ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

4 December, 2017 - 04:36

Categories: 

Τη Δευτέρα στο Eurogroup η τεχνική συμφωνία

Στο αυριανό Eurogroup θα παρουσιαστεί η τεχνική συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα, αυξάνονται σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και μέχρι δύο παιδιά, ενώ καταργούνται σε όσους τρίτεκνους ή πολύτεκνους έχουν από 34.000 ευρώ και πάνω, οικογενειακό εισόδημα. Σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα για παράταση στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, 32 νησιών του Αιγαίου, ζήτημα που θα κλείσει τις επόμενες ημέρες. Συμφωνία και ως προς τη σειρά αποζημίωσης των πιστωτών σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας επιχείρησης, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται στην πρώτη θέση, αλλά όχι για το σύνολο των απαιτήσεών τους.

Τσακαλώτος: Κερδίσαμε αρκετά και είμαστε ευχαριστημένοι

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για την τεχνική συμφωνία ανακοίνωσε χθες βράδυ μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ανοιχτό παραμένει το αίτημα της ελληνικής πλευράς για τη διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου.

«κλείσαμε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) σε όλη τη θεματολογία. Συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε όλα τα προαπαιτούμενα όσο πιο γρήγορα μπορούμε, καθώς και στο ποια είναι στην ατζέντα της δ’ αξιολόγησης», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «κερδίσαμε αρκετά και είμαστε ευχαριστημένοι», φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αποκτούν υπερπρονόμιο στην περίπτωση πτώχευσης και εκκαθάρισης μιας επιχείρησης. Θα είναι πρώτοι στη λίστα των δικαιούχων (πάνω από τράπεζες, Δημόσιο κ.λπ.), δικαιούμενοι το 2,75 επί τον βασικό μισθό επί 6 μήνες.

Η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο θα παρουσιαστεί στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ενώ το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου είναι το ορόσημο για την τυπική έγκριση της ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης. Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, θα κατατεθούν στη Βουλή κάποια νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα πριν από τα Χριστούγεννα και ένα πολυνομοσχέδιο μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

πηγή athina984.gr

olymbic idea