ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

2 August, 2022 - 17:25

Categories: 

Το προφίλ της Νις

Ζόρικη αντίπαλο θα έχει ο Άρης στα playoffs του Europa Conference League αν αποκλείσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού η κλήρωση έφερε στο δρόμο του τη Νις.

Η γαλλική ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση της Ligue 1 την περασμένη περίοδο. Ιδρύθηκε το 1908, έχει χρώματα το κόκκινο και το μαύρο, ενώ έδρα της είναι η «Αλιάντς Ριβιέρα» (36.000 θεατών). Η ομάδα της Νίκαιας έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατο όμως το 1959, ενώ ο τελευταίος μεγάλος τίτλος της ήταν το 1997 το Κύπελλο (που έχει κατακτήσει συνολικά τρεις φορές).

 

Προπονητής της ομάδας είναι ο πολύπειρος Ελβετός Λουσιάν Φαβρ, με θητεία σε ομάδες όπως Ντόρτμουντ, Γκλάντμπαχ και Χέρτα. Φέτος αντικατέστησε τον Κριστόφ Γκαλτιέ, που χάρη στο εξαιρετικό του έργο πήρε… προαγωγή στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το ρόστερ της ομάδας διαθέτει πολύ γνωστούς και ακριβούς ποδοσφαιριστές. Ο 22χρονος Γαλλοαλγερινός φορ Αμίν Γκιρί θεωρείται το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, ενώ πολύ γνωστά ονόματα είναι ο Γάλλος στόπερ Ζαν-Κλερ Τομπιντό, ο Δανός επιθετικός Κάσπερ Ντόλμπεργκ και ο Γκαμπονέζος μέσος Μάριο Λεμινά. Φέτος αγόρασε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας τον Γάλλο μεσοαμυντικό Αλεξί Μπεκά-Μπεκά για 12 εκατ. ευρώ, τον Ρουμάνο εξτρέμ Ράρες Ίλιε για 5 εκατ. ευρώ από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου και τον Πολωνό γκολκίπερ Μάρτσιν Μπούλκα από την Παρί, ενώ απέκτησε ως ελεύθερο και τον Ουαλό μέσο Άαρον Ράμσεϊ που έπαιζε στη Γιουβέντους και τελευταία δανεικός στη Ρέιντζερς. Αντίθετα, δεν έχει κάνει καμία πώληση και φέτος στοχεύει σε πορεία που θα τη φέρει στο επόμενο Champions League.

Η Νις δεν έχει τεθεί ποτέ αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και φέτος μπαίνει απευθείας στα playoffs του Europa Conference League. Έχει λάβει τρεις φορές μέρος στους ομίλους του Europa League φτάνοντας στους «32» το 2018, ενώ σπουδαιότερο ευρωπαϊκή πορεία της ήταν αυτή ως τα προημιτελικά του Πρωταθλητριών του 1960, όταν αποκλείστηκε από τη μετέπειτα τροπαιούχο Ρεάλ.