ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

15 November, 2017 - 04:08

Categories: 

Τουρίστας στην πόλη μου

Στην απόλυτη Αθηναϊκή γειτονιά την Πλάκα ο περίπατος μοιάζει με ένα ταξίδι στην Παλιά και Γραφική Αθήνα που δεν έσβησε ποτέ. Τα χαρακτηριστικά δρομάκια, τα γραφικά σπίτια, και τα ιδιαίτερα καφέ δημιουργούν μια ισορροπία στο τότε και στο σήμερα και οδηγούν τον επισκέπτη στις μεγάλες ανάσες που χρειάζεται και μακριά από την παγίδα των αρνητικών σκέψεων.

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που η αρχαιότερη γειτονιά όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Ευρώπης είναι ακόμη πιο όμορφη. Το υπέροχο γήινο άρωμα μετά τη βροχή που συνοδεύει τον περιηγητή σε όλη τη διάρκεια των αναζητήσεων του στα όμορφα σοκάκια της , δίνει τη θέση του στο γιασεμί που με την ξεχωριστή ευωδιά του τον ταξιδεύει σε μνήμες, διακοπές και όμορφες στιγμές μιας άλλης εποχής. Η βόλτα σε αυτή τη μοναδική εμπειρία κάποια στιγμή φτάνει στα όρια. Τότε συναντάς μια λιλιπούτεια συνοικία που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στη βορειοανατολική πλευρά του Βράχου της Ακρόπολης.

Τα Αναφιώτικα η πιο γραφική γωνιά της Αθήνας έχει ανοίξει τις αγκαλιές της περιμένοντας τους φίλους της να την ανακαλύψουν ανάμεσα σε εντυπωσιακές μπουκαμβίλιες, μπλε παραθυρόφυλλα, και γλαστράκια με βασιλικούς.Το μήνυμα ελήφθη από κάποιους τουρίστες που έψαχναν να βρουν το χαμένο θησαυρό πίσω από τη στροφή κάθε στενού.«Μοιάζει να οδηγούν σε αδιέξοδο αν και στην πραγματικότητα κάπου καταλήγουν » σημείωσε με ενθουσιασμό ένας ΄Αγγλος τουρίστας.

Στο δρόμο μας συναντήσαμε δύο σχολεία από την Ισπανία και τη Γερμανία. Οι μικροί μαθητές παρατηρούσαν εκστασιασμένοι το Κυκλαδίτικο χωριό στην καρδιά της Αθήνας με τα σπίτια και τα λουλούδια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε τους βήμα. Το πρωινό παιχνίδι του ήλιου με τα χρώματα και τα αρώματα μιας γειτονιάς ανήμπορης να τιθασεύσει τη μαγεία που εκρήγνυται ανάμεσα στα στενά δρομάκια της και τα φτωχά μονόπατα σπιτάκια μόνο αδιάφορους δεν μπορούσαν να τους αφήσουν.

Η αναζήτηση κράτησε αρκετές ώρες όμως η βροχή έβαλε φρένο για λίγο στα σχέδιά τους και ανανέωσε το σημαντικό ραντεβού με τη νησιώτικη συνοικία της Αθήνας για κάποια άλλη- ηλιόλουστη κατά προτίμηση- μέρα.

πηγή athina984.gr

olymbic idea