ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

9 August, 2017 - 02:05

Categories: 

Το φιλικό του ΠΑΟ στη NOVA, αγωγή του συνδρομητικού στη Super League και οι "Αττικές εκδόσεις" πάνε...Άργος!

Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, την Πέμπτη 10 Αυγούστου, στις 21:00, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά στο Novasports1HD τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων εν όψει της έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος (https://www.youtube.com/watch?v=RojnA4t9Aj8).

Στην περιγραφή από το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι ο Ηλίας Βλάχος και στο ρεπορτάζ από τον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Τζουάννης. H αναμέτρηση θα προβληθεί επίσης από την υπηρεσία NovaGΟ καθώς και ηχητικά από το Novasports.gr.

Aγωγή της NOVA στη Super League

H NOVA κατέθεσε αγωγή μείωσης τιμήματος της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης της Super League.Η Forthnet μετά την επιβολή φόρων στη συνδρομητική τηλεόραση (10%) από τον Ιούνιο του 2016 και στη σταθερή τηλεφωνία (5%) από τον Ιανουάριο του 2017 είδε τα έσοδα της να μειώνονται.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2017 καταγράφεται πτώση του τζίρου και πτώση των EBITDA. Η πτώση του τζίρου οφείλεται στην μείωση της συνδρομητικής βάσης στην λιανική (8%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα).

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μείωση έπαιξε και η μειωμένη εμπορική αξία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά της προϊόντα. Υπενθυμίζουμε ότι η Nova είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν την Άνοιξη του 2016 ήταν η μείωση των ομάδων από 16 σε 14, η ανάδειξη του πρωταθλητή από τη διαδικασία των play offs, ο οικονομικός έλεγχος στα ταμεία των ΠΑΕ προκειμένου να πάψουν τα φαινόμενα των ομάδων φαντασμάτων που ξαφνικά εγκατέλειπαν το πρωτάθλημα (Νίκη Βόλου, ΟΦΗ, κλπ) και η απαγόρευση κάθε εμπρηστικής συμπεριφοράς των παραγόντων των ΠΑΕ που αναπαράγουν την τυφλή οπαδική βία.

Η Forthnet, όλο αυτό το διάστημα, εξήντλησε τα όρια της καλόπιστης διαπραγμάτευσης χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Υποχρεώθηκε, έτσι, στην κατάθεση αγωγής μείωσης του τιμήματος της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης.

Στην κίνησή της αυτήν, στηρίχθηκε στη μελέτη ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα ο οποίος έλαβε υπ’ όψιν του όλες τις παραπάνω δυσχερείς οικονομικές συνθήκες αλλά και τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα της προηγούμενης διετίας στη λειτουργία του συνεταιρισμού.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση της εισηγμένης με στόχο την αναδιάρθρωση του κοστολογικού μοντέλου της εταιρείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μειωμένα έσοδα που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην χαμηλή εμπορική απόδοση της Super League. Στο Άργος η διανομή των εντύπων του Ομίλου «Αττικές Εκδόσεις»

Το Πρακτορείο Διανομής Τύπου και Μεταφορών, Αργος Α.Ε, με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Όμιλο των Αττικών Εκδόσεων.

Με συνέπεια και αξιοπιστία, το Δίκτυο Διανομής της Εταιρείας, θα φροντίζει από αύριο, τα εβδομαδιαία και μηνιαία έντυπα του Ομίλου, να διανέμονται σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου, σε όλη την Ελλάδα.

Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Άργος Α.Ε., τις «Αττικές Εκδόσεις» και ευχόμαστε καλές πωλήσεις.

Τα εν οίκω...

ΕΣΗΕΑ: Ώρα ευθύνης για το ΔΟΛ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στήριξε τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων που κράτησαν ανοιχτά τα Μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) αν και παρέμεναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Οι δημοσιογράφοι έπραξαν το καθήκον τους με σεβασμό στους αναγνώστες και τους ακροατές των Μέσων του ιστορικού συγκροτήματος. Και το έπραξαν με το παραπάνω. Ήρθε λοιπόν η ώρα των διαχειριστών και της πλειοδότριας εταιρείας «ALTER EGO», να πράξουν όλα τα αυτονόητα για την ομαλή συνέχεια του Οργανισμού και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.

Από τους ειδικούς διαχειριστές ζητάμε, το συντομότερο δυνατόν, την καταβολή των δεδουλευμένων. Να μην αγνοηθούν, αλλά να πληρωθούν, όλοι οι συνάδελφοι που εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και να καταβληθούν οι μισθοί των δημοσιογράφων που  άσκησαν το δικαίωμα επίσχεσης της εργασίας τους.

Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία πρέπει να δεσμευθεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων που στήριξαν με προσωπικές θυσίες όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, ώστε να συνεχισθεί η κυκλοφορία τους και το ραδιόφωνο να μπορεί να μεταδίδει καθημερινά πρόγραμμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες προκειμένου να μας ενημερώσουν λεπτομερώς για τα σχέδιά τους, να δεσμευθούν επίσημα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και να μας διαβεβαιώσουν ότι οι εφημερίδες και τα έντυπα του ΔΟΛ δεν πρόκειται να λείψουν από τα περίπτερα.Τα σύκα σύκα και  την σκάφη σκάφη!
-Κοντά βρισκόμαστε στο να πέσουν οι υπογραφές και ο Ι. Σαββίδης να αποκτήσει το Ε TV...


-Για όσος αναρωτιούνται τι θα απογίνει ο Μένιος και η παρέα του, αφού ο ομογενείς επιχειρηματίας θα δώσει ένα ενημερωτικό προφίλ στο κανάλι, το πιο πιθανό είναι το εξής...


-Το πρόγραμμα του Ε TV, με τις ψυχαγωγικές εκπομπές, να μετακομίσει στο άλλο κανάλι που έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας, το EXTRA Channel...


-Πολύ δύσκολα θα έχει τηλεοπτική μετάδοση το φιλικό του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Περιστερίου ζητάει αρκετά χρήματα από την NOVA που έδειξε ενδιαφέρον...


-Βέβαια, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία λίγη ώρα πριν την σέντρα, ή να καλυφθεί το ματς διαδικτυακά μέσω youtube από το Ατρόμητος TV...


-Πάντως, κανονικά θα μεταδοθεί από τα ραδιόφωνα και από το Postgame Radio...


-Την Τετάρτη θα ξεκαθαρίσει αν θα μεταδοθεί και το φιλικό της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, που θα γίνει την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών...


-Τα επόμενα 24ωρα θα επισφραγιστεί η συμφωνία της NOVA για την μετάδοση της Championship, αλλά και ενός ακόμα πρωταθλήματος...


-Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή με την ΕΡΤ και την nova, όσον αφορά την μετάδοση 30 αγώνων της Super League από την Δημόσια Τηλεόραση έναντι 3.5 εκατ, ευρώ πριν την σέντρα του πρωταθλήματος, θα έχουμε τέσσερα ενδεχόμενα...


-Αρχικά, η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί χωρίς τηλεοπτική μετάδοση...


-Οι μεταδόσεις θα γίνουν από την NOVA, χωρίς να υπάρχει συμφωνία...


-Οι γηπεδούχες ομάδες να συνάψουν μεμονωμένες συμφωνίες με κανάλια για την συγκεκριμένη αγωνιστική...


-Ή να αναβληθεί η πρεμιέρα της Super League, μέχρι να βρεθεί λύση στα τηλεοπτικά...


-Εσείς τι διαλέγετε;


-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.comolymbic idea