτα επεισόδια, κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY τη Δευτέρα 5/2 στις 20.50, και θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, μας συστήνει αυτή την εβδομάδα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, που χάρη στην καινοτόμο δράση του σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, έχει διακριθεί πολλές φορές σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Παράλληλα, η ίδρυσή του συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής (Τετάρτη 7/2, 21.00).

 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY «Διακεκριμένοι Διεθνώς», προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κουρεντζής: Ο επαναστάτης της κλασικής μουσικής». Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον αντισυμβατικό και εκκεντρικό Θεόδωρο Κουρεντζή, έναν από τους σπουδαιότερους μαέστρους της εποχής μας, καθώς ηχογραφεί την όπερα «Ντον Τζιοβάνι» και μιλά για την κλασική μουσική (Κυριακή 4/2, 21.00).

 

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η εκπομπή «Οδύσσεια Μαγειρικής», η οποία μας καλεί να γνωρίσουμε τις αυθεντικές γεύσεις και την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, μέσα από μια ξεχωριστή μαγειρική οδύσσεια. Ο σεφ Γιώργος Γεράρδος κι η Μυρτώ Σταυρίδη ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και παρουσιάζουν παραδοσιακές τοπικές συνταγές. Αυτήν την εβδομάδα, η Μυρτώ επισκέπτεται τον Βόλο κι ανακαλύπτει τη βιομηχανική και πολιτιστική του κληρονομιά, ενώ δεν παραλείπει να κάνει μια στάση στα τσιπουράδικα της περιοχής. Στο μεταξύ, ο σεφ εμπνέεται από την πόλη και εκτελεί μοναδικές συνταγές (Τρίτη 6/2, 18.00).

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης στη νέα παραγωγή της COSMOTE TV «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» στο COSMOTE HISTORY
Τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας αναλαμβάνει να αναδείξει η νέα εκπομπή του COSMOTE HISTORY «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», που παρουσιάζει ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, προσφέροντας μέσα από τρίλεπτα fillers, χρήσιμα μαθήματα για το πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας.

 

Τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας αναλαμβάνει να αναδείξει η νέα εκπομπή του COSMOTE HISTORY «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», που παρουσιάζει ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, προσφέροντας μέσα από τρίλεπτα fillers, χρήσιμα μαθήματα για το πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας.

 

Στη νέα εκπομπή, που είναι μία παραγωγή της COSMOTE TV, ο καθηγητής αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής γλώσσας, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή αναδεικνύει επίσης τον γλωσσικό πλούτο, τη δύναμη, αλλά και τη διεθνή παρουσία της γλώσσας μας, κάνοντας παράλληλα αναφορές στην κυπριακή διάλεκτο και «απαντώντας» σε ερωτήσεις και απορίες των τηλεθεατών.

 

Το «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και θα προβάλλεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50. Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον «θησαυρό» της ελληνικής γλώσσας, ενώ στα επόμενα επεισόδια θα μάθουμε την ετυμολογία των λέξεων «αγαπώ - φιλώ - έρωτας», του ονόματος «Αλέξανδρος», τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα ρήματα με αιτιατική, την απόδοση ξένων λέξεων, τις δάνειες λέξεις στην ελληνική γλώσσα, και πολλά άλλα.

 

Τίτλοι τέλους για Mαχαίρα-Παν Παν

 

Χρήστος Μαχαίρας και Παναγιώτης Παναγιώτου παραιτήθηκαν από την διεύθυνση της "Νέας Σελίδας". Αιτία της αποχώρησης είναι οι αιφνίδιες αποφάσεις του εκδότη Ηλία Λιβάνη, ο οποίος ερήμην της διεύθυνσης προχώρησε σε απολύσεις περίπου 12 δημοσιογράφων και συντακτών ύλης (σε σύνολο λιγότερων από 70 εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων)! Παράλληλα, κοινοποίησε τροποποιημένες συμβάσεις σχεδόν σε όλο το προσωπικό με σημαντικές μειώσεις μισθού, ζητώντας να τις υπογράψουν αλλιώς θα ξεκινούσε η διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης (όπως αναφερόταν σε συνοδευτική επιστολή). Ενώ όσοι συνομιλούν μαζί του εισπράττουν ότι σκέφτεται ακόμα και να αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας.

BHMA... κορυφής!

