ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

14 February, 2018 - 04:14

Categories: 

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε το απόγευμα της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως αυτό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το Διεθνές δίκαιο.Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.Τέλος, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Προηγουμένως, η Αθήνα είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για τον εμβολισμό σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος από ακταιωρό του τουρκικού λιμενικού στην περιοχή των Ιμίων.

 

«Η Τουρκία να σέβεται την κυριαρχία των κρατών-μελών στα χωρικά τους ύδατα και στον εναέριο χώρο τους», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

 

ΝΔ: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

 

Η ΝΔ θεωρεί θετικές τις ενέργειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, αλλά θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Οτι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ιμια είναι ελληνικά, κάτι που όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε να τονίσει ο Ελληνας πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ.

 

Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας εκφράστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να αναβάλλει για μερικές ημέρες την κατάθεση της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

 

Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ζήτησε η ΝΔ.

πηγή athina984.gr

olymbic idea