ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

3 December, 2018 - 03:38

Categories: 

Το φοιτητικό κίνημα του 1-1-4 στην "Μηχανή του Χρόνου", ΣΚΑΙ και ΒΗΜΑ στην κορυφή και απολύσεις στο Open!

Το φοιτητικό  κίνημα του 1-1-4  και η δυναμική του δράση τη δεκαετία του ΄60 παρουσιάζεται στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 3/12, 21.00).

 

Η εκπομπή ξετυλίγει την ιστορία του 114, ενός αριθμού που γράφτηκε μυστηριωδώς στους τοίχους της Αθήνας κι ο οποίος αποτέλεσε έναυσμα για τους φοιτητές να ξεκινήσουν τη δεκαετία του ’60 αγώνες για την παιδεία, τη δημοκρατία και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας. Το 114,  δεν ήταν απλά ένας αριθμός, αλλά το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος που έλεγε ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

 

Η έρευνα της «Μηχανής του Χρόνου» παρουσιάζει τις συγκρούσεις των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από διηγήσεις προσώπων που έζησαν τα γεγονότα και πρωταγωνίστησαν στις δράσεις, αλλά και πώς το κίνημα, στη συνέχεια, διεκδίκησε μέσα από πορείες χρήματα για την παιδεία, περισσότερη ελευθερία και ατομικά δικαιώματα.

 

Η εκπομπή ρίχνει φως και στην την άγνωστη για πολλούς ιστορία δύο φοιτητών, του Αιμίλιου Ζαχαρέα και του Θανάση Τσιώκου, οι οποίοι ανέβηκαν κρυφά στην Ακρόπολη και ύψωσαν την ελληνική σημαία με το 114.

 

Στην κάμερα μιλούν οι φοιτητές τη δεκαετίας του 60’: Γιάνης Γιανουλόπουλος (Φιλοσοφική Σχολή), Θανάσης Καλαφάτης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Σπύρος Λυκούδης (Φοιτητής Νομικής), Θεόδωρος Μαλικιώσης (Απόφοιτος Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών), Μανώλης Μυλωνάκης (Ιατρική Σχολή), Αντώνης Ρουπακιώτης (Φοιτητής Νομικής), Θανάσης Τσιώκος – Πλαπούτας (Φοιτητής Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών), καθώς και οι Αριστείδης Μανωλάκος (τη δεκαετία του 60 ήταν γραμματέας σπουδάζουσας νεολαίας της ΕΔΑ), Γιάννης Βαρβιτσιώτης (τη δεκαετία του 60 ήταν βουλευτής ΕΡΕ), Αιμίλιος Ζαχαρέας (τη δεκαετία του 60 ήταν μέλος σπουδάζουσας νεολαίας ΕΔΑ).

 

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.
Σε απόσταση αναπνοής από ΣΚΑΙ ο ALPHA

 

Πολύ κοντά στον πρωτοπόρο ΣΚΑΙ βρέθηκε ο ALPHA την προηγούμενη βδομάδα, ενώ το κανάλι του Δ. Κοντομηνά βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας 18-45.  Αυξημένη είναι, αντίθετα, η θεαματικότητα της ΕΡΤ1, εξαιτίας της υψηλής τηλεθέασης των αγώνων ποδοσφαίρου. Μικρή πτώση είχε το Open.

 

 

19 – 25/11

(ηλικία 18-54)

 

12 – 18/11

(ηλικία 18-54)

 

ΣΚΑΪ 17,2% (13,7) 18% (14,4)

ALPHA 16,9% (16,6) 16,9% (17)

ΑΝΤ1 14,3% (13,9) 13,7% (13,8)

STAR 12,5% (15,6) 12,3% (14,4)

ΕΡΤ1 6,8% (4,4) 5,8% (3,5)

OPEΝ TV 6,7% (7) 7,5% (7,8)

ΕΡΤ2 2,2%(1,9) 2,1% (1,7)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV 1,6% (1,9) 1,6% (2,1)

Πηγή: Nielsen

Απολύσεις στο Open

 

Η ξαφνική απομάκρυνση από τον τηλεοπτικό σταθμό Open ενός αριθμού συνεργατών που οι πληροφορίες ανεβάζουν στους 15 έχει δημιουργήσει αναβρασμό στο κανάλι.