 

Οι πωλήσεις των εφημερίδων την τελευταία Κυριακή του Γενάρη (28/01/2018) ήταν ανεβασμένες κατά 10.380 φύλλα και οι εφημερίδες πούλησαν πανελλαδικά στο σύνολό τους 275.410 φύλλα. Η εντυπωσιακή άνοδος ήταν  για το ΒΗΜΑ, που πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες με 65.690 φύλλα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Πρώτο Θέμα  και στην τρίτη θέση υποχώρησε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  με 59.030. Η Real News δεν δημοσιοποιεί τις κυκλοφορίες της.

Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων πανελλαδικά στις 28/01/2018, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ έχουν ως εξής:

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής:   65.690 φύλλα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:   65.260

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:   59.030   

ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  21.820  

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:  12.640  

ΤΥΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  11.610   

DOCUMENTO:   10.120

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ:  8.220 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: 7.030 

KONTRA NEWS ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  5.850  

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  3.160 

ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  2.680   

ΤΟ ΠΑΡΟΝ:  1.620    

ΤΟ ΧΩΝΙ:  620

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  60  φύλλα

Στην... μικρή και στην...μεγάλη TV!

 

Οι υποψηφιότητες των OSCAR® μέσα από το BUZZ της COSMOTE TVΈναν μήνα πριν την 90η τελετή απονομής των βραβείων OSCAR®, η εκπομπή BUZZ της COSMOTE TV, με τον Γιώργο Σατσίδη, φιλοξενεί μία σειρά από αφιερώματα για τις φετινές υποψηφιότητες. Κάθε Κυριακή βράδυ στις 20.35 μέχρι τη βραδιά της απονομής, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προγνωστικά, αναλύσεις, αλλά και μοναδικά βίντεο με τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές των υποψήφιων ταινιών. Οι αφιερωματικές εκπομπές του BUZZ, γυρίζονται στο Λος Άντζελες – στην πηγή των γεγονότων – και θα προβάλλονται από την Κυριακή 4/2 μέχρι και την Κυριακή 11/3 στο COSMOTE CINEMA 1HD.

Το πρώτο αφιέρωμα της εκπομπής, ξεκινά την Κυριακή 4/2, με τις υποψηφιότητες Α’ ανδρικού και Α’ γυναικείου ρόλου. Στις κατηγορίες αυτές βρίσκουμε τους Τιμοτέ Σαλαμέ (Call Me by Your Name), Ντάνιελ Ντέι Λιούις (Phantom Thread), Ντάνιελ Καλούγια (Get Out), Γκάρι Όλντμαν (Darkest Hour), Ντένζελ Ουάσινγκτον (Roman J. Israel, Esq) και Σάλι Χόκινς (The Shape of Water), Φράνσις ΜακΝτόρμαντ (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), Μάργκοτ Ρόμπι (I, Tonya), Σίρσα Ρόναν (Lady Bird) και Μέριλ Στριπ (The Post), αντίστοιχα. Στις επόμενες εκπομπές, θα αναλυθούν οι υποψηφιότητες στις κατηγορίες: Β’ ανδρικού και Β’ γυναικείου ρόλου, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, ενώ την ημέρα της απονομής (Κυριακή 4/3), θα παρακολουθήσουμε τις υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινίας. Την Κυριακή 11/3, δεν χάνουμε το απολογιστικό επεισόδιο του BUZZ, με τους νικητές των OSCAR®.

 

Από την Κυριακή 4/2 μέχρι και την Κυριακή 11/3, ο ανταποκριτής μας από το Λος Άντζελες, Γιώργος Σατσίδης και η εκπομπή ΒUZZ, θα βρίσκονται στις οθόνες μας, για να «μεταφέρουν» όλες τις εξελίξεις απευθείας από την «καρδιά» του κινηματογράφου.

 

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Αποχώρησαν από το Unfollow δύο από τους ανθρώπους που έστησαν και «έτρεξαν» το περιοδικό από την αρχή της έκδοσής του τον Δεκέμβριο του 2011. Ο λόγος για τη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και τον Αυγουστίνο Ζενάκο που δημοσιοποίησαν την αποχωρησή τους με κοινή δήλωσή τους στο fb.  O τρίτος εκ των πρωτεργατών του Unfollow Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος παραμένει στο περιοδικό...

-Στην Alter Ego είχαμε την διακοπή της συνεργασίας με τον Αιμίλιο Περδικάρη και η ανάληψη του κυβερνητικού ρεπορτάζ στα ΝΕΑ από τον Αρη Ραβανό...

-Την αποχώρησή του για προσωπικούς λόγους από τον ραδιοσταθμό Real Fm ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουφόπουλος, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ...


-Πρεμιέρα κάνει την Δευτέρα 5/2 στις 20.40 και κάθε μέρα το "Mitsi show" στην ΕΡΤ1, με τον Γ. Μητσικώστα...


-Kαλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

 

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea