ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

26 January, 2018 - 15:18

Categories: 

Το WRC σήκωσε «αυλαία» στο Μόντε Κάρλο

Με τις πρώτες δύο -νυχτερινές- ειδικές της Πέμπτης στο φημισμένο Ράλι του Μόντε Κάρλο, το οποίο φέτος διεξάγεται για 86η φορά και ολοκληρώνεται την Κυριακή, άνοιξε η «αυλαία» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος-WRC του 2018.

 

Το φετινό πρωτάθλημα περιλαμβάνει 13 αγώνες που θα διεξαχθούν μέσα σε ένα διάστημα 11 μηνών. Τέσσερις κατασκευαστές θα δώσουν «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου, τον οποίο καλείται να υπερασπιστεί η M-Sport, η οποία πανηγύρισε πέρυσι και το πρωτάθλημα στους οδηγούς με τον Γάλλο Σεμπαστιάν Οζιέ.

 

Οι εργοστασιακές ομάδες και οι οδηγοί τους

Το WRC καλωσορίζει και πάλι, μετά από το 2012, την Ford, καθώς η ομάδα θα ονομάζεται πλέον M-Sport Ford World Rally Team.Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς, ο Οζιέ, ο οποίος στέφθηκε πέρυσι για πέμπτη διαδοχική φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για την M-Sport Ford World Rally Team.

 

Ο Γάλλος θα οδηγήσει το πρώτο Fiesta της ομάδας με στόχο να διατηρήσει τον τίτλο του, ενώ στο δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας θα βρίσκεται ο Βρετανός Έλφιν Έβανς. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα τρέξουν με τη βρετανική ομάδα ο Γάλλος Μπριάν Μπουφιέ και ο Φινλανδός Τεέμου Σούνινεν.

 

Η Hyundai θα εμφανιστεί στο πρωτάθλημα με τρία αυτοκίνητα. Ο Νορβηγός Αντρέας Μίκελσεν και ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ θα οδηγούν το i20 σε όλους τους αγώνες της χρονιάς. Ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο και ο Νεοζηλανδός Χέιντεν Πάντον θα οδηγήσουν εκ περιτροπής το τρίτο i20.

 

Ντεμπούτο με την Toyota θα κάνει ο Εσθονός Οτ Τάνακ, οδηγώντας το ένα από τα τρία Yaris της ομάδας, με τους Φινλανδούς Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και Εσαπέκα Λάπι να κάθονται στη θέση του οδηγού των άλλων δύο.

 

Την τετράδα των κατασκευαστών συμπληρώνει η Citroen, με τον Βρετανό Κρις Μικ και τον Ιρλανδό Κρέιγκ Μπριν να οδηγούν δύο C3. Η έκπληξη της γαλλικής εταιρείας για το 2018 είναι ο Σεμπάστιαν Λεμπ. Τον Δεκέμβριο η Citroen ανακοίνωσε ότι ο θρύλος του WRC με τους εννέα διαδοχικούς τίτλους από το 2004 έως το 2012, θα αντικαταστήσει τον Μπριν στα ράλι Μεξικού, Κορσικής και Ισπανίας.

 

Με την Citroen θα τρέξουν σε κάποιους αγώνες ο Νορβηγός Μαντς Όστμπεργκ και ο Χαλίντ Αλ-Κασίμι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

 

Οι οδηγοί των εργοστασιακών ομάδων

 

Η εκκίνηση από το Καζίνο του Μόντε Κάρλο

 

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC για το 2018

25-28 Ιανουαρίου Ράλι Μόντε Κάρλο

 

15-18 Φεβρουαρίου Ράλι Σουηδίας

 

8-11 Μαρτίου Ράλι Μεξικού

 

5-8 Απριλίου Ράλι Γαλλίας/Γύρος της Κορσικής

 

26-29 Απριλίου Ράλι Αργεντινής

 

17-20 Μαΐου Ράλι Πορτογαλίας

 

7-10 Ιουνίου Ράλι Ιταλίας/Σαρδηνίας

 

26-29 Ιουλίου Ράλι Φινλανδίας

 

16-19 Αυγούστου Ράλι Γερμανίας

 

13-16 Σεπτεμβρίου Ράλι Τουρκίας

 

4-7 Οκτωβρίου Ράλι Βρετανίας/Ουαλίας

 

25-28 Οκτωβρίου Ράλι Ισπανίας/Καταλωνίας

 

15-18 Νοεμβρίου Ράλι Αυστραλίας

olymbic idea