 

Ανάμεσα στους συνεργάτες του καναλιού που απομακρύνθηκαν είναι ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, συνεργάτης της Κατερίνας Καινούργιου στην πρωινή εκπομπή «Ευτυχείτε» αλλά και η Νανά Παλαιτσάκη, πανελίστρια στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά Live» του Μένιου Φουρθιώτη. Αν και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα άλλα άτομα που απολύθηκαν δεδομένου ότι παρελθόν αποτελεί η Νανά Παλαιτσάκη, λογικά μεταξύ των απομακρυνθέντων θα είναι και οι υπόλοιποι πανελίστες της εκπομπής του Μένιου Φουρθιώτη.

 

Την αποκάλυψη για τις απομακρύνσεις έκανε στην εκπομπή της Σάσας Σταμάτη, ο Μαρίνος Βυθούλκας: «Χθες έφυγαν και πάρα πολλά άτομα από το Open. Έφυγαν από το κανάλι η Νανά Παλαιτσάκη, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης και άλλα 15 άτομα! Οι πληροφορίες μου λένε ότι απομακρύνθηκαν από τον σταθμό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Στο Open, όπως είναι αναμενόμενο, επικρατεί μεγάλος αναβρασμός μεταξύ των εργαζομένων, καθώς εκτός από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις ξάφνιασαν τους πάντες, κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα είναι οι μόνοι.

Απολύθηκε ένα μήνα μετά την έναρξη της εκπομπής!

Ο πρώτος που άνοιξε το… χορό των απολύσεων ήταν ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης που φέτος συμμετείχε στην τηλεοπτική παρέα της Κατερίνας Καινούργιου. Ο παρουσιαστής ενημερώθηκε ξαφνικά μετά το τέλος της εκπομπής «Ευτυχείτε» της Παρασκευής, ότι δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το κανάλι.

 

Ο Ραφαηλίδης ήταν ένας παρουσιαστής που στήριξε όσο λίγοι το σταθμό, είτε στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού τα περασμένα χρόνια στο Εpsilon, είτε το καλοκαίρι στο μεταβατικό στάδιο του σταθμού όταν πήρε μέρος στο Splash από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και μάλιστα είχε επαινεθεί η παρουσία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν η Κατερίνα Καινούργιου έμαθε ότι ο συνεργάτης της πρόκειται να απολυθεί, προσπάθησε να τον κρατήσει στην εκπομπή ζητώντας ακόμη και μείωση των απολαβών της για να τον σώσει, αλλά η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από τη διεύθυνση.

 

Πάντως, ο ικανός παρουσιαστής δεν θα μείνει χωρίς δουλειά καθώς ήδη έχει δεχθεί πρόταση από άλλον τηλεοπτικό σταθμό, που θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του, σε ένα νέο project που θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα τους επόμενους μήνες.

ΒΗΜΑ...κορυφής!

 

Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις των εφημερίδων την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, που πούλησαν 142.890 φύλλα. Στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων δεν περιλαμβάνονται αυτές των εφημερίδων Documento, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, REAL NEWS κ.α οι οποίες έχουν αποσυρθεί από το σύστημα μετρήσεων των πωλήσεων του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ. Στην πρώτη θέση του πίνακα βρέθηκε αυτή την Κυριακή το ΒΗΜΑ που πούλησε πανελλαδικά 48.570. Δεύτερο το ΘΕΜΑ με 47.380 φύλλα. 

Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, βάσει των μετρήσεων του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ:

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: 48.570 φύλλα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 47.380

ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 16.040

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 10.710

ΤΥΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 8.290

KONTRA NEWS ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 4.940

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 2.590

ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 2.370

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 1.430

ΤΟ ΧΩΝΙ: 510

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 60 φύλλα 

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Εμβόλιμη αγωνιστική κα ιαγώνες κυπέλλου έχουμε μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη...


-Στην Ελλάδα έχουμε τον αγώνα κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα, την Τετάρτη (5/12 16.00)..


-Σερβία-Ελλάδα (21.15 ΕΡΤ2) σε περιγραφή Β. Ιωάννου. Ραδιοφωνικά το ματς θα καλυφθεί ως εξής:


-ΓΙα τον ΣΠΟΕ FM ο Χ. Ρομπόλης, για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Γ. Ντεντόπουλος και για το Sport24 Radio ο Σπ. Καβαλιεράτος...


-Που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τ. Νικολογιάννης ραδιοφωνικά; Sport24 Radio ή κάπου αλλού;...


-Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του στην εκπομπή των Αντώνηδων και τους "ρεπόρτερ" το Σάββατο, θα είναι εκ περιτροπής οι Ν. Παγκάκης και Δ,. Δεσύλλας...


-Καλό βράδυ, καλή βδομάδα και εις αύριο τα σπουδαία!

 

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea