ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

8 November, 2017 - 15:25

Categories: 

Τσίπρας: Μετά τον παράδεισο της φορολογίας έρχεται η κόλαση της πολιτικής

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των Paradise Papers, στα οποία περιλαμβάνεται και το όνομα της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφκσι – Μητσοτάκη.

«Οι φορολογικοί παράδεισοι οδηγούν στην πολιτική κόλαση» είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι θλιβερή η συμμετοχή μιας εγχώριας ελίτ σε αυτό το παραδείσιο πάρτι, και εξοργιστικό όταν σε καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Εδώ δεν μιλάμε για κόμματα, αλλά για κομμάτια και θρύψαλα κάθε πολιτικής καθαρότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν μιλάμε για καπιταλιστές, αλλά για πρόσωπα που οι συναλλαγές τους δεν εκπροσωπούν κάποια ιδιωτική οικογενειακή υπόθεση, ούτε ίσως κάποια ποινικά κολάσιμη ιστορία, αλλά εκείνη την αντίληψη που εξαθλίωσε την Ελλάδα. Τον κυνισμό που επιτρέπει στους κρατούντες τα πάντα εν ονόματι μιας ηθικής ανηθικότητας».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η μάχη κατά της διαφθοράς θα συνεχιστεί και η κυβέρνηση , όπως είπε, θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε., προκειμένου να ενισχυθούν τα κινήματα αντίστασης απέναντι σε αυτό το αίσχος.

Σχολιάζοντας την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ., έκανε λόγο για πολιτικό ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό και αμόκ, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επενδύει συνεχώς στην αποτυχία της χώρας.

Με αφορμή και την κριτική της αντιπολίτευσης για τα ζητήματα ανομίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «εμείς δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παίξουμε με τον κ. Μητσοτάκη κλέφτες κι αστυνόμους», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών, αλλά και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός.

Όσον αφορά την τρίτη αξιολόγηση, είπε ότι προχωρά με επιθυμητούς ρυθμούς και σε ένα ασυνήθιστα καλό κλίμα, και θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.

Υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις, με συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, με ρύθμιση οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών σε 120 δόσεις, με τη διάσωση και επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων, και με το κοινωνικό μέρισμα.

πηγή athina984.gr

olymbic idea